Opskrift: chili cheddar bagels

Hvis der er noget, jeg virkelig hader, så er det madpakker. Jeg hader at lave dem, jeg hader at spise dem, jeg hader at slæbe rundt på dem og jeg hader især at finde på dem! Derfor hører det virkelig også under kategorien “mirakel”, hvis jeg finder på noget, som jeg rent faktisk har lyst til at både at lave, spise og slæbe rundt på – og endda uden at det bliver klamt, haha.

Er der til gengæld noget jeg elsker, så er det chili, det er cheddar og det er bagels! Gerne i skøn harmoni. Efter jeg er startet hos deal.dk, er jeg blevet helt vildt slem til at hoppe over på den anden side af gaden og købe en bagel hos Amiro, men hvis jeg skal være helt ærlig, så er hverken mad eller service pengene værd, og så ryger lidt af glæden altså i vasken. Derfor bestemte jeg mig en dag for, at jeg da burde kunne lave det lige så godt (og langt billigere) selv, og ved I hvad? Jeg tog faktisk ikke helt fejl!
 photo fd92e8bb-4661-4fe7-ac10-24282bb3b154_zpsvqcouuoh.jpg

Hvis nogen skulle have lyst til at forsøge at gøre mig kunsten efter, så får I opskriften lige her:

Ingredienser:
Til 8 bagels

 • 25 g gær
 • 3 dl lunkent vand
 • 2 tsk sukker
 • 1½ tsk salt
 • 400 g mel
 • 1 spsk chiliflager
 • ca. 400 g revet cheddar

Fremgangsmåde:

 • Opløs gæren i vandet
 • Tilsæt sukker, chiliflager, salt og en god håndfuld revet cheddar
 • Hæld melet i lidt ad gangen og ælt det godt sammen til det er en elastisk dej
 • Lad dejen hæve overdækket på køkkenbordet i 45 minutter
 • Vend dejen ud på et meldrysset bord og slå den let sammen
 • Del dejen i 8 lige store stykker og tril hvert stykke til en kugle
 • Dyp din tommelfinger i lidt mel og tryk den igennem midten af kuglerne så du laver et hul. Træk forsigtigt i siderne så hullet bliver ⅓ af bollens bredte. Det skal være ret stort for ikke at hæve sammen igen
 • Læg dine bagels på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i overdækket i 30 minutter
 • Varm en stor gryde med vand op til kogepunktet. Det skal ikke bulderkoge, men bare småboble
 • Kom 2-3 bagels i gryden ad gangen og lad dem simre i 5 min. Vend dem halvvejs. Pas på med at putte for mange i gryden af gangen, da de også hæver under kogning.
 • Mens dine bagels koger kan du eventuelt trykke hullerne lidt større med skaftet af en ske, hvis de er hævet for tæt sammen igen.
 • Tag dem op med en hulske og kom dem tilbage på bagepladen
 • Drys med rigeligt revet cheddar og chiliflager
 • Bag dine bagels ved 200 grader i 25 min til de er gennembagte. De skal være gyldne på toppen og hule når du banker på på bunden

Og tadaa – så har du friskbagte bagels klar til at blive fyldt til randen med alt det bedste. Velbekomme!

 photo 45466703-011f-49bd-8137-fdca5b5339d7_zps1oknnsot.jpg
Efter hævning, før kogning. Sørg for at hullet i midten er stort nok!
 photo d38c09c9-a04f-49b7-b653-0e42d03c7306_zpsbeis9ujv.jpg
Man må aldrig gå ned på cheddar!

Det her var mit første forsøg, men jeg laver dem helt sikkert igen i weekenden. Denne gang tror jeg dog, at jeg vil prøve med lidt mere cheddar i selve dejen. Fik jeg sagt, at jeg elsker ost?

You may also like

9 Comments

  1. Det afhænger selvfølgelig af, hvor store du vil have dem, men jeg fik otte bagels ud af den her portion :)

   Knus

  1. Bagelsne vil altid flyde ovenpå, når du koger dem, så nej. Det er derfor, de skal vendes under kogning, så de bliver kogt på begge sider. God fornøjelse! :)

   Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.