Klar til endnu et Readathon

Flosset, Eventyr og Historier, Hidden Figures og TransfervindueDem der har læst med herinde i mere end et halvt år vil vide, at der er en halvårlig begivenhed, som jeg ser frem til at deltage i gang på gang. Og om bare 14 dage er det tid igen! Jeg taler selvfølgelig om det halvårlige Dewey’s Readathon.

Læs også: Mit læsedøgn april 2015 // oktober 2015 // april 2016 // oktober 2016

Ifølge mine arkiver er det allerede sjette gang, jeg deltager i det populære læsedøgn, og det betyder selvfølgelig, at jeg efterhånden har tilknyttet en del traditioner til mit læsemarathon. Der skal massere af snacks til igennem hele døgnet. Jeg skal læse sammen med mine veninder. Og jeg skal tease for min læsning i god tid, så fleste muligt svage sjæle derude (det vil sige jer), kan fristes til at tage del i løjerne.

For mange vil et døgn med læsning måske lyde lettere besynderligt, men for mig er det virkelig en herlig kombination af afslapning og udfordring – og hygge! Det med at tage en hel weekend ud af kalenderen til bare at gøre det, vi nyder mest, er for mig et kæmpe privilegium, som jeg ser frem til længe. Derfor går jeg også længe og summer over, hvilke bøger jeg mon skal forsøge at læse mig igennem næste gang.

Det har virkelig været svært at vælge denne gang, for jeg har  mange spændende titler liggende, som bare venter på at blive læst. Men lige nu er det denne stak jeg hælder til.

 • Jeg har haft Maria Gerhardts lille roman Transfervindue liggende, siden den udkom, og er blevet ved med at vente til det helt rette øjeblik med at læse den. Dens bare 90 sider er perfekt til Readathon, men det tunge emne bekymrer mig dog en smule.
 • Som noget meget atypisk vil jeg forsøge mig med non-fiktion denne gang, i form af Margot Lee Shetterlys fortælling om de stærke, sorte, amerikanske kvinder, som hjalp til med at sætte den første mand på månen. Jeg elskede filmen (og soundtracket, ahem), så jeg glæder mig til at læse mere om historiens Hidden Figures.
 • Jeg har længe drømt om, at sprede lidt eventyrsmagi ud over mit læsemarathon, og i år skal de ske! Indimellem de andre bøger vil jeg derfor kaste mig over H.C. Andersens samlede eventyr, som jeg glæder mig til at få genopfrisket i deres oprindelige form. Jeg regner selvfølgelig ikke med at nå igennem dem alle, men et enkelt her og der vil gøre døgnet perfekt.
 • Og som den opmærksomme læser måske har bemærket, så er der er bog mere, som sniger sig ind på mine billeder. Flosset af Cecelia Ahern ligger nemlig og frister i min TBR-stak, så planen er, at den skal fungere som en vidunderlig buffer. Bliver det andet for tungt eller tankerne for trætte, vil det her skud futuristisk YA være den perfekte modkur, som kan holde læsningen igang.

Det giver næsten ikke mening at tælle sider denne gang, da H.C. Andersens Eventyr og Historier alene fylder 700 sider, men de resterende bøger giver tilsammen 750 sider. Som altid betyder det en alt for ambitiøs stak til mit læsetempo, men jeg glæder mig stadig til endnu et vidunderligt døgn i bøgernes tegn.

Flosset, Eventyr og Historier, Hidden Figures og Transfervindue Flosset, Eventyr og Historier, Hidden Figures og Transfervindue

Skal du læse med til forårets readathon? Hvis ja, så lad mig endelig vide, hvor jeg kan følge dit læsedøgn, så vi for en gangs skyld kan dyrke de der fantastiske bøger sammen! Tilmelding sker lige her.

You may also like

6 Comments

 1. Jeg glæder mig til at læse skønlitteratur igen! Det var en fornøjelse sidst jeg var med, og jeg glæder mig til at deltage igen. Jeg har allerede købt togbilletter, så nu venter jeg bare på, at dagen kommer ;)

  1. Årh, hvor ærgerligt at du ikke kan være med hele vejen igennem. Jeg vil alligevel se frem til at følge med :)

   Knus

 2. Jeg skulle bare lige læse første side i Transfervindue igår aftes, og så slugte jeg den på ingen tid. Den er hardcore, men også meget smuk, og formen er perfekt til readathon, tænker jeg! Glæder mig til at se, hvad du synes om den. Jeg skal være med for første gang i år, og glæder mig meget. Jeg har dog fået samlet en alt for ambitiøs mængde bøger, så jeg håber ikke jeg bliver for stresset i læsningen, men når at nyde det. Jeg skriver løbende på Skriverliv.dk :)

  1. Ej hvor dejligt! Jeg glæder mig i hvert fald også til den :)
   Husk at nyde! Det skal være sjovt hele vejen igennem, det er den eneste regel. Håber det bliver en kæmpe succes for dig :)

   Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.