Opskrift: vegansk hokkaidosuppe

Vegansk hokkaido suppe med granatæblekerner og ristede græskarkerner

Jeg overdriver ikke, når jeg siger, at min kæreste har sukket efter den her suppe, lige siden sæsonen sluttede sidste vinter – og han var heller ikke sen til at sætte den på madplanen, da han så, at hokkaidoerne endelig var tilbage i butikkerne! Problemet er bare, at ingen af os kunne finde lige præcis den opskrift, vi brugte sidste år, så vi er endt med at flikke en omgang sammen selv ud fra hukommelse, tips & tricks fra min søster og halvdelen af alle det store internets geniale sammensætninger. Tadaa! 

Når sandheden skal frem, så er jeg ikke ret meget for supper. Det føles ikke rigtigt som rigtig mad for mig – og oven i det, så er min mund velsignet (det var ironi, det der…) med smagsløg, som mener, at stort set alle grøntsager smager et sted mellem væmmeligt og rædselsfuldt, når de bliver varme. Så en tyktflydende grøntsagsuppe virker umiddelbart ikke som den mest geniale idé i mit køkken. Og ikke desto mindre er den her opskrift et kæmpe hit! Det er nærmest ren magi, folkens. 

Vegansk hokkaido suppe med granatæblekerner og ristede græskarkerner
Vegansk hokkaido suppe med granatæblekerner og ristede græskarkerner

Derudover mætter suppen helt vildt godt, og så er grundopskriften som skrevet vegansk. Hele oplevelsen bliver bare endnu bedre, jo flere toppings der kommer på, hvilket selvfølgelig sagtens kan klares uden animalske produkter, som på billederne her – men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at bacon ikke passer umanérligt godt til, haha.

Ingredienser:
Til 4 personer

  • 1 hokkaido græskar
  • 1 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stor gulerod
  • 4 kartofler
  • 1 frisk chili
  • 3 stilke frisk basilikum
  • 1,5 dl kokosmælk
  • 1 spsk citronsaft
  • Olie
  • Vand
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Rens hokkaidoen grundigt, og fjern kernerne i midten samt top og bund
  • Skær kartofler, gulerødder, hvidløg, løg og hokkaido inklusive skræl i grove tern, og kom det hele i en stor, varm gryde med olie
  • Sautér grøntsagerne i et par minutter, og hæld derefter vand over til det dækker 2/3 – hellere for lidt end for meget, så suppen ikke bliver for tynd
  • Flæk chilien, og læg den ovenpå grøntsagerne sammen med basilikumstilkene
  • Kom låg på gryden, og lad den koge ved høj varme i 20 minutter
  • Når grøntsagerne er kogt møre tages chili og basilikum op, og resten blendes med en stavblender til de når en glat og cremet konsistens
  • Tilsæt kokosmælk og citronsaft, og smag til med salt
  • Servér med toppings og friskbagt brød til

Vi bruger ristede græskarkerner, granatæblekerner og bacontern, men friske æbletern, rugbrødscroutoner og drænet yoghurt skulle også smage fortrinligt.

Vegansk hokkaido suppe med granatæblekerner og ristede græskarkerner
Vegansk hokkaido suppe med granatæblekerner og ristede græskarkerner
Vegansk hokkaido suppe med granatæblekerner og ristede græskarkerner

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.