Marathonlæsning og sukkerchok

Om præcis 14 dage går det igen løs verden over. Om præcis 14 dage sidder vi igen alle sammen med næserne dybt begravet i vores bøger, mens vi venter på søvnunderskuddets ankomst. Om præcis 14 dage er det igen tid til det halvårlige Dewey’s Readathon!
 photo d2bbf5aa-8119-498c-a8a7-62304b5215d4_zpsuxgs5xek.jpg
Det er fjerde gang jeg skal deltage i det verdensomspændende læsemarathon, og jeg glæder, glæder, glæder mig! Der er noget enormt skørt og vanvittigt over at hive en hel weekend ud af kalenderen til udelukkende at sidde på sin flade mås og læse bøger. Men det også sjovt at vide, at verden over sidder der tusindvis af mennesker, som gør præcis det samme, og det er spændende at udfordre sig selv og se, hvor meget man kan nå på de magiske 24 timer. Kan jeg slå min gamle rekord? Kan jeg holde mig vågen hele døgnet? Får jeg kæmpemæssigt sukkerchok, eller jeg kan styre mig? Som altid læser jeg sammen med min søde veninde, og planlægningen er naturligvis i fuld gang.

Jeg begynder altid at spekulere over, hvad jeg vil læse til readathon’et laaang tid i forvejen. Når de første begynder at pippe på twitter om, hvorvidt det er for tidligt at begynde at overveje døgnets TBR, har jeg som regel for længst gjort mig mine første overvejelser. Jeg skifter gerne mening 100 gange undervejs, men planlægningen starter tidligt her i husholdningen, haha.

Jeg har visse faste krav til min readathon-TBR; det skal være relativt korte bøger, så jeg kan få succesfølelsen af at afslutte noget undervejs. De skal være skrevet i et let sprog, så det ikke kræver al min energi bare at fatte, hvad der står på siderne. Og så skal de være underholdende! De må gerne handle om tunge, alvorlige emner, men det skal være på en måde, der stadig giver mig lyst til at læse videre, selvom klokken er 05:47 om morgenen. Til mit første readathon læste jeg (halvdelen af) Philip Pullmans His Dark Materials, anden gang stod listen på tre søde ungdomsbøger med lattergaranti og sidst havde jeg en fin blanding af magi og realisme på programmet. Og hver gang har jeg nået at læse mellem 500 og 600 sider.
 photo ff2a1946-ccc2-48e8-87a2-0ac9c192789d_zpsvimke04g.jpg
Og derfor ved jeg naturligvis også godt, at årets bogstak med sine 902 sider som altid er alt for stor, men jeg foretrækker nu engang at have for meget planlagt i forhold til at stå uden læsestof de sidste par timer. Jeg er stadig i tvivl om, hvilken rækkefølge jeg vil læse dem i, men jeg har udvalgt følgende bøger:

 • The New York Trilogy af Paul Auster
  Tre enkeltstående og alligevel sammenhængende detektivhistorier på en måde, som man aldrig har oplevet dem før. Historierne foregår på New Yorks gader set gennem Austers briller, hvor der kan stilles spørgsmålstegn ved alt.
 • About a Boy af Nick Hornby
  Historien om den cool fyr Will Freeman, som lever det fede singleliv fyldt med succes, stil og sex. Indtil han møder 12-årige Marcus, der, som den nørd han er, er Wills diamentrale modsætning. De to drenge tvinges sammen, og må lære hinanden, hvad de hver især ved om at leve.
 • Bridget Jones’s Diary af Helen Fielding
  Den evigt populære dagbogsfortælling om akavede, uheldige og helt igennem virkelighedstro Bridget Jones. Fuld af selvkritik og høje ambitioner følger vi et år i Bridgets liv, i håbet om at hun finder succes, kærlighed og vejen til at få styr på sit liv.

Jeg glæder mig helt vildt til at læse alle tre bøger, så jeg håber inderligt, at jeg kan overraske mig selv, og slå min egen rekord. Readathonet finder sted fra lørdag til søndag, og starten går denne gang den 23. april klokken 14:00. Og tilmelding sker naturligvis lige her.
 photo 368a0081-88b6-40ec-a447-409955adaff2_zpswxp27smp.jpg
Skal I læse med i forårets marathon? Hvis ja, så smid mig endelig et link, til hvor jeg kan følge jeres læsedøgn hvad end det er på facebook, twitter, instagram eller blog. Selv opretter jeg traditionen tro opretter jeg et indlæg på dagen, som jeg løbende vil opdatere med mine fremskridt :)

You may also like

8 Comments

 1. Tror jeg blive mega rastløs og føle mig ‘fastlåst’, det lyder ellers som en virkelig hyggelige tradition (: Læste Harry Potter ud i en køre, så kan egentlig godt læse længe af gangen.

  – K

  1. Det vigtigste er at man har det sjovt – ved at der er mange, som kun læser halvdelen af døgnet, eller hvad der nu lige passer dem. Men det afhænger jo også vildt meget af, hvilken slags læser man er. Personligt elsker jeg at læse i timevis, så readathon er helt perfekt for mig :)

 2. Overvejer at deltage for første gang i år, selvom det så kun vil være på halv basis da jeg har andre planer om søndagen. Synes det lyder som sådan en hyggelig tradition :)

  1. Det er så hamrende hyggeligt, uanset hvor længe man deltager, så det synes jeg helt klart du skal! Bøjede selv reglerne lidt for et år siden, og kørte fra midnat til midnat i stedet, fordi jeg ikke kunne om søndagen 😅

 3. Åh, jeg ville så gerne kunne deltage!! Men en åndssvag (sorry barn) fødselsdag og en arbejds søndag står i vejen! Jeg sagde det sidst, men det må virkelig blive til efteråret jeg deltager, så… Og så må jeg aflyse andre planer :)

  1. Haha, det tog virkelig også mig temmelig nogle omgange af “næste gang!”, før jeg for alvor fik taget mig sammen og prioriterede det, men man skal sgu også være ret fremadsynet nogle gange :)
   Håber vi får dig med til efteråret ;)

  1. Jeg glæder mig virkelig også til at læse den! Har følt mig så besynderligt uden for de sidste 20 år, haha! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.