Lad os snakke lidt om tatoveringer, please!

Tatoveringer; måne; stjernebilledet af Skorpionen

Det virker næsten fjollet, for da jeg var teenager var jeg fast besluttet på, at jeg aldrig nogensinde skulle have tatoveringer. Jeg var en meget konsekvensbevist teenager, og det værste jeg kunne forestille mig var at få en tatovering, jeg ville fortryde. Halleluja, jeg blev voksen og mindre fornuftig, hah!

Jeg har seriøst inking itch for tiden (altså de sidste 2-3 år…), og har i hvert fald de næste to tatoveringer planlagt – selvom mine hår på armen fra den sidste nærmest kun lige er groet ud igen.

Hvis ikke det var så dyrt, et værre svineri og 4 måneders karantæne som bloddoner hver eneste gang, så ville jeg seriøst være tusset all over. Jeg synes, det er så mega æstetisk (det kan det i hvert fald være), og så kan det virkelig også sige meget om folks personlighed. Som eksempelvis min work wife Jeanette, der har teksten cheese + fritter tatoveret på anklen. Eller Sabina, der har en Lego Darth Vader på håndleddet. Eller Freja, som fik lavet streger “bare til pynt“, men som minder mig super meget om Wonder Woman.

Helt ærligt – det er vel ikke svært at forstå, at jeg bliver inspireret hele tiden, når jeg er omringet af så seje kvinder!?

Men altså, nu var det (i alt egoistisk skønhed) mine tatoveringer, det skulle handle om. For selvom jeg elsker de her kvinders flotte blæk og beundrer deres spontanitet, så har jeg personligt stadig et behov for, at mine tatoveringer en mening for mig. Stor som lille – det er jo ikke fordi jeg redder verden ved at blive prikket i huden med en nål fuld af farve, men de gør alligevel noget for mig, hver som én.

Tatovering; højre skulderblad; føniks; sort/hvid
Lavet hos Elektrisk Tatovering i Odense

Den første tatovering jeg fik lavet, er også min største. Det tog lidt over tre timer, og den blev overhovedet ikke som jeg havde forestillet mig den, da jeg bookede tiden, men jeg elsker den stadig.

Føniksen er for mig det ultimative symbol på frihed. Den er magisk, den kan flyve, den er udødelig og den er uendeligt stærk. Værdier, som jeg havde brug for at minde mig selv om, da jeg fik den lavet. Jeg er fri til at skabe min egen fremtid, og jeg er stærk nok til at klare de udfordringer, livet smider i min retning. Sjovt nok en påmindelse, som jeg har lige så meget brug for i dag, som da jeg fik den lavet for over fem år siden!

Tatovering; måne; sort/hvid
Lavet hos Black Moon Tattoo i Budapest

Nummer 2 fik jeg lavet på en sommerferie i Budapest efter Anne-Li anbefalede hendes tatovør. Jeg havde ellers svoret, at jeg ikke ville tatoveres om sommeren, fordi helingsprocessen ikke kommer særligt godt overens med solskin og sand, men heldigt for mig havde vi den mest fesne sommer nogensinde det år. Yay…

Den forestiller en tiltagende måne (Hello, who said Moonlit Madness?), og er min diskrete hyldest til Cheshire-katten fra Alice i Eventyrland. Siden jeg så tegnefilmen som barn, har jeg ikke kunne se på en spinkel måneflig uden at se ham smile tilbage til mig. Han er fuldstændigt vanvittig og giver absolut ingen mening – og han fløjtende ligeglad. Ud over at månen er noget af det smukkeste der findes, så er den for mig også et symbol på, at jeg ikke behøver at passe ned i den samme kasse som normerne dikterer. Så næste gang I ser mig cykle rundt en onsdag morgen med knaldrød læbestift, så ved I, hvor få fucks jeg giver for jantelovens nej tak til overdrivelser, hah!

Tatovering; stjernebillede af skorpionen; sort/hvid; dot work
Lavet hos Black Sheep Tattoo i Odense

Min nyeste og min mindste. Den tog uden pis 10 minutter at lave, og jeg elsker den. Det er også den mest spontane af mine tatoveringer – spekulerede måske over den et halvt års tid, og fik den lavet med én dags varsel, da ånden (og pengene) pludselig kom over mig.

Den fine lille sag er det stjernebillede astrologerne forbinder med stjernetegnet skorpionen, og selvom jeg ikke går vildt meget op i den slags, så rammer den altså ret plet: intens, loyal og skeptisk. Så det lille stjernebillede minder mig om, at jeg er den jeg er, og det er okay, at det ikke alt sammen giver mening. Nogle gange skal du bare flyde med udviklingen, og se hvad der sker.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.