Ordensmani og karklude

 photo 6300b0d1-b322-496f-9773-a01f10f3e6fd_zps9hgialsv.jpg

Ujh, hvor jeg bare synes, at køkkener er en besværlig størrelse, når man forsøger at etablere det der “hjem”, som folk snakker så meget om. Det skal være funktionelt, det skal helst være indrettet ret praktisk, det må meget gerne være bygget i den rigtige højde (men det taler vi ikke om, så længe vi bor til leje, vel ryg?), og så må det jo egentligt også ret gerne være sådan okay pænt. Det kan godt være lidt mange ting at få til at gå op i en højere enhed, så man kan hurtigt blive nødt til at prioritere.

Om lidt under en måned har min kæreste og jeg boet sammen i den her lejlighed i to år. Og indtil nu har der kun være ganske få placeringer i køkkenet, som var 100% velovervejede. Karklude og viskestykker ligger i skabet over vasken, glassene står længst muligt væk fra komfuret og bestikket ligger i bestikskuffen (jep, dér var vi sgu ret opfindsomme, hvis jeg selv skal sige det). Men så er der også bare 117 andre ting, som skal være i et køkken, og som bare ikke er nær så medgørlige; krydderier, mel, konserves, havregryn (som vitterligt er en kategori, der har en hel hylde for sig selv her i hjemmet), nødder, slik – og alt det praktiske så som skraldeposer, plastikbøtter, skuresvampe og sølvpapir. All that shit!

Det hober sig op, og min kæreste var begyndt at mene, at vi havde for mange ting. Ganske vidst sætter han lige så stor pris på en Gin Hass i pæn indpakning som enhver anden, men vi havde også meget lort, der aldrig blev brugt. I weekenden endte vi derfor med at rydde hele køkkenet ud, sætte alt i systemer der giver mening, og rokere rundt så det hele nu er let tilgængeligt. Vi var også et hurtigt smut i Søstrene Grene og købe en røvfuld fine krukker, så vi ikke behøver kigge på alle de der grimme plastikindpakninger. Det giver virkelig bare en dejlig ro i min æstetikelskende sjæl, når der er orden i sager på den måde.

Nu mangler vi bare at få afgjort den store diskussion: to label or not to label?
 photo 79541505-d8c2-47e4-997e-2b721b242947_zpssm9ovfxg.jpg

 photo 5e46d129-20c5-4533-ac25-a61fb0507204_zpsxczufmkg.jpg
Fine krydderiglas fra Sagaform

Hvad min kære kæreste så ikke har luret er, at nu hvor vi har ryddet ud i alt vores skrammel, så har vi fået plads til en masse af alle de køkkenredskaber, jeg ikke vidste, jeg ikke kunne leve uden. Jeg har sammensat en liste af ting, jeg skal have sneget ind i husholdningen, og tro mig, når jeg siger, at den er fuld af fristelser. Stay tuned!

You may also like

5 Comments

 1. Ha, er vild med at I har en hel hylde til havregryn! Det tror jeg også, jeg ville have, hvis jeg havde plads. Det handler om at have sine prioriteter i orden :b

  Og hey, det ser sgu da helt voksent og nydeligt ud det der. Kæft jeg er bagud på voksenpoint (as always, men det gør egentlig ikke noget) xD

  1. Martin foretrækker at hamstre den slags (han spiser alligevel en pose på et par dage), og så er vi begyndt at købe finhvalsede til ham og grove til mig, så det kommer næsten helt automatisk, haha! 😊

 2. Det lyder som et virkelig godt projekt, I har haft gang i der! Måske jeg skulle iværksætte der herhjemme også? Det med krydderier er altså heller ikke til, at have stående i deres poser.
  Sig til Martin at der skal labels på! Så ved man med sikkerhed hvad der befinder sig hvor :)

  1. Det er både nemmere og pænere i krukker og glas! :)
   Ja, det er også hvad jeg siger, men han siger, at synes virkelig irriterer ham, og glassene fra Sagaform er nogen kan fik i julegave, så jeg kan ikke bare bestemme selv, haha :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.