Klar til en frisk start – og en van(d)vittig udfordring!

Indlægget er udgivet i samarbejde med VandvittigApril

Vandvittg April, drop flaskevand, plastikflasker
Bedste kampagnemodel nogensinde. Am I right? Alle billeder er taget af Jeanette Hardis.

Okay, nu bliver det virkelig tydeligt, hvordan tiden har rykket Instagram op til det primære medie over bloggen, for jeg har slet ikke fået opdateret siden her med den vildeste nyhed hele året: jeg starter i vaskeægte job i dag! Fastansættelse på fuld tid her i Odense, intet mindre. Det er helt bananas.

Sådan et helt nyt job kommer uden tvivl til at betyde noget af en omvæltning. Både i vores hverdag her på matriklen, men selvfølgelig også for mig personligt. Og jeg vil virkelig gerne komme godt fra start! Både fagligt, men også i alle de der små ting, som er afgørende for en velfungerende hverdag.

Læs også: VIDEO: ansigtsrens uden éngangsskrammel (også kaldet zero waste)

Det er klart, at jeg vil gøre mit absolut bedste for at holde fast i alle mine mest bæredygtige hverdagsvaner på jobbet. Jeg har allerede tjekket op på, at der er et køleskab, så jeg kan have en havredrik stående til kaffen. Kontoret ligger 7 minutter væk på cykel, så transport er absolut ingen bekymring. Og så er der selvfølgelig hele væredygtigheden i, hvor hamrende vigtigt det er for min psyke, at jeg kommer i fast arbejde!

Vandvittg April, drop flaskevand, plastikflasker
Vandvittg April, drop flaskevand, plastikflasker

#vandvittigapril

Det er egentlig ret pudsigt, men jeg har uden tvivl altid været bedst til at få drukket mine 1-2 liter vand om dagen, når jeg arbejder struktureret. Det er måske noget med at vaner avler vaner? I hvert fald vil jeg bruge min nye hverdag som en kickstart for en ny vane: nok vand hver dag uden at bruge éngangsflasker.

De fleste af os kender de helt basale tips til en mere miljøvenlig hverdag. Husk stofposen, når du handler ind. Køb din kaffe to stay i stedet for to go. Husk drikkedunken, så du ikke skal købe plastikflasker! Det lyder så uendeligt simpelt, og dog drikker vi alligevel 4 millioner liter flaskevand hvert eneste år her i Odense. FIRE MILLIONER! Bare i Odense. Dét er sgu ikke for sjov, når de siger, at det er helt van(d)vittigt.

Det kræver 900 gange så meget CO2 at lave en plastikflaske og fylde vand på den, som det havde krævet bare at drikke vand fra hanen. Og så koster det typisk 300 gange så meget. De tal er helt sindsyge i min verden. Så det første jeg pakkede i tasken, inden jeg smuttede ud af døren i morges, var altså min genbrugelige vandflaske, fri for BPA og pis – fyldt med postevand.

Læs også: Den lette vej til en grønnere hverdag

De kloge siger, at det tager tre uger at tilegne sig en ny vane. Jeg har mange gode vaner, jeg håber på at tilegne mig, men jeg starter med den her, og jeg håber I vil være med. Deltag i kampagnen #vandvittigapril, og drop vand på éngangsflasker i hele april! På den måde kan vi bare her i Odense tilsammen spare planeten for intet mindre end 63 tons CO2. Og hvis resten af landet hjælper til, bliver det endnu vildere.

Vandvittg April, drop flaskevand, plastikflasker, Jeanette Hardis
Husk også at tage vandflasken med, når du går tur med veninderne.
Jeanette Hardis og jeg er svært enige om, at det ikke behøver være kedeligt, at passe på planeten.

I kan læse mere om kampagnen på vandvittigapril.dk, hvor I også kan læse, hvad de mange tons udledning svarer til i både appelsiner og Netflix-timer!

Vil du være med til at droppe engangsflaskerne i april? Brug #vandvittigapril på Instragram, og spred det gode budskab.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.