Kan festival fashion og lysegrøn livsstil gå hånd i hånd?

dagens i festival fashion. blomsterkrans af tørrede blomster, genbrugstøj, bluse fra Y.A.S, buksedragt fra Monki
Fotograf: Jeanette Hardis

Jeg er faktisk allerede halvvejs igennem min festivalsæson for i år, som traditionen tro består af Heartland Festival og Tinderbox. Heartland blev en anelse våd og mudret fornøjelse i år – men ikke desto mindre en fornøjelse i uovertruffent selskab!

Læs også: BILLEDSPAM: Heartland 2018

Allerede sidste år gik det op for mig, at jeg potentielt kunne rende ind i lidt af en udfordring, hvis jeg gerne ville forene den lysegrønne livsstil, jeg normalt lever, med den type festival, jeg elsker at nyde. Og her taler vi altså de der hamrende overfladiske ting, som muligvis ikke er en nødvendighed for at overleve – men som sure as fuck gør det hele en lille smule sjovere, dag efter dag.

I ved, der hvor man finder de mest i ekstravagante tøjsammensætninger frem fra skabet. Hvor man pryder sit hoved med en strålende krans af smukke blomster. Hvor makeup’en taler sit eget sprog – og gerne en form for glimmersprog, tak! Nuvel, jeg mindes endnu ikke, at jeg nogensinde har købt nyt tøj udelukkende for festivalers skyld, men altså. Jeg har heller aldrig haft en blomsterkrans på hovedet før, vel?

dagens i festival fashion, blomsterkrans af tørrede blomster, genbrugskjole fra Envii

En lysegrøn guide til festival fashion

En del af min Heartland Festival gik derfor med at teste lysegrønne løsninger til fuldendt festival fashion. Og de bedste erfaringer, jeg har taget med mig, får I nu her. Kald det bare public service, altså!

Start med en god base
Det gælder som sådan ikke kun på festivaler, men også i din almindelige hverdag. Hvad for noget kosmetik bruger du? Hvad indeholder det, og hvordan reagerer din hud på det?

Jeg er på ingen måde ekspert på området, så ret mig gerne, hvis jeg tager fejl, men jeg sværger pt. til kosmetik fra brands som Miild og Nilens Jord, der laver virkelig god makeup som er fri for unødvendig kemi og miljøskadelige ingredienser – og som bare holder! Gode produkter fulde af hensyn til planeten såvel som min hud.

Besøg din bedste genbrugsbutik
Drømmer du om at valse rundt i flagende kjoler eller cool T-shirts? Klap lige hesten, før du drøner ned i din nærmeste high street-biks og spenderer en formue. Har du tjekket den lokale genner først?

Jeg finder som oftest de fedeste fund i genbrugsbutikkerne til en snert af hvad jeg ville have givet ellers. Og når jeg siger genbrugsbutik, så kan det altså lige såvel være online, hvis du foretrækker!

Læs også: Genbrugsshopping for nybegyndere

Kan kransen overleve?
Sidste år imponerede min søde veninde Jeanette med den smukkeste blomsterkrans på Tinderbox – og jeg var DØD misundelig! Men sådan en flok blomster holder bare ikke skide længe, og jeg vidste at min krans ville skulle kunne overleve mindst to døgn, før jeg fik den på.

Hurra for forårets helt store trend: evighedsbuketter! Eller i virkeligheden bare tørrede blomster – for dem kan man nemlig også lave en vidunderlig krans af! Jeg hev bare fat i en dygtig blomsterhandler og *PLIM* så havde jeg den fineste blomsterkrone, som holder så fint og formentlig snildt kunne klare en festival mere.

Blomsterkrans, tørrede blomster, sommer, festival fashion
dagens i festival fashion, blomsterkrans af tørrede blomster, genbrugskjole fra Envii

Sparkle on!
Det er vist ikke nogen nyhed, at det der med mikroplast er et kæmpe problem. Desværre er ret meget af det glimmer, vi ynder at pynte os selv med lavet på lige præcis det. #fåck

Men, men, men, fortvivl ej for løsningen er nær! Selv har jeg købt en ordentlig stak af EcoSparkles’ Shimmer-produkter, som er lavet på naturlige ingredienser og er 100% bionedbrydeligt. Og monster pænt, altså!

Plads til forbedring…

Selvfølgelig kan det stadig blive bedre! Eksempelvis fik blomsterkronen ikke lov til at overleve herhjemme, for min søde Bager var åbenbart helt absurd allergisk over for den – og han skal med på Tinderbox. Det siger vel næsten sig selv, men pak lige en genanvendelig flaske i stedet for at købe engangs, ikke? Jeg overvejer også at finde et godt sæt “spejderbestik”, så jeg kan spare engangsbestikket væk uden at blive beskyldt for at medbringe mordvåben! Kunne være temmelig upraktisk situation at stå i…

Hvad gør I for at kombinere trangen til at stråle på festivalpladsen med behovet for at belaste mindst muligt?

dagens i festival fashion. blomsterkrans af tørrede blomster, genbrugstøj, bluse fra Y.A.S, buksedragt fra Monki
dagens i festival fashion. blomsterkrans af tørrede blomster, genbrugskjole fra Envii
dagens i festival fashion. blomsterkrans af tørrede blomster, genbrugskjole fra Envii

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.