Readathon april 2016

Lørdag den 23. april er endelig over os, og det halvårlige readathon står for døren! Jeg har forsøgt at sove så længe, som jeg overhovedet kunne overtale min krop til, så jeg forhåbentligt har en masse energi at give af, når de små timer rammer. Men lige nu er der længe, til sådanne bekymringer bliver relevante. Lige nu er der nemlig stadig kun forventningens glæde at forholde sig til.

Jeg kommer løbende til at opdatere det her indlæg med mine fremskridt, oplevelser, citater, og andet godt. Derudover vil jeg også være aktiv på Twitter og Instagram hele døgnet, hvis I ikke kan få nok boglykke. Og husk endelig at smide mig et link, hvis I også læser med et sted! Readathon er en social begivenhed, og jeg vil så gerne følge med i jeres døgn også :)

img_20160422_230644.jpg
Min readathon-TBR: Bridget Jones’s Diary // The New York Trilogy // About a Boy


13:21 Jeg har så småt fundet snacksne frem, og om lidt kommer min veninde, så vi sammen kan få de sidste forberedelser ud af verden, før klokken slår 14. Jeg har ydet mit bidrag til den daglige husholdning (okay, jeg hang det vasketøj op, som min kæreste satte til at vaske i morges, men stadig), så jeg med god samvittighed kan placerede min mås i sofaen under dynen uden de fjerneste intentioner om at rejse mig igen lige foreløbigt. Åh lørdag, har jeg nogensinde fortalt dig, hvor dejlig du er?

14:00 SÅ ER DET NU!! Jeg har besluttet mig for at starte med Paul Austers The New York Trilogy, fordi jeg bilder mig ind, at den nok er den, der kræver mest. Here we go

16:58

He arrived in a neverland of fragments, a place or wordless things and thingless words.”

Auster skriver som en drømmeblanding af poesi og prosa. Meget smukt og meget dragende!

19:52 New York Trilogien består naturligvis af tre historier, og jeg er netop blevet færdig med den første, City of Glass. Skal jeg være helt ærlig, så har jeg ingen anelse om, hvad der skete til sidst, så det håber jeg den næste historie, Ghosts, kan hjælpe mig med at forstå.

Siden sidst har vi fået lidt mad at spise takket være kæreste-kokken, og nu sidder vi alle tre på række dybt begravet i siderne. Jeg klager ikke!

22:49 Okay, har nu læst to ud af tre dele af trilogien, og jeg er officielt forvirret. Det er godt, men det er meget mystisk! Ved slet ikke hvad jeg skal tænke, men tror det er på tide med en pause og lidt online liv. Bliver alligevel under ingen omstændigheder færdig på denne side af midnat med det tempo Auster sætter mig ned i, haha :)

23:08 Hvornår begyndte jeg at følge så mange mennesker på Instagram? 9 timer uden tjek in, og jeg troede aldrig jeg skulle nå til bunds i mit feed, haha.

Jeg kan dog mærke, at jeg brænder mere efter at læse end for at være på de sociale medier. Jeg har fået tjekket op på en masse andres læsedøgn – nu vil jeg tilbage til mit eget og se om The Locked Room gemmer på nogle svar til mig!

00:48 Coffee! Det er nok lidt tidligt at begynde at tænke sådan, men ikke desto mindre er jeg virkelig glad for, at jeg rent faktisk er begyndt at sætte pris på en kop kaffe efterhånden. Trilogien handler lige så meget om intertekstualitet, som den handler om detektivhistorier, og selvom det er godt, må jeg nok erkende, at det er lidt for tungt til readathon. Men nu er jeg nået så langt – nu skal den færdiggøres!

03:52 Sikke en besynderlig bog! De enkelte dele giver mening – faktisk er de ret fantastiske – men samlet set er der ingen forstand at finde i Austers 314 sider. M.Y.S.T.I.S.K!

