Opskrift: Veganske dadelkugler

Nem opskrift på hjemmelavede dadelkugler

Kan I mærke det, folkens? Det er næsten jul, og selvom min julestemning i år kan ligge på et meget lille sted, så er jeg altså stadig ret psyched. Mest af alt ved tanken om, at nu på fredag, når de fleste af os går på juleferie, så kommer det til at markere et kæmpe skift i mit liv. Det fortjener næsten sit eget indlæg, tænker jeg. Men det bliver godt!

Læs også: Opskrift: syndige kikærtekugler

Noget siger mig, at vi stadig rendte rundt i bare arme og lette sommerkjoler, da jeg lovede at dele den her opskrift. Og nu er vi bare fire dage fra juleaften. Ups. Men altså – selvom de her kugler smagte ganske vidunderligt i sommervarmen, så gør de sig altså også ganske godt i kulden. Og det er vel i og for sig en ret julet opskrift

Jeg mener bare, kuglerne af lavet på dadler – det er da mega julet. Og så er de fyldt med havregryn og kakao, præcis ligesom de traditionelle havregrynskugler er, og dem laver folk jo hvert år til jul. Desuden er der rom i dem, og det er jo dejligt krydret og varmende, ikke? Det er det jeg siger: kæmpe juleopskrift lige her! 

Dadelkuglerne er faktisk den primære årsag til, at Bageren valgte at investere i en vaskeægte foodprocessor (Hallo, Gertrud Sand – det bliver snart ikke mere julet!), hvilket sådan helt generelt har været ret lækkert. Men de kan altså også nok laves, hvis du bare har en helt almindelig stavblender/minihakker. Bare vær forsigtig med ikke at brænde motoren sammen, ahem… 

Nem opskrift på hjemmelavede dadelkugler

Kuglerne er super simple, uden tilsat sukker og så er de geniale at have liggende i køleskabet til at hapse i tide og utide. God fornøjelse! 

Ingredienser:

  • 20 dadler
  • 50 g peanutbutter 
  • 60 g havregryn
  • 25 g kakaopulver
  • 30 ml rom
  • Kokosmel

Fremgangsmåde:

  • Vej alle ingredienserne af i en foodprocessor eller minihakker
  • Husk at fjerne stenene i dadlerne! 
  • Kør ved middel tempo, til du får en jævn, ensartet masse, som er fast nok til at kunne formes til kugler. Den må godt være lidt blød; de bliver mere faste, når de kommer på køl
  • Form kuglerne i ønskede størrelse – som små hapsere eller på størrelse med en klassisk romkugle
  • Vend kuglerne i kokosmel, og opbevar på køl. De smager bedst, når de er kølet helt ned (minimum fire timer)
Nem opskrift på hjemmelavede dadelkugler
Nem opskrift på hjemmelavede dadelkugler

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.