Opskrift: pølsehorn

Nogle klassikere er og bliver altså bare et evigt hit, uanset hvor gammel man bliver. Pølsehorn er uden tvivl et af disse hit!
 photo a03d92ef-f862-4975-959e-abaf25dbc379_zpsvufimrsy.jpgJeg har sagt det før, men jeg tror godt det kan tåle gentagelse: jeg hader madpakker. Urgh, hvor jeg bare synes sådan en rugklapper med leverdreng eller spegehørmer er det mest røvsyge i hele verden. Jeg orker bare slet ikke spilde energi på det, så hellere nøjes med lidt snacks indtil jeg kan komme hjem til køleskabet eller – som oftere er tilfældet – bruge alt for mange penge på at købe et eller andet lækkert. Det smager selvfølgelig godt, men det er simpelthen alt for dyrt i længden. Så når energien og motivationen er der, forsøger jeg at bage lidt madpakkelækkert, så jeg kan holde blodsukkeret i et nogenlunde niveau, indtil køleskabet og jeg endelig genforenes om eftermiddagen.

Og i denne omgang har jeg altså kastet mig over en klassisk omgang pølsehorn. Opskriften er helt standard uden hensyntagen til kalorier, gluten eller andre af de der sære sundhedsting folk går op i derude. Men den kan jo tilpasses til ethvert behov. Svinepølserne kan skiftes ud med kyllingepølser, hvedemelet kan suppleres med den lidt grovere slags og mængden af smør kan der sikkert også gøres noget ved. Men de smager i hvert fald godt sådan her!

Ingredienser:
Til 12 styk

  • 50 g smør
  • ½ l mælk
  • 50 g gær
  • 4 tsk sukker
  • 1½ tsk salt
  • 800 g hvedemel
  • 12 pølser

Fremgangsmåde:

  • Smelt smørret i en gryde
  • Tilsæt mælken i det smeltede smør
  • Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri
  • Tilsæt de tørre ingredienser. Melen tilsættes lidt ad gangen indtil dejen er glat og fin og kan slås godt sammen
  • Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve en times tid
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Tag dejen ud og ælt den godt igennem på et meldrysset bord
  • Del dejen i 12 lige store stykker, og rul hvert stykke ud til en lang pølse
  • Sno dejen rundt om pølserne indtil hele pølsen er dækket (det var jeg jævnt dårlig til, men med lidt øvelse blev de hurtigt fine, så fortvivl ej!)
  • Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i et kvarters tid
  • Pensl pølsehornene med vand, og drys dem med sesamfrø (kan udelades)
  • Bag pølsehornene midt i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter, eller indtil de er gyldne, og lyder hule, når du banker dem på bunden

Og så er det ellers bare at huske at få dem med i tasken, når du drøner ud af døren om morgenen. Eventuelt med en lille bøtte ketchup til døppelse. Velbekomme!
 photo 85ffb1a5-3485-4e9e-9dce-48096363f307_zpsiwxga9gi.jpg  photo 7b10d3b0-efbd-4205-9360-83dffa14574d_zpskm6tm4hk.jpg  photo 6158aa7d-ce9d-431b-8d13-7c26f4d19218_zpsr38ty6k3.jpg

You may also like

2 Comments

  1. Pølserhorn går dæleme aldrig af mode! ;)
    Jeg kan ikke leve uden madpakke, så jeg vil hellere have en god leverdreng med, end at undvære. Jeg bliver altid kritisk sulten, og uden mad og drikke, så fungerer Janni ikke ;)

    1. Det gør jeg virkelig heller ikke, men den der leverdreng er alligevel ikke noget jeg overhovedet overvejer de fleste dage. Madpakkediva, haha :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.