Opskrift: de bedste brownies

 photo 4bc27e01-4e6f-434b-be7a-2212c869c84a_zps57lrdszi.jpg

Jeg elsker virkelig kage. Det må ligesom være en del af definitionen med fire år på bagen som bagerjomfru og snart 2 års kærlighed til en bager. Det er jo uundgåeligt!
Hvad jeg virkelig også godt kan lide er chokolade (i modsætning til resten af verdens kvinder – I know!). Kage med chokolade i – ganske udmærket. Chokoladekager – skønne. Brownies – dear God I’m in heaven! Og især disse som jeg har lavet med udgangspunkt i denne opskrift fra smukke Emily.

Jeg indrømmer gerne, at jeg allerede har lavet dem flere gange, end godt er. De var det helt store hit til svendegildet i foråret og har da også været på bordet til mindre andledninger – altid akkompagneret af stor begejstring, så de skulle da også lige med til min afsked i IKEA. De smager af et lille strejf af salt i modsætning til traditionelle brownies, og så er de dejligt klistrede, hvilket bare gør dem helt perfekte. Så her får I opskriften på de bedste brownies, jeg nogensinde har fået. Mums!

Ingredienser
Til cirka 20 stykker

  • 180 gram smør
  • 200 gram mørk chokolade
  • 3 æg
  • 1 teske vaniljesukker
  • 250 gram sukker
  • 110 gram mel
  • ½ teske havsalt

 

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 180 grader og beklæd et bagefad med bagepapir.
  • Smelt smør og chokolade ved lav varme. Lad blandingen køle lidt af, når det er helt smeltet.
  • Pisk æg, vaniljesukker og sukker grundigt sammen med en elpisker.
  • Pisk smør- og chokoladeblanding i æg- og sukkerblanding lidt af gangen.
  • Bland mel og salt og vend det forsigtigt i smør-, chokolade-, æg- og sukkerblandingen.
  • Hæld dejen op i formen og bag kagen i cirka 25 minutter. Når overfladen er lys og begynder at krakelere er kagen færdig. Kagen vil stadig være meget klistret indvendig, men “sætter” sig helt perfekt, når den er kølet af.
  • Lad kagen køle helt af, skær ud i firkanter og servér.

Velbekomme!

You may also like

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.