Opskrift: scones

Opskrift, hjemmebagte sconesOpskrift, hjemmebagte sconesJeg overvejede virkelig at lave en eller anden sjov og cathy overskrift her, men 1) det var ekstremt meget kun sjovt i mit eget hoved og 2) det er scones. Man fucker ikke med scones. Scones vinder hver gang! I hvert fald de her scones, for ah mah gaaaaawd!

I blev jo lovet en fortsættelse på Bagerens påskebagerier, og her kommer altså anden og foreløbigt sidste del – er det snart ferietid igen?

Ifølge hans velbagende ærværdighed er noget af det sværeste at bage en scone, som ikke bare er lækker og saftig, når den er helt nybagt (let’s face it, du skal virkelig have fucket op, hvis din scone er kedelig, når den stadig er lun), men som også er det, når den er blevet kold. Og de her scones, mine damer og herrer, er netop dét. Samtidig med at de også er lette, smagfulde og generelt bare mega pisse fucking gode. Jeg har stadig et par stykker liggende i fryseren, og de kalder på mig dagligt. Højlydt!

Så uden yderligere udenomssnak kommer her opskriften

Ingredienser:
Cirka 20 styk

  • 600 g hvedemel
  • 85 g sukker
  • 25 g bagepulver
  • 5 g salt
  • 200 g smør
  • 3,75 dl kernemælk
  • 1 æg til pensling
  • 180 g chokolade (almindelig Marabou kan klart anbefales!)

Fremgangsmåde:

  • Hak chokoladen groft.
  • Skær smøren ud i små stykker, og kom alle ingredienserne i en røremaskine.
  • Kør dejen, til den er ensartet.
  • Drys mel ud på bordet, og rul dejen ud til en stor firkant på cirka 3 centimeter i højden.
  • Fold først den ene tredjedel af dejen ind over sig selv og derefter den anden tredjedel.
  • Sæt dejen på køl, og lad den stå der i en halv time.
  • Forvarm ovnen til 230 grader varmluft.
  • Drys igen mel ud på bordet, og rul dejen ud, til den bliver cirka 1,5 centimeter i højden.
  • Brug et glas som form til at trykke sconesne ud.
  • Bag i 7-1o minutter, til de er gyldenbrune.

Opskrift, hjemmebagte sconesOpskrift, hjemmebagte sconesOpskrift, hjemmebagte scones

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.