Opskrift: syndige kikærtekugler

Opskrift på kikærtekugler med chokoladeovertræk

Jeg ved det, det er sært ud over alle grænser. Hvordan i alverden får man sig selv til at bruge ord som “syndig” og “kikærter” i samme overskrift? Det er jo så afsindigt selvmodsigende, det giver nærmest ikke mening. Men det er at altså sandt! De her små hapsere har kikærter som deres hovedingrediens, men de smager på ingen måde som noget, der nogensinde har set skyggen af sundhed. Jeg er vild med dem! 

Det er simpelthen helt ufatteligt for mig, hvad der foregår for tiden. Jeg har jo vitterligt ikke andet end tid på hænderne, og alligevel synes jeg, at det er umuligt for mig at udrette noget som helst. Jovist, livet som studerende er da en temmelig rodet affære, men der er trods alt en form for struktur over hverdagen – pensum der skal læses, forelæsninger der skal nås, opgaver der skal løses. Og for mig altid et job eller tre ved siden af. Og nu har jeg ingen af delene.

Det er kommet ret meget bag på mig, hvor meget jeg egentligt behøver den struktur, og hvor svært jeg har ved at skabe den selv. Nu skal jeg lovmæssigt snart i virksomhedspraktik, så det kommer forhåbentligt til at hjælpe en del på det, men ellers må jeg altså lige stramme ballerne og skabe en rutine selv, så jeg ikke bliver fuldstændigt bims af det her dagpengeliv, haha. 

Opskrift på kikærtekugler med chokoladeovertræk
Opskrift på kikærtekugler med chokoladeovertræk

Men tilbage til kikærtekuglerne – som er et vidunderligt resultat af min kærestes arbejdsløshedsrelaterede kedsomhed. Det er kommet til et punkt, hvor vi har en portion stående i køleskabet at all times, som vi går og snupper af i tide og utide. Og nej, de er ikke sunde som sådan, men det er bedre end at snuppe en Nutella-mad eller en halv pakke cookies, og de smager mindst lige så godt! 

Ingredienser:
20-25 stykker

  • 100 g mandler
  • 240 g kikærter (drænet vægt)
  • 100 g peanutbutter
  • 150 g honning
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk pebermynteessens*
  • 200 g mørk chokolade 

Fremgangsmåde:

  • Blend mandlerne fint til en ensartet masse i en minihakker eller foodprocessor 
  • Tilsæt resten af ingredienserne bortset fra den mørke chokolade, og kør på maskinen til du får en ensartet masse
  • Hak 50 g mørk chokolade groft, og bland rundt i kikærtemassen med en ske
  • Stil kikærtemassen på køl i cirka 20 minutter
  • Rul massen til små kugler af den ønskede størrelse, og stil dem på frost til de er faste
  • Smelt resten af den mørke chokolade over vandbad, og vend kuglerne i chokolade
  • Lad dem dryppe af på en rist for at undgå “fødder”, og rul eventuel i kokos for ekstra smag. 

*vi bruger pebermynteessens, men andre former for smagsgivere er også gode. Prøv eksempelvis med revet skal af 1 øko appelsin for en mere sommerlig smag. 

Opskrift på kikærtekugler med chokoladeovertræk
Opskrift på kikærtekugler med chokoladeovertræk

You may also like

5 Comments

    1. Hehe, jeg får Bageren til at skrive den ned hurtigst muligt, så den kan komme op også 😁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.