Det er faktisk ikke fordi jeg som sådan er ved at bukke under af træthed, men ganske som traditionen foreskriver, så har jeg bare ikke lyst til at være vågen længere. Jeg tænker, at jeg lige tager en omgang på de sociale medier, og så må jeg se om trangen til at læse Bridget Jones’s Diary er større en trangen til søvn.

09:13 Åh, fem timers urolig søvn var overraskende rart! Har det godt med min beslutning om at sove, men nu er det også tid til Bridget :)

10:55 Hvorfor i alverden har jeg aldrig læst Bridget Jones før?! Så herligt men komplet ukrævende, overdramatisk underholdning! Bridget er jo komplet ustabil, men det er vel også grunden til at vi stadig elsker hende i dag, 20 år efter hendes første udgivelse.

13:25

The more the sun shines the more obvious it seems that others are making fuller, better use of it somewhere: possibly at some gigant softball game to which every one is invited except me; possibly alone with their lover in a rustic glade by waterfalls where Bambis graze, or at some large public celebratory event, probably including the Queen Mother and one or more of the football tenors, to mark the exquisite summer which I am failing to get the best out of.

Haha, Bridget rammer endnu en gang hovedet på sømmet, og siger lige præcis hvad vi alle sammen tænker i løbet af sommeren. Am I right?

Jeg turbolæser mod målstregen!

14:09 Jeg var simpelthen nødt til lige at læse et sidste kapitel færdig (det med kaninkostumet og havefesten!) før jeg lukkede ned for årets readathon.

Jeg er nået 178 sider ind i Bridget Jones’s Diary, hvilket bringer mig op på 492 sider i alt. Et klart tegn på, at Auster, omend imponerede og ret fantastisk, var helt forkert materiale til marathonlæsning, men den slags kan være svære at forudse.

Jeg har i hvert fald haft et skønt læsedøgn endnu en gang, men nu tror jeg mine øjenlåg trænger til en ekstra lur.img_20160424_111752.jpg

Sov godt derude, og god søndag!

You may also like

24 Comments

 1. God fornøjelse – ærgerligt at jeg slet ikke kan være med i år – ikke engang på lille skala.. Men I burde da næsten gå ned i mosen og læse de næste par timer – hvis altså det fynske vejr er ligeså flot som det sønderjyske.

    1. Jeg ved det faktisk ikke. Plejer at crashe når vi nærmer os morgen, men nu må vi se hvad natten bringer. Auster er langsom læsning, men jeg håber jeg kan blive færdig før øjnene falder i :)

     1. Det ser ud til, at du stadig hygger dig :)
      Jeg har nu fået selskab af vores anden kat i sofaen, hvor jeg læser, så jeg vil straks tilbage til bogen (og katten). Fortsat god fornøjelse!

  1. Jeg er også meget spændt på at læse den, men nu må vi se, hvor langt jeg når :D

 2. Tre ting:

  1: Jeg elsker dit Alice-krus. Som i e-l-s-k-e-r!
  2: Hvor lyder Auster-citaterne smukke. Jeg burde også få læst ham. Snart.
  3: Jeg håber, du sover godt. Og ‘Bridget Jones’ Diary’ er afgjort det rette selskab med trætte tanker, når du vågner op! :)

  1. Åh det er også mit yndlings! Købte det med hjem fra Whittard i London sidste sommer. Ville ønske jeg havde købt flere :)
   Hans ord har forstyrret min sparsomme søvn hele morgenen, og jeg ville virkelig ønske at jeg forstod mere, for det var så besynderlig en læseoplevelse! Men smukt var det virkelig :)

  1. Jeg elsker at læse, men det er helt klart noget man er nødt til aktivt at prioritere! Hvis du mangler inspiration til en god bog skal du være velkommen til at gå ombord i mine anmeldelser, eller skrive dirkete. Er altid fuld af gode forslag, hvis jeg kan lokke endnu et uskyldigt offer i læsefælden, haha! :)

  1. Tror de skrev det var 22. Oktober næste gang. Sæt kryds i kalenderen, så reserverer vi plads i sofaen ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.