Noget om årets sommerhits

Hver gang en ny årstid starter, tager jeg mig selv i at tænke, at det her virkelig er den bedste tid på hele året, og så giver jeg mig til at hylde alt, hvad den aktuelle årstid indebærer. Det er noget af det smukke ved at bo i et land, hvor vi får alle fire årstider at mærke. Men lige sommeren, den kan altså bare noget helt specielt. Den er lange lyse nætter, den er varme helt ind i kroppen – og så er den sommerhits!

Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg er typen, som vitterligt går og glæder sig til at finde ud af, hvad årets helt store sommerhit bliver. Det nummer, som forevigt vil få os til at tænke tilbage på lige netop dén sommer. Det nummer, som vi død og pine bare må danse til, uanset hvor ubelejligt det måtte være. Hvem husker ikke sommeren 2012, hvor vi skrålede “But here’s my number, so call me maybe” om kap, eller måske 2014 hvor vi alle sammen havde travlt med at “clap along if you know, what happiness is to you“? Sidste år leverede big time, da vores alle sammens Justin (Timberlækker, ikke Bæver forstås) satte gang i falsetsangen på landets dansegulve. Alle havde “That sunshine in my pocket, got that good soul in my feet“, og det var en fest!

Men hvad så med i år? Hvad skal vi i fællesskab svinge hofterne til i år og ødelægge en hver DJ’s ellers velsammensatte sæt med?

Miley Cyrus – Malibu

Enhver sommer skal have en god sommerballade, så de unge elskende kan få en undskyldning for at snave på dansegulvet. Jeg havde måske ikke lige forudset, at den skulle komme fra den kære Frøken Cyrus, men den tidligere Disney-prinsesse-gone-bad forsøger altså at overtale os om, at hun er gone good igen. Jeg ved ikke helt, hvor meget jeg køber historien, men nummeret er i hvert fald røvkedeligt. Point for indsats, men Malibu får ikke mere en 2 ud af 5 kokosfyldte cocktails med herfra.

Ed Sheeran – Galway Girl

Vi var ikke ret mange måneder inde i 2017, før Ed Sheeran hang mig langt ud af halsen – der må simpelthen være grænser for, hvor meget vi skal høre på og om én mand? Tilsyneladende ikke… Derfor kommer det også som lidt at et chok for mig, at jeg rent faktisk er begejstret for det her nummer. Verset er lige til den fesne side, men omkvædet kan altså et eller andet, og så går man vel aldrig helt galt i byen med en god violinsolo? 4 ud af 5 iskolde pints til den mest charmerenge rødtop siden Ron Weasley.

Drake – Passionfruit

Kald mig bare ukulturel, men jeg forstår simpelthen ikke hypen omkring Drake. Jo, jeg kan da godt føle den lidt sydlandske stemning på nummeret, men så kan den altså heller ikke mere. Måske er det bare mig, der har misset pointen, men I kommer ikke til at se mig vrikke med rumpetten, når det her nummer kommer på diverse musikanlæg i parken. Det bliver til 2 ud af 5 eksotiske frugter til Drake.

Luis Fonsi, Daddy Yankee og Justin Bieber – Despacito

Hvor gerne jeg end ville, så kommer vi ikke uden om den her. Med fare for at vores veje nu må skilles for en del af os, så bliver jeg simpelthen nødt til at slå fast, at jeg afskyr Justin Bieber. Jovist, jeg kan da nok skråle med på en omgang “Baby, baby, baby“, hvis humøret er tilpas højt, men så slutter den også der. Jeg kunne formentlig fylde et helt indlæg med grunde til, hvorfor Biebz og jeg bare ikke funker sammen, men for nu må det faktum, at manden ikke engang kan teksten til sommerens største hit være argument nok. Desværre Daddy Yankee, men det bliver altså kun til 1 ud af 5 flamingodansere her fra.

Sunstroke Projekt – Hey Mamma

Fuck it, jeg holder sgu min egen fest! Det her nummer har heldigvis fundet vej til Spotify’s playliste med sommerhits for 2017, men det er som om, den brede befolkning ikke har taget det til sig endnu. What’s wrong with you people?! Jeg mener, det har jo det hele: dansen, sangen, melodien, saxofonen! Bare det, at det er et Eurovision-nummer er rigeligt salgsargument i min verden haha. Uden tvivl 5 ud af 5 Epic Sax Guys!

 

Mjah, I fornemmer nok, at jeg ikke er ovenud overvældet at sommerens musikudbud? Thank God for internettet. Resten af landet kan hakke sig igennem spanske gloser alt det, de vil – jeg rejser tilbage til sidste sommer! “Can’t stop the feeeeeeeeeling!

You may also like

5 Comments

  1. Hahaha, nåede lige at tro, at jeg skulle have skæld ud for at være #skeptisktype, så det varmer jo helt, at du rent faktisk kan lide det! Begynder straks at brygge på det næste ;)

   Knus

 1. Tror nu de fleste af den danske befolkning er enige i, at Despacito bliver året sommerhit, som man vil tænke tilbage på denne sommer. Ved godt det ikke inkluderede dig ;)

  1. Ja, der kan (desværre) ikke være nogen tvivl om, at den for længst har vundet, men det bliver næppe en af de somre vi husker for verdens bedste sommerhit 😅

   Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.