Opsamling på down time

Tablet, Kalanchoe, To Kill a MockingbirdNå folkens, nu kan vi ikke trække den længere. Januar er forbi, og en smule til, og her sidder vi endnu en gang. På sådan en halvtrist og våd søndag aften kan jeg næsten ikke forestille mig noget mere passende, end at samle op på månedens udfordring for januar. Eller jo, jeg kunne sidde og stoppe kæften med ustrylige mængder Ben&Jerry’s, men af og til må man jo bare nøjes, haha.

For dem der ikke kan huske det, så gik januar måneds udfordring ud på, at slukke for alle skærme senest en halv time før sengetid, således at hjernen kunne få tid til at stresse af, og vi dermed alle sammen kunne sove bedre. Det lyder jo både dejligt og nemt, men var det så det?

Personlig vil jeg sige både og. Jeg vidste godt på forhånd, at det ville blive svært de aftener, hvor jeg har aftenvagt på jobbet, for der kan jeg altså første slukke for min computer klokken 23.00, og med alt det indhold jeg når igennem på sådan en aften, så skal der lidt mere til end som så, før min hjerne kan slappe af igen. Men heldigvis er den slags aftener ikke flertallet, og resten af tiden (i hvert fald i hverdagene) har jeg faktisk været rigtigt god til at overholde det.

De første par dage satte jeg en alarm til klokken 21.30, som betød, at jeg lige kunne gøre mig færdig eller tjekke diverse sider igennem en sidste gang. Derefter slog jeg internettet fra på mobilen, klappede computeren i og slukkede for tv’et, og så kunne jeg ellers slappe af med offline aktiviteter. Ret hurtigt blev det endda så meget en vane, at jeg ikke behøvede alarmen, men af mig selv var bevidst om, at det var tid til at slukke.

Læs også: En måneds udfordring: get your mindfulness on

Det var så den nemme del. Den svære del var for hjernen at acceptere, at skærme altså var off limits! Hold op, hvor har jeg mange gange været ved at tage min telefon for liiige at tjekke Instagram en gang mere, eller måske lige se om der var kommet et spændende blogindlæg op. Men heldigvis kommer det helt af sig selv at lade være, når forbindelse er slukket, så det er jo skide effektivt!

Men har det så hjulpet på søvnen? Mjah, det er lidt sværere at svare på. Generelt sover jeg ufatteligt dårligt, så måske det er blevet en my bedre, men det hæver sådan set bare niveauet fra skidt til dårligt. Ikke desto mindre, så har jeg tænkt mig at fortsætte med at slukke for teknologien før sengetid. Både for søvnens skyld, men bestemt også for at bekæmpe min mobilafhængighed, og fordi jeg trods alt føler, at min hjerne har sat pris på den belastning mindre.

Tablet, kalanchoe

Hvad med alle jer? I var mange, som viste interesse for udfordringen, men fulgte I den? Lad mig endelig høre om jeres oplevelser og resultater – både de gode og de dårlige – og om det var noget I kunne finde på at praktisere fremover. Jeg har sådan glædet mig til at høre jeres tanker!

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.