Plaider vs. tæpper

Jeg er bondefødt og kvajet opdraget, og jeg tror, det er derfor, der er nogle ting, jeg gør og siger anderledes, end så mange andre jeg kender. For mig er planter ikke en trend, men en selvfølgelig del af hjemmet, spisetid er klokken 18 og ikke klokken 20-21 stykker (hallo, man når sgu da at dø af sult?!), et badeværelse har en separat bruseniche og ikke bare et badeforhæng, og det lune stykke stof, man lægger over sig for at holde varmen, hedder et tæppe ikke en plaid!

De fleste af mine bondetendenser er ikke noget, jeg tænker så meget over, men lige tæppe vs. plaid diskussionen er altså noget, der har frustreret mig længe i mit stædige, overreagerende pernittengrynssind. Hvornår pokker besluttede samfundet sig kollektivt for, at det ikke længere var fint nok at kalde det et tæppe? Hvem bestemte, at det engelskinspirerede ord var bedre end vores danske? Og er det ikke en smule fjollet, når vi alligevel i sidste ende bruger det danske ord til at forklare, hvad det egentligt er?

På trods af mit bondske sprog er det alligevel lykkes mig at finde et fint lille udvalg af lækre tæpper frem, som jeg bestemt godt kunne tænke mig at pryde stuen med. Tæpperne er vel mindst lige så vigtige om sommeren, som de er om vinteren. På denne tid af året skal de bare kunne holde til lidt mere udendørsbrug, så kulden ikke sætter en stopper for vores sommersjov.

tæpper 2015
// 1 // 2 // 3 // 4 // 5 //

Lad os gå til kamp for tæpperne! Både for ordet, men også for brugen. Vi er jo trods alt danskere. Der findes ikke den ting, vi går mere op i end hygge, og hvad spreder mere hygge end tæppeputteri (ej at forveksle med tæppeprutteri)? Og lad os så få skrevet hippe og kliniske plaid ud af den danske ordbog igen, tak.

Hvad siger I? Kalder I det tæpper eller plaider? Og har I selv fundet den perfekte model, som opfylder kravene til æstetik og hyggeniveau? I så fald – link mig lige haha.


Og så taler vi ikke om, hvordan jeg var nødt til at bruge søgeordet ‘plaid’ for at finde de her tæpper…

 

You may also like

5 Comments

    1. Haha, indlægget blev også skrevet med en kærlig tanke til dig hele vejen igennem. #BonderøveUnite xD

  1. Jeg ser det som om, at der er en forskel på tæpper og plaids. Plaids er de der stof tæpper, hvor tæpper er alt andet. Men dem du har fundet frem på collagen, ville jeg rigtig nok kalde for tæpper ;)

    1. Alt hvad jeg har fundet på collagen, er fundet under søgeordet “plaid” (desværre), så det er altså defineret som det samme af sælgerne. Men det ville da være dejligt, hvis det bare var mig der havde misforstået det, og det var to forskellige ting haha (:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.