Lysegrønt forbrug i en coronatid

Dagens outfit i gebrugsfund; blomstret skjorte; sort nederdel; lyserøde strømpebukser fra Dear Denier; sneaks fra Surface Project; lyserød turban fra Det Kollektive Klædeskab; lyserøde solbriller; pink hår

Hvordan vender man lige tilbage, når man ikke har skrevet ét ord herinde i månedsvis og verden er blevet en helt anden siden? Især, når det sidste, der blev skrevet handlede om kærlighed til 2020 og et løfte om “et sjovt år”. Det virker ærligt talt som en ret dårlig joke nu, am I right?

Læs også: Ét ord for 2020

Hele det her lockdown-shit har sgu taget røven på mig – ligesom det nok har de fleste? Spol 2 måneder tilbage, og jeg var hende, der kæftede højt om, at “det er jo bare en ny influenza” og “det er bare medierne, der laver en storm i et glas vand igen”.

Well, i så fald gik det ret hurtigt fra et let stormvejr til en rasende tropisk orkan! #fåck

Dagens outfit i gebrugsfund; blomstret skjorte; sort nederdel; lyserød turban fra Det Kollektive Klædeskab; lyserøde solbriller; pink hår

Håbet er lysegrønt

Hvis der er én ting, vi alle sammen ret hurtigt blev enige om, da Danmark lukkede ned, så var det, at vi skulle værne om vores favoritter i nærmiljøet og støtte de lokale. Halvanden måned helt uden indtægt kan jo være fatalt for de fleste!

Jeg tror, vi har talt om det før, men bare lige for en god ordens skyld, så lad os italesætte min sorteste side i et ellers lysegrønt liv: Jeg fucking elsker ting. Jeg er vild med at shoppe. Jeg kunne svinge dankortet i ét væk, og hvis moral og moneter ikke var en begrænsning, så købte jeg ting HELE TIDEN.

Heldigvis er vi som mennesker jo relativt rationelle væsner, der er i stand til at behovsudsætte og -tilsidesætte. Jeg kan styre mig. Men kalder du mig en helt for at smide et par håndører hos de lokale? Hæng på, jeg finder lige kappen og masken frem!

Så – hvor ligger balancen mellem at bruge et par velvalgte kroner for at støtte det lokalliv jeg kender og elsker på den ene side, og min politiske pengepung på den anden side?

Læs også: Lysegrøn livsstil – hvad er det lige?

Dagens outfit i gebrugsfund; blomstret skjorte; sort nederdel; lyserøde strømpebukser fra Dear Denier; sneaks fra Surface Project; lyserød turban fra Det Kollektive Klædeskab; lyserøde solbriller; pink hår
Dagens outfit i gebrugsfund; blomstret skjorte; sort nederdel; lyserød turban fra Det Kollektive Klædeskab; lyserøde solbriller; pink hår

Lysegrønne krisekøb

Min samvittighed har sagt mig, at det var OK at bruge mine penge på ting som:

 • Forfriskninger og virkelig god kaffe fra lokale caféer som Unika og Den Lille Smalle
 • Frø til mig og min altan fra Spirekassen og Fantastiske Frø. All things jord og natur har været en gave i den her tid, så jeg håber bare insekterne sætter pris på det og lader være med at stikke mig, hah!
 • Tørvarer i løsvægt fra Silo Marked, som nåede at holde åbent præcis 11 dage, før Mette F. lukkede landet
 • Fik også købt mig en shampoo-bar fra Lundegaardens, nu jeg var dernede, og jeg er forelsket
 • En håndlavet turban fra Det Kollektive Klædeskab, så jeg kan gemme min sørgelige undskyldning af en frisure væk (gik kamikaze på udgroningen – jeg kan jo ikke være rationel gennem hele den her krise!)
 • Har i øvrigt også booket tid hos min vidunderlige, biodynamiske og helt igennem herlige frisør, No Regular Salon, og skal selvfølgelig af sted allerede onsdag…
 • Lertøj og maling som takeaway fra Creative Space, der nåede en god måned i Odense pre-lockdown. Bæredygtigt? Ingen anelse, men jeg tvivler. Virkelig dejlig form for slow living, hvor det nærmest er umuligt at dyrke sanseløst overforbrug? Indeed!

Og ja, jeg er også faldet i den meget lidt lysegrønne fælde med nyt skab fra IKEA (se lige, hvor pænt det blev af en omgang naturmaling vi havde til overs!) og et – virkelig tiltrængt – nyt sæt sengetøj i den pææææææneste farve fra H&M.

I kan vel nok høre på forbruget, at vi forsøger at spare op til et hus, ikke? Der er i hvert fald ikke nogen, der skal beskylde mig for ikke at holde hjulene i gang…

Dagens outfit i gebrugsfund; blomstret skjorte; sort nederdel; lyserøde strømpebukser fra Dear Denier; sneaks fra Surface Project; lyserød turban fra Det Kollektive Klædeskab; lyserøde solbriller; pink hår

You may also like

2 Comments

 1. Åh haha det her med bare at kunne købe, købe, købe, den er jeg SÅ meget med på! Men som du ved, så er vi også ved at spænde livremmen ind :D
  Jeg elsker den “nemme” turban forresten! <3

  1. Det er virkelig et bevis for at være vokset op i en tid med overforbrug 🤦🏼‍♀️
   Og ja, den er et kæmpe life hack, så jeg stadig kan holde mine telefonmøder 😅

   Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.