Sommerferielæsning

[Dette indlæg indeholder sponsorerede bøger, men entusiasmen er naturligvis min egen]

Ravnenes Hvisken 2, Evnen, I det øjeblik var jeg din, Fortid er alt jeg har, Ønskemageren, Ikke den slags pige, Rivalerne

Ravnenes Hvisken 2, Evnen, I det øjeblik var jeg din, Fortid er alt jeg har, Ønskemageren, Ikke den slags pige, Rivalerne
Ravnenes Hvisken 2 // Evnen // I det øjeblik, var jeg din // Fortid er alt jeg har // Ønskemageren // Ikke den slags pige // Rivalerne

Det lugter rent faktisk en lille smule af sommer i dag, hva? Jeg synes, der hersker en udpræget pessimisme omkring fremtidsudsigterne for den danske sommer anno 2017 lige for tiden, men jeg forholder mig nu fortrøstningsfuld. Hvis det i det mindste bare kunne være godt vejr i næste uge, hvor jeg har ferie, så ville det være lækkert!

Læs også: Sommerferielæsning 2016

Men med sommerens mere eller mindre udprægede tilstedeværelse følger naturligvis også tiden til sommerferielæsning. Jeg har så, så, så mange bøger liggende, som jeg slet ikke kan vente med at få tid til at læse, så den her stak overambitiøs og en smule til. Men helt ærligt – hvordan skulle jeg kunne vælge nogen fra? Alle bøgerne lyder intet mindre end vidunderlige. Jeg håber, listen kan give inspiration til jeres egen sommerferielæsning, uanset hvor meget eller lidt ferie I måtte have.

Ravnenes Hvisken 2
Malene Sølvsten væltede mig komplet bagover sidste år med hendes debutroman Ravnenes Hvisken, og nu er efterfølgeren endelig udkommet! Jeg er omtrent halvvejs igennem den her allerede, og lad mig bare sige, at den lever godt op til sin forgænger indtil videre.

Ikke den slags pige
Den har bog var virkelig the talk of the town, da den først udkom, men jeg nåede aldrig helt med på bølgen. Nu var jeg dog så heldig at få bogen med hjem i en goodiebag for nyligt, så jeg vil glæde mig til at dykke ind i Lena Dunhams tumultalske liv i Ikke den slags pige.

Ønskemageren
Den klassiske historie om den snu Rumleskaft er blevet genfortolket af C.J. Redwine, hvilket er blevet til endnu en uafhængig bog i Ravenspire-universet. Den første, Skyggernes Dronning, overraskede mig positivt, så jeg glæder mig til at se, hvad hun har fundet på denne gang.

Evnen
Endnu en bogserie med udgangspunkt i nordisk mytologi, og endnu en imponerende debut med Odinsbarn. Efterfølgeren, Råddenskab, kunne ikke helt nå samme niveau, men var en klassisk mellembog med en masse fremdrift af plottet. Nu er det dog endelig blevet tid til den store finale, og jeg glæder mig!

Fortid er alt jeg har
Jeg var fuldstændig sønderknust efter at have læst Adam Silveras debut, Den dag jeg glemmer, så glæden var til at tage og føle på, da jeg hørte, at hans opfølger allerede var på trapperne. Denne bog skulle være lige så brutal og tage lige så følsomme emner op, så jeg har allerede købt rigeligt med Kleenex. Jeg er klar!

I det øjeblik, var jeg din
Jeg har endnu aldrig læst nogen af Mhari McFarlanes bøger, men jeg har hørt meget godt om hendes debutroman, og er blevet anbefalet den mange gange. Hvilken bedre andledning kunne så egentligt findes, end udgivelsen af den danske oversættelse – I det øjeblik, var jeg din?

Rivalerne
Unge drømmere med store ambitioner og verden imod sig får deres livs chance, men langsomt bliver opfyldelsen af drømmene til deres værste mareridt. Øhm, ja tak! Klassisk ungdomsroman med massere af spænding og drama – det kunne næsten ikke være bedre, tænker jer.

Så ja. Syv bøger med forskellige temaer, målgrupper og universer. Det skulle jeg da helt sikkert sagtens kunne klare på en sommer, hvor jeg reelt set kun har 1½ uges egentlig ferie, haha! Nå ja, hellere overambitiøs end kedelig, ikke?

Ravnenes Hvisken 2, Evnen, I det øjeblik var jeg din, Fortid er alt jeg har, Ønskemageren, Ikke den slags pige, RivalerneRavnenes Hvisken 2, Evnen, I det øjeblik var jeg din, Fortid er alt jeg har, Ønskemageren, Ikke den slags pige, RivalerneRavnenes Hvisken 2, Evnen, I det øjeblik var jeg din, Fortid er alt jeg har, Ønskemageren, Ikke den slags pige, RivalerneHvad regner I med at læse i sommermånederne, og har I læst nogen af de bøger, jeg har listet ovenfor?

You may also like

6 Comments

 1. Sikke en skøn læseliste! :) Og der er jo ikke noget galt med at være ambitiøs… :-P

  Her står sommerlæsningen på Europe at Midnight af Dave Hutchinson, og så står jeg i kø til Odinsbarn og Ravnenes Hvisken. Så har taget lidt inspiration fra din blog!

  1. Det er så sjældent resten af året giver os rigtig tid til det, så endnu en grund til at elske sommeren! :D

   Knus

 2. Jeg skal helt sikkert have læst Lena Dunhams bog, da jeg også har hørt meget om den. Vandene er jo meget delt, når det kommer til Lena Dunham, men jeg læste et kapitel fra hendes bog ifb. med undervisning, og jeg synes det var godt og spændende.

  1. Ja, jeg har ikke helt fulgt med i debatten, men har godt hørt at der skulle være en masse. Men tænker det bliver nemmest at tage stilling selv, når jeg har læst den :)

   Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.