Opskrift: müslibar

Müslibar_3 photo b9f57bdf-f1d8-4418-b615-f5dc78fb1152_zpscdzvaiou.jpg
Helt ærligt, er det ikke verdens mest nuttede glas med honning?

Kan vi lige starte med at blive at blive enige om, at det hedder müsli og ikke granola? En skovl er altså en skovl herinde. Det er ligesom folk der kalder en pandekage for en crepe, for så er det jo noget helt andet! Nej, det er stadig bare en pandekage. Fint nok, hvis du fik den serveret i de franske alper, men køber du den nede på havnen eller på Grøn Koncert, så er det en fucking pandekage…
Müslibar_1 photo 986633bf-2781-402b-936b-0121a6e358fe_zpsdzzyhq9u.jpg
Müslibar_2 photo e8fb8a51-a390-423c-8048-9d58718c0c96_zps99qp7mii.jpg
Og med dét lille sure opstød af vejen, så har jeg endnu en opskrift i mine imaginære ærmer til jer. Jeg er nemlig typen, der altid bliver sulten vildt hurtigt. Jeg kan spise en stor, nærende morgenmad klokken 7, og jeg er med garanti hunde sulten, når klokken bliver 10. Lige meget hvad jeg spiser, eller hvor meget jeg spiser. På arbejdet har vi en dejlig frugtordning, som plejer at hjælpe lidt, men det er virkelig bare ikke nok, hvis jeg skal kunne holde mig kørende til klokken 11:00-11:30, hvor det er socialt acceptabelt at spise frokost. Og det nytter bare heller ikke noget at spise mig mæt i bolcher, haha.

Så derfor har jeg kastet mig ud i at lave mine egne müslibarer. Jeg har vist gjort det en enkelt gang eller to før, tilbage da jeg begyndte på mit nu afsluttede studie, men af en eller anden grund fik jeg aldrig gjort det igen. Hvilket jo er en stor fejltagelse for 1) de er hammer nemme at lave, 2) de giver det perfekte boost, som holder dig kørende til frokost og 3) de smager mega godt. Så her kommer et lille forslag til en lørdagsaktivitet, hvis I ikke lige ved, hvad I skal få dagen til at gå med. Jeg kan hilse at sige, at de stadig smager fortrinligt, selvom man har sommerferie ;)

Ingredienser:

  • 5 spsk honning
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl mandler
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl tørrede tranebær
  • 25 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

  • Smelt honningen på en pande
  • Tilsæt havregryn og bland godt
  • Bland de resterende ingredienser godt i
  • Hæld massen ud på et stykke bagepapir. Kan enten lægges i et fad for firkantede stykker, eller formes til en lang pølse for runde stykker
  • Læg massen i køleskabet, og lad den køle til den er kold og hård
  • Skær ud i passende stykker, og nyd til den lille sult

Som jeg sagde – vildt nemt! Jeg kom til at skære mine ud i lidt for store stykker, så jeg fik kun 6 barer, men til gengæld er jeg også helt mættet på både smag og sult, efter sådan et stykke.

Alt kan naturligvis tilpasses efter smag og behag, men jeg kan virkelig godt lide dem sådan her. Oprindeligt er der ikke chokolade i, men jeg er en kæmpe sukkergris, og chokolade hører der altså til müsli i min verden, hehe (måske det er noget andet med granola?). Jeg overvejer også, at prøve med en smule chiafrø næste gange for ekstra mæthedseffekt, men nu må vi se.
Müslibar_4 photo P6020857_zpsg017cm7i.jpg
Müslibar_5 photo P6020854_zps78myeibz.jpg

Lad mig endelig høre, hvis I selv prøver dem. Eller hvis I måske selv har en helt fantastisk opskrift? Jeg er altid nysgerrig :)

You may also like

6 Comments

    1. Gør det! Sidder personligt og guffer en i mig lige nu (kunne ikke modstå efter at have siddet og skrevet om dem), og de er virkelig gode. Tror hellere jeg må lave nogle flere snart :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.