Opskrift: pizza night!

Rå pizza med fyld Pizza med fyldJeg tør vædde med, at I sidder en hel masse derude, som er lige så trætte, som jeg føler mig lige nu. Mit bud er, at en del af jer nok er ramt af post-julefrokosts-syndromet (også kendt under navnet tømmermænd)? Intet af den slags for mit vedkommende, bare træthed efter en lang weekend, som pludselig blev en anelse mere udfordrende end planlagt. Men en weekend, som none the burde indholde pizza!

Lige som mere eller mindre alle andre, så er jeg hamrende vild med pizza, men faktisk især mest, når den er hjemmelavet. Tror det hænger sammen med, at jeg ikke føler mig helt lige så syndig (hverken økonomisk eller klamhedsmæssigt), hvis jeg selv har lavet den lille herlighed af en italiensk madtærte. Det er vi så også blevet ret gode til at nyde hjemme på Paladset, og på sådan en højhellig søndag aften, kunne det måske være at der sad en enkelt pizzahungrende sjæl eller to ude på den anden side af skærmene? I hvert fald får I her opskriften på henholdsvis den dej og pizzasauce vi flikkede sammen i det lille hjem den anden aften.

Ingredienser – dej:
Til 3 små pizzaer

  • 500 g hvedemel
  • 2,5 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. groft salt

Fremgangsmåde:

  • Opløs gæren i fingerlunt vand
  • Bland de resterende ingredienser sammen til dejen er glat – efterlad mel til æltning senere
  • Ælt dejen grundigt og lad den hæve tildækket i en halv time
  • Slå dejen op og del den i tre lige store stykker
  • Rul hvert stykke ud til en tynd bund, og fyld med pizzasauce og toppings

Og her kommer der så en lille indrømmelse. Selvom jeg bor sammen med en uddannet bager, så har vi virkelig ofte købt færdigrullede deje i supermarkedet. Det er nemt, og de smager godt. Især, hvis de har deep pan-udgaven! Så I skal ikke skamme jer, hvis I også springer over, hvor gærdet er lavest – let’s face, we all do.

Rå pizza med fyld

Ingredienser – pizzasauce:
Til 3 små pizzaer

  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 1 dåse hakkede tomater (gerne med chili/hvidløg/basilikum)
  • 1 tsk. oregano
  • 1 chili
  • 2 spsk. ketchup
  • salt og peber
  • olie

Fremgangsmåde:

  • Hak løg, hvidløg og chili fint
  • Svits løg og hvidløg i en smule olie i en gryde
  • Hæld tomater, chili og oregano over
  • Lad simre og smag til med salt, peber og ketchup
  • Smør ud på de udrullede dejbunde i et fint lag efter smag

Den her opskrift er tyvstjålet fra Emily Salomon med små bitte simplificeringer.

Hvis I er til mad der smager af rigeligt, så spar endelig ikke på chilien. Til min fødselsdag havde jeg ubevidst købt hakkede tomater med chili og samtidig puttet en hakket chili i (og måske også en skefuld chilisauce?). De blev herligt spicy til stor begejstring for alle de spisende damer!

Når dej og pizzasauce er mødtes i skøn forening er det bare at fylde op med yndlings toppings, oregano og massere af ost! Gerne frisk mozzarella, men den revne er også ganske udmærket. Fyr hele herligheden i en varm ovn (vores er lidt utilregnelig, men vi plejer at sætte den på 200 grader, cirka), og bag til skorpen er sprød og osten smeltet – cirka 20 minutter, men prøv jer frem.

Velbekomme :)

Pizza med fyld Pizza med fyld

– og så taler vi ikke om, at jeg rent faktisk har spist pizza den her weekend. Ahem…

You may also like

6 Comments

  1. Håber ikke den har været alt for udfordrende?
    Elsker hjemmebagte pizzabunde, de er bare lidt bedre end dem man køber :)

    1. En skøn kombination af maveinfluenza, PMS, misforståede aftaler og 8 timers bustur, men ikke noget der ikke kan klares, hehe ;)

      Knus

  2. Vi spiste faktisk hjemmelavede pizzaer i går. Lidt mere simpelt end din opskrift, men stadig godt :D
    Der er nu noget helt lækkert over hjemmelavede pizzabunde. De bliver altid dét mere sprøde en dem man køber færdige.

    1. Var det dejen eller saucen der var mere simpel? Under alle omstændigheder er det et hit, og det fede er jo netop, at det ikke behøver være kompliceret – er du gal vi har ofte bare smurt en dåse tomatpuré ud over, haha! :D

      Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.