Opskrift: Kardemommesnurrer af den snaskede slags

Jeg smed et billede på min story af de her bad boys en weekend og spurgte, om folk ville have opskriften. Jeg forventede egentlig et stort, fedt nej tak for let’s be honest – der er virkelig mange opskrifter på kardemommesnurrer ude på det store internet. Men satme, om ikke I tog røven på mig igen. I skulle satme be’ om den opskrift, og dét ku’ faktisk kun gå for langsomt!

Javel – jeres ønske, mit content, haha.

Det er første gang, jeg har prøvet kræfter med at lave kardemommesnurrer, men alt i alt synes jeg faktisk, at resultatet blev ganske fremragende. Vi kan altid diskutere æstetikken, men er det ikke noget med, at al begyndelse er svær? Det vigtigste er vel for pokker, at de smager godt, og holy sweet mother of all, det skal jeg love for de gør!

Vi gik efter en kraftig smag af kardemomme og ikke alt for meget kanel. Det var som sagt første skud, så det kan godt tænkes, at opskriften bliver rettet lidt til med tiden, men vores blodtryk kan simpelthen ikke tåle, at jeg bager en portion mere lige nu, haha.

Be warned: Det er en sukkerbombe uden lige! 100% worth it though, hvis du spørger mig.

Hjemmelavede kardemommesnurrer

Ingredienser:
Til ca. 12 styk

Dej

  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 100 g blødt smør
  • 500 g hvedemel
  • 1,5 stk stødt kardemomme

Remonce

  • 200 g blødt smør
  • 80 g brun farin
  • 150 g marcipan
  • 2,5 spsk stødt kardemomme
  • 1 spsk kanel
  • 1 æg til pensling

Glasur

  • 0,5 dl kogende vand
  • 50 g brun farin
  • rørsukker

Fremgangsmåde:

  • Varm mælken op, til den er lillefingervarm, og rør gæren ud
  • Bland kardemomme og hvedemel i din røreskål, og kom smørret i i mindre tern
  • Kom æg, salt og sukker samt gærblandingen op i skålen
  • Ælt dejen på en røremaskine i cirka 5 minutter, til dejen er jævn og glat og slipper siderne – lav gerne en strækprøve
  • Dæk dejen til med et fugtigt klæde, og lad den hæve minimum 1 time
  • Rør alle ingredienserne til remoncen sammen med en håndmixer, til du har en blød og jævn blanding
  • Drys mel ud på bordet, og rul dejen ud til et rektangel der måler cirka 30 x 42 cm.
  • Smør remoncen ud, og husk at komme godt ud til kanterne!
  • Fold dejen en tredjedel ind over fyldet på den lange led, og derefter den anden tredjedel, så dejen nu ligger i tre lag med remonce i mellem
  • Rul forsigtigt ud, så dejen får en bredde på 22-25 cm (stadig 30 i højden)
  • Skær dejen ud i strimler på ca. 3 cm i bredden
  • Sno dine snurrer ved at strække hver strimmel godt, dreje den rundt om sig selv tage fat i den ene ende med pege- og tommelfinger, sno hele strimlen rundt og pak enden ind i midten til sidst. Forvirret? Emma har en skidefin videoguide til dig
  • Læg snurrerne på en bageplade, og lad dem efterhæve i 15 minutter, mens ovnen forvarmer til 200 grader varmluft
  • Pensel snurrerne med et sammenpisket æg, og kom godt hen over fyldet, så det ikke flyder ud
  • Bag midt i ovnen i cirka 10 minutter til de er godt gyldne
  • Rør en tynd glasur sammen af kogende vand og brun farin, mens snurrerne bager
  • Pensel snurrerne med glasuren, når de er færdigbagte og drys med rørsukker med det samme, inden glasuren tørrer.

Enjoy!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.