Opskrift: klassisk jordbærtærte

 photo ef3973cc-050d-40d1-aa48-9b383f20ff1f_zpsshrxjnko.jpg

Som skrevet, så kom jeg i fredags hjem til frisklavet jordbærtærte kreeret af ingen andre end min helt egen bager. Ret sejt, ikke? Kagen vakte i hvert fald stor begejstring på både Instagram og min private Facebook og selvfølgelig herinde, hvor I var nogle stykker, som erklærede jer enige i, at der ikke var de problemer, som en god jordbærtærte ikke kunne fikse. Og I havde ret!

Eftersom det var min kæreste, der lavede kagen og ikke mig, skal jeg ikke kunne udtale mig om sværhedsgrad, men jeg kan derimod sagtens sige noget om smagen. Den var helt perfekt sommerlækker, som kun en jordbærtærte kan være det! Karamelagtig mazarinbund, cremet flødecreme og friske jordbær på toppen. Mums!

Ingredienser

  • Mørdej
    150g hvedemel
    100g smør
    50g sukker
    ½ æg
  • Mazarinfyld
    100g blød smør
    100 g sukker
    100g ren rå marcipan
    ½ æg
  • Flødecreme
    ½ brev kagecremepulver
    2,5 dl mælk
    2,5 dl piskefløde
  • Pynt
    150g mørk chokolade
    500g friske jordbær

Fremgangsmåde

  • Bland alle ingredienserne til mørdejen og ælt den grundigt. Stil den i køleskabet i en time.
  • Riv marcipanen groft på et rivejern.
  • Forvarm ovn til 200 grader.
  • Rør blød smør og sukker sammen til fyldet. Tilsæt revet marcipan og æg.
  • Rul mørdejen ud ud læg den i en smurt tærteform (ca. Ø 23).
  • Fyld tærteform med fyld og bag ved 200 grader i almindelige ovn i cirka 20 minutter.
  • Lad kagen køle helt af, før du fortsætter.
  • Pensel den afkølede kage med smeltet chokolade (her kan det godt være fristende at lave et ekstra tykt lag, men lad være. Det gør bare kagen umulig at skære igennem, når chokoladen størkner)
  • Rør kagecreme efter pakkens anvisninger. Stil cremen på køl indtil det bliver stift.
  • Pisk fløden til flødeskum og bland den med kagecremen.
  • Fordel flødecremen på den størknede chokolade og pynt med friske jordbær skåret i halve.

 photo ef8b69b9-c0f7-4f34-9118-2ede89803003_zps5qspcb1h.jpg
 photo 8a2f64b4-7abe-4d12-b816-fbfe2aef599a_zpszmghrjxx.jpg
 photo 0cb4e6db-134a-43c8-bc94-48c21a836b8a_zpssanbnbd9.jpg

Eftersom der er en del ventetid involveret, tager det temmelig noget tid, fra man begynder, til man kan sætte tænderne i den færdige tærte, men så gælder det jo bare om at udnytte ventetiden effektivt. Man kunne jo eventuelt lige tage en forårsrengøring af hjemmet, så man kan nyde kagen med god samvittighed, når den er færdig. Man kunne også bruge tiden på at invitere folk på friskbagt kage. Man kunne måske blande nogle lækre drinks. Eller man kunne nyde en god bog – så flyver ventetiden garanteret af sted!

Lad mig endelig høre, hvis I selv giver jer i kast med kagen (eller andre lækre sommerretter). Både links og billeder er mere end velkomne!

Velbekomme <3

You may also like

15 Comments

    1. Åh jeg kunne godt finde på det, men der er en vis rødhåret (vi nævner naturligvis ingen navne her), som bliver ved med at have utroligt travlt :b

  1. Juhu, kage og drinks! Hvornår skal vi komme? Er så frisk på strawberry mojitos! :D
    Btw, sideb hvornår er du blevet jyde? ‘Blød smør’.. xD

        1. Men det er vel to forskellige ord? Er der ikke noget der hedder begge dele? Jeg undskylder mig lige med, at jeg har gået på den jyske friskole på Fyn som barn. Jeg kan godt blive ret forvirret haha (:

          1. Well, jeg kender ikke forskellen på “blød smør” og “blødt smør” :o)

  2. Åh. Det er næsten tortur at scrolle igennem sin Bloglovin’ feed, når billeder som disse dukker op! Nej, hvor ser det altså lækkert ud.

    1. Haha, jeg er må nok også indrømme, at jeg måske finder en lille smule nydelse ved for en gangs skyld at være hende der kan dele billederne i stedet for som altid at være hende der lider :b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.