Opskrift: vegansk greenie med grønkål

Opskrift på vegansk greenie/grøn smoothie med grønkål
Opskrift på vegansk greenie/grøn smoothie med grønkål

Jeg overdriver ikke, når jeg siger, at det bedste, der nogensinde er sket for min ikke-eksisterende sundhed, er vores food processor. Yes, jeg går all in på Gertrud Sand, men den maskine er jo et lille mirakel! 1, 2, 3 og alle mulige mega sunde ting bliver splittet til atomer, så mit sarte mundtøj kan spise det uden kvalmerelaterede reaktioner. Jeg er kæmpe fan. Min kæreste truer med at tage den fra mig, fordi han skal bruge den. Ret besat er det jo hans, men min sjæl krakelerer langsomt. Hvis der nogensinde var en god grund til at intensivere jobsøgningen, så skulle det da være for at få råd til at købe en mirakelmaskine mere, hah!

I dagens anledning er det sunde element, der er blevet splittet til atomer, intet ringere end grønkål. Det fleste opskrifter på greenies online er så vidt jeg kan se med spinat, men her får I altså en greenie med grønkål. Og ja, en greenie er i bund og grund bare en grøn og sund smoothie.

Læs også: Opskrift: Smoothie Bowl

Men den genstridige, krøllede, grønne djævel vi kalder grønkål er virkelig en overset glæde i det danske køkken – så længe den ikke serveres varm og i grønlangkåls-udgaven, jævnfør kvalmerelaterede reaktioner.

Nu er jeg ikke nogen sundhedsguru, men en lynhurtig Google-søgning fortæller mig, at grønkål er stopfyldt med fibre og vitaminer, som kroppen elsker. Og så er det jo én af de ting, der stortrives i dansk klima, så vi kan få det “hjemmedyrket”. Når I om lidt læser ingredienslisten, vil ironien i den udtalelse blive larmende tydelig, eftersom halvdelen kun gror i eksotiske lande. Men altså…

Opskrift på vegansk greenie/grøn smoothie med grønkål

Greenie med grønkål

Ingredienser
1 portion

 • 50 gram frossen banan i skiver
 • ½ avokado
 • 1 lille øko appelsin (jeg foretrækker blodappelsin)
 • 40 gram snittet, frossen grønkål
 • ½ dl havremælk (kan skiftes ud med andre væsker efter smag)

Fremgangsmåde

 • Kom hele baduljen i din blender/food processor.
 • Vær gerne lidt varsom med væsken – der skal mindre i, end man tror, og du kan altid spæde til undervejs.
 • Start maskinen, og lad den køre i et par minutter, indtil grønkålen er helt finthakket.
 • Full disclaimer: massen kan godt få en halvklam, brunlig farve til at starte med. Ingen grund til panik! Farvestofferne fra grønkålen skal nok trække ud og gøre den fin og grøn inden du er klar til at spise.
 • Top med müsli og eventuelt lidt frisk frugt, og spis dig sund og glad!

Læs også: Opskrift: Hjemmelavet müsli med mæthedsgaranti

Jeg plejer selv jævnligt at skære en masse bananer i skiver + snitte grønkål og komme dem i fryseren i glasbøtter. Så er jeg 1) ikke bundet af at skulle bruge en hel banan til hver smoothie, 2) jeg har altid på lager, når lysten melder sig, 3) jeg undgår madspil og 4) jeg spilder ikke plastikposer. Pisse smart, jo.

Min krop reagerer seriøst nærmest med det samme på alle de gode ting, der er i sådan en omgang. Det smager dejligt forfriskende, og så mætter det i mange timer. Faktisk giver den dig alt, hvad du behøver om morgenen, hvis jeg skal sige det.

Velbekomme!

Opskrift på vegansk greenie/grøn smoothie med grønkål
Opskrift på vegansk greenie/grøn smoothie med grønkål

You may also like

3 Comments

 1. Det lyder sejt (og sundt)! Og hvad er der nu galt med halvklamme brunlige smoothies? Mine ender tit i den retning :D

  1. Haha, det har måske noget med den evige kræsenhed at gøre, så. Er ikke så god til at spise mad, som allerede ved præsentationen ser æhm… mindre end indbydende ud 🤣

   Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.