Sommerens bøger

 photo 0ff62e50-c18c-4d8e-9d42-a2306e0da17a_zpstdo07sxo.jpgDet kan godt være, at vi allerede er ved at være halvvejs igennem den officielle sommer ifølge kalenderen, men eftersom vejret tilsyneladende er ligeglad med det, tænker jeg, at jeg også nok kan tillade mig at være det. Sommervejret kan stadig nå at komme, og derfor kan jeg også stadig nå at komme med mit bud på en liste af bøger, som jeg gerne vil læse hen over sommeren.

Eftersom ferien kom ret sent i gang for mig, har det ikke givet nogen mening at sætte en kæmpe stak sammen. Derfor har jeg  i stedet udvalgt nogle få stykker, som jeg længe har glædet mig til at læse, og som jeg frådende vil kaste mig over de næste par måneder – ferien varer trods alt til september ;)

Øverst ligger Emily Brontës kendte klassiker Wuthering Heights, som jeg efterhånden har haft liggende i årevis. Jeg har længe gerne ville læse den, men er blevet ved med at springe den over til fordel for alt muligt andet. Jeg føler dog efterhånden, at den rette stemning er ved at være der, og det må være på tide, at jeg springer ind i klassikernes verden igen.

Næst i bunken ligger Timur Vermes’ Look Who’s Back, som handler om Adolf Hitler, der vågner op på en græsplæne midt i Berlin i år 2011. Jeg samlede den tilfældigt op i en boghandel for flere måneder siden på grund af dens særprægede forside og købte den med det samme på baggrund af dens bagsidetekst. Den er månedens bog i vores læseklub, og jeg glæder mig til at se, hvad den har at byde på.

Tredje bog i stakken er Neil Gaimans The Ocean at the End of the Lane. Jeg har nu i årevis hørt udelukkende ros om Neil Gaimans forfatterskab, og alligevel har jeg endnu ikke stiftet bekendtskab med det. Det bliver der dog snarest rette op på, når jeg ivrigt kaster mig over denne bog, som skulle være fantastisk!

Og sidst – men da så absolut ikke mindst – ligger Donna Tartts The Goldfinch, som hele verden gik amok over sidste år, og som naturligvis også vandt en Pulitzer. Dens størrelse har afholdt mig fra at kaste mig over den mange gange, men samtidig kan jeg ikke lukke ørerne (og øjnene) fra de mange rosende fraser, som konsekvent forfølger den, så den må og skal være læst, inden sommeren er omme.

Men det er jo selvfølgelig bare alle de bøger, som jeg allerede har. Jeg har store planer om at købe mig fattig i bøger, når jeg rammer London sidst på måneden (turen falder heldigvis sammen med lønningsdag haha). Blandt andet synes jeg lidt, der mangler noget YA i stakken? Jeg har i hvert fald allerede en lang liste af titler klar på mit skrivebord, som jeg vil kigge efter derovre!
 photo c7c83c44-ccdf-4901-bb2c-b0b73f21fdf9_zpsthabrjs8.jpg
 photo 6aa8a416-08a2-4538-b20a-eff9ae7ca735_zpsnzgnrrmt.jpg

Hvad med jer? Hvad læser I her henover sommeren, og er det noget, I kan anbefale?

You may also like

8 Comments

 1. Glæd dig til goldfinch – den er fantastisk!
  Jeg er ved at læse “dræb ikke en sangfugl” og er foreløbigt ret begejstret.
  Men ellers har jeg foreløbigt ikke haft de store læseoplevelser med medbragt bogstav i sommerhuset. Var skuffet over meget hypede “alt det lys som ingen ser”, og.gik i stå i “storhed og fald”,

  1. Jeg glæder mig virkelig også til den, så meget godt som jeg har hørt om den (:

   Dræb Ikke En Sangfugl er virkelig også bare så god – du kan læse min anmeldelse her http://wp.me/p5PllE-9k (:

  1. Haha, måske lige du burde finde den på originalsproget? Den er skrevet på tysk, og jeg har lidt en fornemmelse af, at noget er gået tabt er oversættelsen (:

 2. Åh, jeg gad godt være bedre til at læse en masse bøger, men er sgu ikke så god til at komme i gang! Dog har jeg sat mig for, at jeg skulle læse 12 bøger i år.. Er dog ikke kommet så langt, haha :D
  Lige nu er jeg i gang med Dan Browns Inferno, som jeg har høje forventninger til :)
  God weekend!
  Kram,

  http://nikkilund.dk

  1. Åh jeg elskede Inferno! Den har det fedeste twist, som jeg aldrig havde set komme. En skøn krimi (:

 3. ‘Ocean at the End of the Lane’ fortjener uden tvivl al den ros den får! Den tog mig fuldstændig med storm og den har virkelig sat sig fast i mig.

  Jeg er lige blevet færdig med den fantastiske ‘Jane Eyre’ af Charlotte Brontë og overvejer også at gå i gang med ‘Wuthering Heights’ af søsteren snart. Skønt med nogle klassikere her i sommertiden. :-)

  1. Jeg har netop færdiglæst Ocean her til aften, og kunne ikke være mere enig. Hold nu op en smuk historie! (:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.