Opskrift: Super Nem Chiagrød

Chiagrød_2 photo afa62e70-9215-4841-8e72-a9fadd0a9731_zpsfsqiszwn.jpg
Chiagrød_3 photo efd859ae-d63e-4a78-a5e0-0401d42a94ed_zpsdlr2ebq1.jpg
Eller overnight oats. Eller køleskabsgrød. Kært barn har utroligt mange navne, men uanset hvilket navn I foretrækker, så er det altså en ret genial form for morgenmad, folkens!

Jovist, den generelle hype på det store internet synes at være gået en lille smule i sig selv, men nu har jeg jo heller aldrig påstået, at jeg var hurtig på aftrækkeren, når det gjaldt trends. Ej heller i køkkenet, tilsyneladende, men det skal ikke afholde mig fra at dele den her super nemme opskrift på en god morgengrød, der mætter til langt op ad formiddagen. Er I klar?

Half’n’half.

Det er seriøst opskriften. Uden shit. Vil I have det lidt mere specifikt? Fair nok. Jeg laver det virkelig meget på slum, men til denne portion har jeg cirka brugt:

  • 1 dl naturel skyr
  • 1 dl havregryn (næsten)
  • 1½ tsk chiafrø
  • 1½ tsk kokosmel

Bland det hele sammen i en beholder, og lad det stå i køleskabet natten over. Et voilà. Så er morgenmaden serveret.
 photo aaf454df-07f3-4ffc-88c3-498420d60425_zpsjdhtvj8o.jpg
Så det er altså halv væske og halv tørre ingredienser. Og så kan I sådan set variere det præcis som det passer jer. Vil I gerne have det mere lindt, så kan I spæde op med mere væske næste morgen, før I spiser det. Jeg foretrækker det dog tykt og grødet (okay, det lød ikke særligt appetitligt, men det smager godt!), og så plejer jeg at hakke lidt mørk chokolade, som jeg blander i. Og måske lidt honning, hvis det lige er den slags dag. Grøden smager også godt med friske bær eller müsli.

Og variationerne er jo uendelige. De forskellige smagsvarianter af skyr fungerer alle glimrende, ligesom yoghurt og andre mælkeprodukter også er gode omend konsistensen og mæthedseffekten selvfølgelig bliver lidt en anden. Med tørre ingredienser er det også bare at slå sig løs. Chiafrøene er sådan set bare gode, fordi de er hamrende sunde, og suger rigtigt meget væske, men ikke engang de er et krav.

Jeg er især blevet begejstret for grøden, hvis jeg ved, at jeg får en travl morgen. De fine glas med hank og låg gør det nemlig til en genial morgenmad at have med to go. Tror stensikkert nok, at vi skal blive rigtigt fine venner, når pendlerlivet begynder til september, haha.
Chiagrød_4 photo 8baf618f-352e-4953-8f1e-3103b7126c9c_zpshvpg08cw.jpg

You may also like

5 Comments

    1. Det er nemlig bare så nemt! Og jeg er virkelig også glad for glassene. De er fra Tiger :)

      Kram

  1. mmm det lyder godt

    lidt ny slynget honning på smager sikkert godt, selv om det skib næsten er sejlet for i år, forældrene har lige hentet de sidst rammer den her uge, og rørt honning er bare ikke det samme over grød eller pandekager.

    gadevide om en skefuld af den grød kunne få min ikke madglade hvalp til at spise om morgnen?

    måske jeg skulle sætte et glas over, har jo både A38 og havregryn, samt blåbær jeg kunne putte på i morgen.

    1. Åh ja, ekstra lækker honning gør det garanteret bare ekstra godt! Det er jo altid et forsøg værd, i hvert fald. Det værste der kan ske, er at det ikke er et hit :)

      1. god honning er altid godt… med biavlere i familien er jeg utrolig “kræsen” på det punkt, gider bare ikke stenhår kun sød rapshonning….

        vil helt klart se om grøden får det til at glide ned hos Zorro, pt er han dog stadig mæt efter et kæmpe kødben i går…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.