Januar sum up

Årets første måned er forbi. Et ellers tilsyneladende sprit nyt kalenderblad er klar til at ryge ud med resterne fra i går  – der bliver aldrig en januar 2016 igen, så bladet er fortid, og fremtiden ligger klar.

Det er ellers næsten med sorg i hjertet, at jeg vinker farvel til måneden der gik. Jeg forstår ikke rigtigt det januarhad, der har hersket i internetland, for for mig har det virkelig været en god måned! Eksaminerne har for en gangs skyld ikke været meget mere end en parantes i min januar, og hvis man ikke lige tæller den indledende sygdom med (som jo alligevel efterhånden føles uundgåelig og ikke rigtigt kommer bag på nogen…), så har det faktisk været en helt vidunderlig måned! Lad os sammen kigge tilbage på nogle af de ting, som gjorde januar 2016 ret så mindeværdig.

 photo d87cd69c-ed57-4c1f-8782-bf0712cf4009_zpsfiiv35ux.jpg
I januar måned smilede jeg lidt ekstra i sneen…

Bøgerne: På bogfronten var det en besynderlig måned. Et udskudt læseklubmøde gjorde, at den eneste bog, jeg vidste jeg skulle læse, slet ikke er begyndt endnu. I stedet har jeg læst tre vidt forskellige bøger, som har ligget og luret i baghovedet i evigheder. The Girl on the Train havde pirret min nysgerrighed i månedsvis, så det var en lettelse (omend også lidt af en skuffelse) endelig at få den ud af verden, eller i hvert fald mit hoved. Hvis nogen af jer følger med på Goodreads eller bare holder øje med den lille widget ude i sidebaren, vil I måske have bemærket, at en bog, som ellers har ligget der forevigt, også pludselig var væk! Efter 1 år og 3 måneder tog jeg mig endelig sammen og afsluttede Stephen Kings Ulvene, som ellers har ligget halvlæst og urørt på mit sengebord i månedsvis. Og de sidste par dage af måneden har jeg ved et tilfælde brugt på at lytte mig igennem The Carrie Diaries i et nostalgisk gensyn med chick-lit og verdens bedste Carrie Bradshaw. Sidst, men absolut ikke mindst, er jeg ved at kæmpe mig igennem den enorme Jonathan Strange & Mr Norrell, som er vidunderlig, men som med sine 1.006 sider tager lidt tid at nå igennem.

Det bedste citat:

“Mr Segundus wished to know, he said, why modern magicians were unable to work the magic they wrote about. In short, he wished to know why there was no more magic done in England”
– Fra Jonathan Strange og Mr Norrell

Shopping: Det er nærmest totur at have så umættelig en trang til at bruge penge, som jeg har haft, og faktisk have en anelse luft i budgettet, men samtidig være dybt bevidst om, at pengene skal gemmes! Ikke desto mindre er februar = pensummåned, så januar har virkelig være en test af min vilje, som jeg synes jeg er bestået ret så fint. Faktisk har jeg kun shoppet et par nye jeans, og de kostede kun 150 kroner, så det tæller vel næsten ikke? Det jeg er mest glad for at have brugt penge på er dog vores nye printer – som gør livet besynderligt meget lettere – og så en vidunderlige forlænget tøse-weekend til Riga til foråret, som jeg glæder mig helt vildt til!

De bedste øjeblikke: Her når vi virkelig til den del af månedens sum up, som illustrerer, hvorfor januar har været så vidunderlig. For der har bare været så mange gode øjeblikke! Der har været lange, stille dage på sofaen med gode bøger, der har været fejringsstunder på Den Lille Smalle i andledning af en venindes beståede bachelorgrad, der har været helt uventede lykkestunder, og der har været eksaminer med enormt stolthedsprovokerende resultater. Men det absolut bedste øjeblik må nok have været den iskolde nat, hvor jeg måtte knække sammen i latterkramper kort tid efter at have sprunget ind i et imaginært nytår omringet af skønne mennesker. Det kræver en helt bestemt type venner, før de kan overtales til at gøre det, og mine lattermuskler sætter virkelig stor pris på, at jeg har det!

Jeg vil huske januar for at have været lang, grå og herlig! Jeg vil huske den for at have været doven og fyldt med fastelavnsboller (af dem med rigeligt flødeskum, naturligvis) og samtidig enormt omkring sig rækkende. Og jeg tror især, jeg vil huske januar for at have været den sidste måned i laaaang tid, hvor jeg endnu ikke helt var gået i panik over fremtiden – men mere om det en anden dag.

Februar bliver sandsynligvis hård. Ikke nok med, at jeg skal i gang igen, så kommer måneden – og det kommende semester generelt – til at kræve enormt meget selvdiciplin. Jeg kommer til at have undervisning én dag om ugen. 1 dag! Det er selvfølgelig lækkert og mega praktisk, men hold nu op, hvor lægger det også bare op til dovenskab. Men den duer ikke, når der står BA-projekt på dagsordnen! (Gider I minde mig om det om et par uger, når jeg ikke har lavet noget produktivt i evigheder?) Derudover bliver februar endelig opstarten på den nye sæson hos Wella (verdens mest tiltrængte klipning. Uden sammenligning!) og så kan vi forhåbentligt ikke udsætte mødet i læseklubben meget længere, hvor vi skal diskutere denne lille sag.

Det er nok noget af en overdrivelse at påstå, at jeg decideret glæder mig til at begynde på et nyt semester, men så kan jeg i det mindste sige, at jeg med spænding ser frem til at få gang i en eller anden form for hverdag igen – hvordan det så end skal lade sig gøre. Der ligger i hvert fald nye udfordringer klar, så der er vel ikke andet at gøre, end at bide i den der sure citrusfrugt og famle sig frem i blinde som hidtil. Det er jo alligevel det vi altid gør ;)

 photo a655f306-d797-45b9-990b-3c5f828bb90c_zpszkthlsuw.jpg
… jeg kiggede tilbage på nogle af 2015’s mest fantastiske læseoplevelser…
 photo dba12aaf-1249-47c0-af33-cc0b3314ccd6_zpsnftqa5vi.jpg
… nød synet af smukke, hvide tulipaner i min stue…
 photo b63ac83b-79dd-4021-8e74-12479312c17f_zps2gzgti7q.jpg
… og lige så smukke, sarte, lyserøde roser

Hvad med jer? Har I lavet noget spændende i januar, læst nogle ekstraordinært gode bøger, eller har januar virkelig bare været grå og nedern?

You may also like

2 Comments

  1. Hvad synes u om “The Carrie Diries” ? Jeg har overvejet at se tv-serien, men er så bange for, at få mit billede af Carrie ødelagt.

    1. Jeg ELSKEDE tv-serien. Den er helt perfekt hjertevarm og Sebastian Kydd er alt for hot! Jeg blev rigtigt meget teenager igen, da jeg så den haha. Du kan helt sikkert roligt se serien, den har på ingen måde ændret mit forhold til SATC-serien :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.