Noget helt nyt gammelt: sæbebarene kommer!

Naturlig sæbebar fra Pureosophy; hjemmehæklede sæbesokker; bordeux lyserød og grøn
Hjemmehæklede sæbesokker; bordeux lyserød og grøn
Nå ja, og så lærte jeg jo også lige at hækle i samme omgang!

Der er en del ting, som virkelig tager røven på mig i forbindelse med vores omlægning til en lysegrøn livsstil. Som når det går op for mig, hvor mange af de lysegrønne valg, der 1:1 er mine bedsteforældres livsstil! Brug dine madrester, genbrug gavebåndet, spar på plastikposerne – vask dig med en sæbebar.

Læs også: Skønhedsfavoritter fra den naturlige hylde

Det stenede er, at min mormor og morfar har gjort alle de her ting gennem hele min barndom. De er jo vokset op i en tid, hvor der ikke var lige så nem adgang til alt det her – og hvor velstanden var betydeligt mindre. Og nu er de sgu begyndt at falde af på den! Jeg under dem selvfølgelig at nyde deres otium her på deres ældre dage, men hvor er det en skam, at vi er blevet så forvante, at +75 års gode rutiner ryger i vasken, bare fordi vi kan.

Naturlig sæbebar fra Pureosophy; hjemmehæklede sæbesokker; bordeux lyserød og grøn

Men hvis de ikke længere kan, så må det være tid for den næste generation til at tage over. Og med det mener jeg mig. Og Bageren. Han er nok det, man kalder frivilligt tvangsindlagt, haha!

Frem med hæklenålen

Lige nu tester vi, hvordan det fungerer for os at bruge sæbebarer i badet. Det er jo en kæmpe nem måde at slippe for unødvendig plastik! Jeg pønser også på at skifte den flydende håndsæbe ud til en sæbebar, men jeg skal lige have fundet den rigtige løsning. I skål, på holder, med snor? Mulighederne er mange, men pladsen lille.

I badet var der er ikke så meget tvivl om, hvad jeg ville. Vi har i årevis brugt vaskesvampe i badet, fordi vi begge ret godt kan lide at blive “skrubbet” lidt. Og så bruger vi faktisk betydeligt mindre sæbe på den vis! Så jeg ville altså have en form for vaskesvamp til min sæbebar. Hurra for internettet – jeg faldt tilfældigt over det, der oversat til godt, gammeldags dansk hedder en “sæbesok”. Seeeeeexy…

Måske ikke – men skide praktisk! Den fungerer som en form for pose, sæbebaren kan hænge i, når du ikke bruger den, og en form for vaskehandske når du sæber dig ind. Du slipper også for bøvlet med, at baren flyver ud af hænderne på dig, for du har noget fast at holde i. Og når baren er slidt ned bliver det nemmere at bruge de helt små stumper. Pissesmart, altså!

Hjemmehæklede sæbesokker; bordeux lyserød og grøn
Naturlig sæbebar fra Pureosophy; hjemmehæklede sæbesokker; bordeux lyserød og grøn
Naturlig sæbebar fra Pureosophy; hjemmehæklede sæbesokker; bordeux lyserød og grøn

… og det bringer mig til indlæggets hurra #2: Hurra for kreative veninder! Jeg kunne nemlig godt tænke mig at lave mine sæbesokker selv, men kunne ikke umiddelbart finde nogen hækleopskrifter online. Og hvad gør man så? Man spørger Freja om hjælp, som tydeligvis er den mest overskudsagtige barselstype, for et par dage senere have hun lavet en prototype og en opskrift. OG hun tog sig tid til at hjælpe nybegynderen her med at fatte noget som helst, hah

Læs også: Kan festival fashion og lysegrøn livsstil gå hånd i hånd?

Sæbebarer: hot or not?

Indtil videre har vi kun brugt barerne i knap et par uger, men det første indtryk er godt! Jeg var lidt bekymret for, om sæbesokkerne ville blive klamme, men så længe de får lov at hænge og tørre mellem hvert bad, er der umiddelbart ingen ko på isen.

Jeg tænker, at jeg lige skal have hæklet et sæt mere, så de kan blive vasket mellem hver sæbebar. Jeg har lavet én til mig, én til min kæreste og én til min barberingssæbe – totalt kønsnormative i farverne, hah! Det tager højst en lille håndfuld timer at hækle sådan en fætter for en KOMPLET nybegynder som mig, så det er jo til at overskue.

Og ja, vi bliver selvfølgelig præcis lige så rene som vi plejer, når vi går i bad! Du skal selvfølgelig vælge din sæbebar efter din hudtype og dens behov – men det samme gælder jo for flydende sæbe.

Naturlig sæbebar fra Pureosophy; hjemmehæklede sæbesokker; bordeux lyserød og grøn
Naturlig sæbebar fra Pureosophy; hjemmehæklede sæbesokker; bordeux lyserød og grøn
Hækleopskriften er udviklet af dygtige Freja, som har lovet at dele online, når den er klar

You may also like

7 Comments

 1. Det må jeg prøve! Hvor køber du sæbebarer? Undskyld hvis jeg overså det i indlægget! 😊

  1. Nej, det er mig der ikke har fået det med i indlægget. Dem vi bruger lige nu har jeg købt hos Pureosophy, men jeg har tænkt mig at gennemsøge markedet den næste tid, for at finde de bedste til den bedste pris 😊

   Knus

 2. Ej det er da SÅ mega smart det der! Især når det er sæber, I bruger til kroppen! Og at I kan bruge resten af sæben helt op!

  Jeg har selv en skål til min ansigtssæbebar, men funderer stadig over shampoobar. Måske en træskål med huller i, så vandet kan løbe fra…

  1. Ja, jeg er vild med det! Jeg har set mange anbefale en natursnor igennem balsam/shampoo hvis det er. Du varmer bare en tyk nål over ild så den kan smelte sig gennem sæben, og så kan du nemt trække snoren igennem. Så kan den hænge til tørre mellem hver brug uden at ligge og samle bakterier :D

   Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.