Pas godt på dine ting – penselvask

Reklame – indeholder produkter modtaget til test af Matas / Amaze Press

Rensemåtte fra M.Cosmetics, rensepude til ansigtet, rensecreme fra Plasir

I ved det jo godt alle sammen, vi har hørt det til døde efterhånden. Vi lever i en tid præget af en brug-og-smid-væk-kultur, og der er efterhånden ikke nogen af os, der gider gøre indsatsen for at passe ordentligt på vores ting. Vi vil hellere bare bruge dem, slide dem og skille os af med dem. Jeg bliver efterhånden mere og mere i tvivl om, om mit stigende fokus på bæredygtig livsstil handler mere om at spare penge, end det handler om at skåne planeten, haha! Men altså – jeg ved ikke med jer, der læser med, men jeg har sgu ikke råd til bare at skifte mine ting ud i tide og utide…

Jeg har investeret ret mange penge (efter min standard) i flotte, gode, håndlavede makeup-pensler fra Nilens Jord, som er lavet af træ og syntetiske fibre (no animals were harmed making these brushes), så det har naturligvis sat sit aftryk at lave dem. Så meget desto mere grund til at passe godt på dem og behandle dem ordentligt, så de kan holde i mange år!

De kloge siger jo, at vi skal vaske vores makeup-pensler mindst en gang om ugen for at holde dem fri for skadelige bakterier. Og det siger vi lige, at jeg totalt husker at gøre hver eneste uge. Ahem. Men hvis du gerne vil rense dine børster grundigt og skånsomt på samme tid, kan det være en god idé at anskaffe lidt værktøj til jobbet. Ind i billedet kommer den her labre rensemåtte fra M.Cosmetics.

Og ja, den kommer bogstaveligt talt ind i billedet, for jeg har sgu lavet en lille video til jer! Ret grænseoverskridende, når man er så akavet et menneske som jeg, men hey – branchen efterspørger erfaring med videoproduktion, så hvor bedre at øve mig end her?

I videoen viser jeg både, hvordan du renser dine pensler, hvordan du bruger måtten og hvordan du mest skånsomt tørrer dine pensler efter vask. Det er et sandt Kinder-æg af penselvask!

Overordnet set synes jeg, at måtten (ja, jeg kalder det en svamp i videoen…) faktisk gør det nemmere at rense penslerne. Jeg kan bedre arbejde sæben ind i hårene i forhold til, hvis jeg bare renser penslerne i hænderne, og jeg tror også, jeg brugte mindre sæbe, end jeg plejer. Og jeg ved godt, at måtten er lavet af silikone, hvilket er super fy-fy for bæredygtighedstyper, men det er også bare super godt at bruge, når man arbejder med (mod?) bakterier, fordi det er hurtigttørrende, og bakterier ikke kan leve i det, så jeg ser det som et nødvendigt onde.

Be kind, når I dømmer mig over videomaterialet. Det er noget, jeg vildt gerne vil øve mig mere på, men jeg kan godt se, at jeg lige skal have styr på både teknikken og præsentationen, haha! 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.