Opskrift: Hjemmelavet müsli med mæthedsgaranti

Hjemmelavet müsli på skærebræt Hjemmelavet müsli på skærebrætVi har talt om det før, men jeg tager den hjertens gerne lige en gang til: müsli og granola er det samme. Det er lidt ligesom den med tæpperne og plaiderne. There is no fucking difference, og det smager hverken bedre eller værre af, at du kalder det det ene eller det andet. Men godt, det smager det altså!

Og for at det ikke skal være løgn, så er det faktisk også virkelig nemt at lave. Det tog mig nok i alt 25-30 minutter at lave den her portion, og det var altså inklusiv afvejning, smeltning, blanding, bagning og oprydning. Det er ret mange -ninger på så kort tid, hvis jeg selv skal sige det, men de var virkelig det hele værd, for den her müsli er blevet min nye bedste ven.

Jeg er typen, der spiser sin morgenmad religiøst. Som i – jeg kan slet ikke forstå typerne, som kan klare alt muligt før morgenmaden, og da slet ikke dem, som springer den helt over! Mit absolutte maksimum er et lynhurtigt bad først, men så skal jeg ellers også have noget i skrutten med det samme derefter! Og stort set lige meget hvad jeg spiser, så er jeg hundesulten igen et par timer senere. Suk…

Hjemmelavet müsli på skærebrætI den her opskrift (som er løst baseret på hende hers) har jeg dog formået at blande alt det bedste, når det kommer til sundhed, mæthed og smaghed, og resultatet er altså en glad og tilfreds mavse i betydeligt flere timer, end jeg er vandt til. Win!

Fordi jeg er en kluddermikkel, som ikke kan regne, kan jeg naturligvis ikke huske de præcise mængder, jeg brugte, men heldigvis er opskriften mega meget åben for fortolkning, og de forskellige mængder (og ingredienser) er i høj grad en smagssag. Jeg lavede en blanding af alt-godt-fra-køkkenskabene, og det spillede altså maks.

Ingredienser:

 • 125 g havregryn (gerne grovvalsede)
 • 50 g kokosmel
 • 75 g grofthakkede mandler
 • 50 g græskarkerner
 • 25 g sesamfrø
 • 25 g chiafrø
 • 50 g tørrede tranebær
 • 50 g kokosolie
 • ¼ dl akaciehonning

 

Fremgangsmåde:

 • Forvarm ovnen til 170 grader
 • Hak og bland alle de tørre ingredienser
 • Smelt kokosolien ved svag varme, tilsæt honning og bland dem godt sammen
 • Tilsæt alle de tørre ingredienser, og vend massen godt sammen, så det hele bliver dækket ensartet
 • Fordel massen jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir
 • Sæt bagepladen i ovnen, og vend rundt i massen cirka hvert 5. minut
 • Müslien skal i alt have 15-20 minutter, men hold godt øje med den. Når den begynder at blive sprød og tage farve, er den færdig. Der er ikke langt fra færdig til brændt!
 • Lad müslien køle helt af, og hæld den derefter over i en beholder egnet til fødevarer.

Og det var så det. Så er det bare med at drysse den på dit favorit morgenmadsprodukt, og måske tilsætte lidt frisk frugt, hvis du føler for det. Jeg har primært spist det på skyr med lidt hakket, mørk chokolade og et æble i tern. So good! Hvis man spiser i moderate mængder, vil jeg tro, at der er til et par uger – jeg er en grovæder, så min portion har kun holdt en uges tid, haha. #noregrets

Hjemmelavet müsli på skærebræt

You may also like

7 Comments

 1. Når jeg tænker på granola, så tænker jeg mere på den usunde müsli. Altså den slags som helt klart ikke består af havregryn og nødder, men derimod af chokolade og små kagestykker :D

  1. Haha, det er den slags jeg primært tænker på, når jeg tænker müsli! I mine øjne er granola langt mere sundt, men det understreger nok bare min pointe: i sidste ende er det sgu det samme ;)

   Knus

 2. Mmmm. Jeg har længe SÅ gerne ville lave min hjemmelavede müsli, men kommer hele tiden fra det! Det må blive når eksamen er overstået. Det skal fejres med lækre morgener :D
  Og med hensyn til dine grovæder tendenser, du er ikke alene!

  1. Jeg har det på samme måde med de müslibarer jeg lavede engang. Så gode, men jeg bliver ved at glemme dem igen…
   Og alle ved jo, at mere er bedre :D

   Knus

  1. Det kan du roligt gøre, det er så dejligt simpelt et projekt, og udbyttet er herligt! :D

   Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.