SPIS! Burgere, biller og søde sager

Frugtvogn, Aalborg Basis Snaps
Halløj, hvor har der bare været gang i Odense den sidste uges tid! Selv hvis vi ikke tæller rusturene, studiestartsfesterne og alle de andre former for jeg-går-på-uni-og-jeg-skal-være-stiiiiiiv-aktiviteter, som der bestemt også har været rigeligt af, så har vores skønne by været i højt gear. For andet år i træk er der blevet afholdt SPIS! Odense Food Festival, og jeg tror det har været en succes.

Generelt går jeg varsomt til diverse madrelaterede begivenheder. Det er ikke fordi jeg ikke har lyst, men jeg hader bare at betale større summer for eksotisk mad, som jeg ikke bryder mig om, og når man er så kræsen som jeg er, så er det desværre en meget stor risiko. Herre æv, som man siger…

Hjemmelavede sirupperHeldigvis havde min kæreste fået to fribilletter til festivalens store punktum, SPIS! Madmarked og Havefest på Flakhaven, og alle ved jo, at sarte smagsløg er meget mere modtagelige for eksotiske smagsoplevelser, når de serveres gratis!

Så i går vimsede Bageren og jeg rundt i et par timer på det hyggelige Madmarked, og nød de mange sanseindtryk. Vi smagte på pensionisternes fiskefrikadeller, duftede til Burger Anarchys uimodståelige burgere og lyttede til live jazz fra Havefesten. Det var simpelthen så hyggeligt! Jeg ville sådan ønske, at jeg var bedre til at deltage i den slags. Især fordi man oplever og smager en masse produkter, som man ikke så tit kommer i kontakt med til daglig.

Kål fremfro kød, kålsmoothie
Ristede larver, sour cream & onion
Vi fik blandt andet serveret en kål-smoothie hos Ung Energi, som smagte… meget sundt, ahem. Bageren var lige ved at komme op at skændes med dem, fordi de sagde, at det ikke var nødvendigt at spise mere end 40 gram kød om dagen, haha! Heldigvis sagde de også, at det bedste kød at spise – rent CO2-mæssigt – er fjerkræ, hvilket vi klart spiser mest her i huset, så dét gav lidt pluspoint på samvittighedskontoen.

Endnu mere eksotisk (for ja, kål er sgu lettere eksotisk her i huset…) blev det dog, da vi lagde vejen forbi ENORMs bod, hvor vi spiste larver med sour cream & onion-smag. Jep, jeg har spist larver! Som sådan var det en fin oplevelse. Hvis verden virkelig begynder at gå (endnu mere) under, så ved jeg da, at jeg vil kunne overleve, men I får mig altså ikke til er erstatte KiMs de bedste med de her små bæster lige foreløbigt…

Solbær sirup, overtrukne mandler
Efter et par timer vendte vi snuderne hjem mod Paladset, og pludselig var det hele ikke så eksotisk længere alligevel. For med os hjem havde vi nemlig tre forskellige slags overtrukne mandler og et stort glas hjemmelavet solbærsirup. Søde sager går man nu aldrig galt i byen med ;)

Var I med på årets SPIS!-festival? Hvis ja, hvad spiste I så, og smagte det godt? Del endelig i kommentarfeltet.

You may also like

6 Comments

  1. Det havde jeg sgu heller ikke troet! Det hjalp lidt, at de var døde og stegte, men det var vildt grænseoverskridende og krævede temmelig en betænkningstid, hehe ;)

   Knus

  1. Jeg havde troet, at de ville være værre, men det var bestemt heller ikke nogen større gastronomisk oplevelse, hehe :p

   Knus

 1. Haha må du stadig godt kalde ham bageren?
  Og hvad er det for noget vrøvl med det kød? 0% er nok.
  Jeg lever som bekendt endnu ;)

  1. Jeg har overvejet det, men altså han er jo stadig bager rent teknisk set, og Den Procesteknologstuderende lyder bare ikke lige så godt ;)

   Ja, jeg synes også det lød som noget vrøvl, men jeg havde travlt med at forklare, hvor dårligt deres kålsmoothie smagte, så jeg fattede aldrig helt deres pointe :/

   Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.