My urban jungle

Dracaena burley
{Dracaena burley // MUSKOT}

SucculenterI min opvækst var planter ikke en trend, men derimod bare noget der uden spørgsmålstegn hørte til i et hjem. Da jeg for noget tid siden var hjemme hos mine forældre, kom jeg til at kigge mig omkring i den lille stue (jeg er fra landet – her har man mange stuer), og bemærkede at min mor faktisk har absurd mange planter. Jeg gav mig til at tælle dem og kom frem til, at hun havde 30 planter stående i en stue på størrelse med mit første værelse, da jeg flyttede hjemmefra! Hvis nogen skulle være i tvivl, så er det ret mange planter på ikke ret meget plads.

Netop derfor er det også ret forunderligt at tænke på, at jeg kun har haft meget få planter i mit liv som udeboende. På de 4½ år der efterhånden må være gået, har jeg ikke engang nået at dræbe lige så mange planter, som min mor har i den lille stue, for da slet ikke at tale om at eje på én gang! Faktisk har jeg kun en enkelt succulent, som det er lykkes mig at holde i live i nogle år efterhånden, men den er så til gengæld også vokset sig kæmpestor.

Calla liljer, bordeaux
{Calla liljer}

Med al den baggrundsviden på plads burde I næsten kunne forestille jer min kære moders begejstring, da jeg i sidste uge spurgte hende, om ikke hun ville være behjælpelig med lidt plantesupport og en bil. Cykelkurven var bare ikke helt nok, til den mængde planter jeg havde i tankerne ;)

Og som sagt, så gjort. En mindre formue (i hvert fald når man er på SU) senere, og vores hjem har fået helt nyt liv. Både bogstaveligt talt og i overført betydning, forstås. Jeg er dybt forfalden til min mors tilgang til plantetrenden: det er ikke bare en trend, det er en indiskutabel del af indretningen.

Succulenter
{Succulenter // PAPAJA // MUSKOT}

Hvor melder jeg mig ind i Anynome Plantesamlere? Fornemmere allerede nu, at min pengepung ikke bliver glad for mig store kærlighed til grønt, haha!

You may also like

4 Comments

  1. Det er som om deres generation havde fat i noget helt rigtigt, men det krævede tydeligvis at en masse influencers fortalte os det, før vi fattede det. Mon det bunder i det der med ikke at ville ligne sin mor, haha?

   Knus

 1. Så længe det ikke tager overhånd ;) For nogle gange, når der er planter overalt, så bliver det for voldsomt. Men jeg har tiltro til du holder det på et nogenlunde niveau ;)

  1. Haha, jeg er trods alt vokset op i skrækeksemplet hos min kære mutti, så min ikke nok jeg skal nå at finde stopknappen inden det går galt, hehe :p

   Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.