Opskrift: kyllingespyd med Earl Grey

Kyllingespyd_2

Phew, sikke en dag jeg har haft gutter. Jeg var til informationsmøde på mit nye job i dag, så jeg fik en chance for at møde en del af mine nye kolleger og lure så meget som muligt af om mine kommende arbejdsopgaver. Folk virker super søde, og jobbet mega spændende, så det er jo godt, men jeg er også bare mega bombet i hovedet nu, haha. Fem timer med rundtur, intro og møde – så er vi ligesom i gang, haha. Måske det er en meget godt måde at varme op til studiestart på torsdag?

Men eftersom min hjerne er kogt og kreativiteten er i minus, så får I en dejlig nem lille opskrift i dag, som måske kan komme på jeres madplaner? I sidste uge havde vi kylling på menuen, men da jeg fik en genial opskrift med hjem fra min aften med Fredsted blev den almindelige kyllingefilet hurtigt erstatte af den her. Opskriften kan I se på kortet over (og på Fredsted Tes app), men jeg rettede den lidt til, så for at alle kan være helt med, får I den også lige skrevet ud her.

Ingredienser:
Til 2 personer*

 • 400 g kyllingefilet
 • 3 breve Earl Grey te
 • 1 appelsin
 • 2 stilke frisk rosmarin
 • Salt
 • Peber
 • Spyd

Fremgangsmåde:

 • Skær kyllingefileterne i små, mundrette bider og læg dem i en skål
 • Pluk rosmarinen af stilkene og hak den fint
 • Åben tebrevene og hæld teen ud over kyllingen
 • Pres saften fra appelsinen ud over kyllingen, og tilsæt de resterende ingredienser
 • Lad kyllingen marinere et par timer og gerne længere
 • Sæt kyllingestykkerne på grillspyd og steg dem på en pande eller en grill

Som den opmærksomme læser måske har bemærket, så kalder den oprindelige opskrift på estragon, men det havde vores lokale Lidl ikke lige, så jeg brugte rosmarin i stedet, og det smagte skønt. Derudover skar jeg også lidt ned for mængden af te, da jeg syntes det var lige rigeligt. Og ja, så brugte jeg cirka 400 g kylling*, for min kæreste spiser meget mad, haha.

Det endelige resultat kan I se på Instagram.

Kyllingespyd_1 Kyllingespyd_3

Velbekomme!

You may also like

8 Comments

 1. Ej, det må og skal da prøves. Min kæreste har skovbær the på lager – mon det ikke kunne være godt, hvis man lavede noget salat med feta og blåbær til? Det tror jeg sgu :D

  – A

  1. Det ville i hvert fald give et spændende og sommerligt resultat! Lad mig endelig høre hvordan det går, hvis I prøver det :)

   Kram

  1. Mange tak :)
   Gør det endelig, og lad mig høre hvad du synes. Den er virkelig god :D

   Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.