Sommerferielæsning

Sommerlæsning_1 photo 89856ae4-32f5-49da-b0e0-ae5d8cc4169a_zpswb7fh9ic.jpg
Okay, nu er det efterhånden ved at være oppe over. De sidste studenter springer ud i dag, folkeskolerne går på sommerferie på fredag, og om en uges tid er de sidste universitetsstuderende også ved at være færdige med eksaminerne for denne omgang. Sommerferien officielt ved at være over os. Og vi ved jo alle sammen, hvad det betyder: tid til at læse for sjov!

Ihvertfald blandt alle, der er omtrent lige så nørdede, som jeg, hvilket jeg lige nu antager gælder jer alle – yep, I’m a presumptive bitch. De helt store læseheste har sikkert allerede stakkevis af bøger liggende, som de drømmer om at nå igennem i løbet af de søde feriemåneder. Eller måske prøver de bare desperat om at få gjort et lille bitte indhug i den der evigt voksende TBR-pile. Men mange sidder også derude, med en trang til at læse, men uden den fjerneste anelse om, hvad de skal kaste sig over. Og det er her det her indlæg kommer ind i billedet! Eller det vil sige at det her er en liste over de bøger, som jeg regner med at læse mig igennem i løbet af sommeren, og så håber jeg, at det kan være til en lille smule inspiration for et par stykker af jer derude, som mangler en god bog til sommermånederne.

Sommerlæsning_5_DrewHayes
The Utterly Uninteresting & Unadventurous Tales of Fred, the Vampire Accountant af Drew Hayes

Først og fremmest er jeg allerede begyndt på denne lille sag med det utroligt lange navn, som vi skal diskutere i læseklubben i starten af juli (omend det faktisk er vores bog i juni, men alas, eksaminer er en bitch). Bogen handler, som titlen så udførligt beskriver, om Fred, som er en utroligt kedelig mand, og som “lever” et mindst lige så kedeligt liv efter han bliver forvandlet til vampyr. Bogen er en form for dagbogsfortælling skrevet af ham, som trøst til andre, kedelige vampyrer derude, som også føler sig skuffede over at deres nye eksistens ikke nødvendigvis stemmer overens med Hollywoods fremstilling. Jeg er et par kapitler inde, og til trods for at bogen praler af at være kedelig, så er den faktisk ganske humoristisk og underholdende indtil videre.

Sommerlæsning_3_GarthRiskHallberg
Byen Brænder af Garth Risk Hallberg

Og så er det endelig blevet tid til, at jeg kan fordybe mig i forårets helt store (bogstaveligt talt) sensationsroman, Byen Brænder. En storslået kriminalroman, som finder sted i New York City i midten af 70’erne og under den store strømafbrydelse. Det er en ordentlig basse på 1.037 sider, og jeg har bevidst valgt at udsætte den til efter jeg var færdig med BA-helvedet. Jeg skal bare lige nå igennem en anden murstensroman, som jeg er igang med, før jeg kan vende første side i denne, men jeg glæder mig! (Hvem sagde, at man ikke kunne kombinere styrketræning og udholdenhed med sommerferielæsning? I hvert fald ikke én, som læste store, tunge hardbacks liggende).

Sommerlæsning_4_JussiAdlerOlsen
Afdeling Q: Journal 64 af Jussi Adler-Olsen

Hver gang der udkommer en ny film om Afdeling Q får jeg igen lyst til at læse bøgerne, selvom de aldrig rigtigt har fanget med helt. I foråret kom den tredje film i serien, hvilket naturligvis betyder, at det må være på tide jeg får læst den fjerde bog. Denne gang handler det om kvindeovergreb der fandt sted på en lille ø for 50 år siden. Mørck og hans hold må dog indse, at overgrebene stadig finder sted, og gerningsmanden er koldblodig!

Sommerlæsning_2_RobertGalbraith
Cormoran Strike series; The Cuckoos’s Calling, The Silkworm og Career of Evil af Robert Galbraith

Og sidst, men ikke mindst håber jeg på at kunne få gjort i hvert fald et indhug i Robert Galbraiths (aka. J.K. Rowlings) serie om Cormoran Strike. Jeg har hørt meget blandet om serien, men primært godt, og min nysgerrighed er i den grad pirret, så jeg har lånt hele serien af min veninde. Serien af krimimysterier handler om privatdetektiven Cormoran Strike og de sager hans forsøger at løse i Englands gader.

I alt byder min stak på 3.181 sider (foruden de 318 som jeg stadig mangler i Det Mørke Tårn) og mysterier i Danmark, Amerika og England. Som I nok kan fornemme, så står der ret meget krimi på menuen, men dét hænger ganske simpelt sammen med, at jeg har et eller andet uforklarligt lighedstegn i mit hoved mellem sommer og krimilæsning. Det hører altså sammen, og det får for alvor lov til at komme til udtryk i denne sommers læsning. Foruden bøgerne her skal jeg i løbet af sommeren også nå at læse The End of Alice af A.M. Homes og American Psycho af Brett Easton Ellis til læseklubben i henholdsvis juli og august, hvilket giver 656 sider mere. Jeg har jo rent faktisk hverken tid til at sidde her eller at tage på festival, med alt det jeg skal nå at læse før studiebøgerne igen kalder til september, haha!Har I nogen spændende læseplaner for sommerferien, eller regner I bare med at slå tænkeren helt fra og nyde det (forhåbentligt) gode vejr? Fortæl endelig i kommentarfeltet, så vi kan inspirere hinanden lidt mere!

You may also like

9 Comments

 1. Jeg har altid en virkelig tyk bog blandt mine sommerferiebøger. I år er der Anna Karenina på over 1000 sider (heldigvis på dansk). Derudover lidt forskellige forholdsvis light bøger :-)

  1. Det er en sjov tradition at have. Tror faktisk måske også selv jeg har gjort sådan de sidste par år, haha!
   Du må have held og lykke med Karenina. Har hørt den skulle være hård at komme igennem :)

 2. Jeg har slæbt to bøger med her over til San Francisco. Lige nu er jeg i gang med Alt det lys vi ikke ser af Anthony Doerr – er dog kun ca. 60 sider inde i den. Den virker rigtig god. Og så har jeg Let it snow af John Green, Maureen Johnson og Lauren Myracle, som jeg skal læse i november-december og (forhåbentligt) komm i ægte julestemning :-)

  /Line

  1. Åh Alt Det Lys er jo nærmest allerede blevet en moderne klassiker! Den er så fin, men ret brutal og så kan den godt være hård at komme igennem. Håber du nyder den. Har desværre ikke læst Let It Snow endnu, men det kunne da være jeg skulle prøve til vinter :)
   God læselyst!

 3. Jeg skal læse “Jeg henter solen ned”, “Forbandede kærlighed”, “Stormfulde højder” og gerne “Mig uden dig”. Måske et par ekstra bliver tilføjet? Det skal jeg i hvert fald ikke kunne udelukke :)

  1. Ah, du går hårdt til værks med romantikken. Lækkert! Havde faktisk også ‘Stormfulde Højder’ på min sommerliste sidste år, men nåede aldrig til den. Må se om jeg ikke snart kan få den læst :)

 4. Pingback: Juni sum up

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.