Januar sum up

Vegansk latte og kage
{I januar har jeg besøgt den nyåbnede Café Venchi til stor begejstring…}
Tablet, Kalanchoe, To Kill a Mockingbird
{… og jeg er gået offline i god tid før sengetid}

Hold op, februar er altså kommet ret så lækkert fra start! Jeg har indtil videre booket miniferie, fået den perfekte frivilligtjans (igen) på Heartland Festival, været poduktiv og drukket måske lidt for mange fredagsøl med mine skønne kolleger – og slap endda for tømmermændene i dag, haha! Hvis februar fortsætter sådan her, så bliver den ret vidunderlig, men januar var nu heller ikke værst, selvom den har fået mange huk med på vejen. Lad os kigge lidt nærmere på måneden der gik:

Bøgerne: Jeg har holdt et ret cool 1-bog-om-ugen-tempo i januar, hvilket betyder, at jeg er nået igennem hele fire ret vidunerlige bøger. Først læste jeg den formidable thriller Kvinden i graven, som fik mig til at glemme, hvor forfærdelig forudsigelig genren af og til kan være. Efter den skiftede jeg tema, og kastede mig over genfortolkningen af Snehvide i Skyggernes dronning, og endnu et genreskift førte mig til den hjertevarme historie om Den usynlige Ivan Isaenko. Sidst læste vi The Humans i læseklubben, som I kan læse anmeldelse af i næste uge –  og glæd jer!

Det bedste citat:

Jeg er nødt til at dele min elskede med dig, selvom jeg aldrig ville indrømme, at jeg elskede hende. For hvis ikke jeg nedskriver vores verden lige nu og her, på dette kryptiske, plettede stykke papir, med min hendøende kuglepen, med min feberforvildede, venstrehåndede skrift, risikerer vi alle at fortones i historiens skum uden at blive nævnt.

– Den usynlige Ivan Isaenko

Den Usynlige Ivan Isaenko af Scott Stambach
{Jeg har læst en masse ret fantastiske bøger…}
The Humans + Spangsberg flødebolle med jordbær
{… spist massevis af usunde sager…}
Oversize grøn strik, sort skin nederdel
{… og holdt varmen i dejligt tykke striktrøjer}

Shopping: Jeg formåede helt seriøst at gå ind i Weekday iført oversize grøn strik og skinny jeans, og komme ud derfra med en oversize grøn strik og et par skinny jeans i indkøbsposen, haha! Derudover har jeg også købt lidt lækkert til min hud, lidt fint til hjemmet, en hel masse træningstøj og nogle helt specielle planter, som jeg glæder mig til at vise jer. Og så har jeg endelig investeret i den famøse Daith-piercing (aka. den mod hovedpine), som jeg er i gang med den helt store test af. Det var en ret god shoppingmåned ;)

Månedens musik: En ny kategori her i den månedlige opsamling, nemlig musikken. Det har lidt manglet, ikke? I januar har jeg blandt andet lyttet en del til den nye single fra Mew, og så har jeg været lettere besat af soundtracket til Hidden Figures, som virkelig rammer en feel good-fornemmelse, man sjældent hører i dag. Giv det et lyt lige her.

Det bedste øjeblikke: Det var ret fantastisk, det øjeblik min studiegruppe og jeg sammen kunne ånde lettet op, efter den vildeste mundtlige eksamen, jeg nogensinde har været til. Der var også den dag, hvor jeg så film og spiste fastelavnsboller i København med hende her, eller den aften hende her uventet kom forbi forsynet med rødvin og en verdenssituation, der skulle vendes. Og så var der den sidste aften i januar, hvor min kæreste og jeg spontant besluttede os for at spise os mætte (og mere til) i byens bedste sushi! Generelt var den en måned med mange af de små, dejlige stunder. Præcis som det skal være!

Jeg vil huske januar for at have været præget af en ret så effektiv eksamenssæson, men også for at have været en måned, hvor jeg rent faktisk havde tid til både at være aktiv og doven. Jeg har fundet nogle træningshold, som jeg er blevet ret så glad for, jeg har fundet en hverdagsrytme, som jeg håber jeg kan tage med ind i februar og jeg har fundet roen igen. Januar har været grå og småtrist i vejret, men stadig ret så dejlig i livet.

Atelier Aarhus kalender, lyserøde tulipaner
{Jeg har taget mine eksaminer, og holdt strukturen med min fine kalender…}
Vegansk levepostej, hjemmelavet
{… og forsøgt mig med vegansk Levepostej!}

Februar bliver en tilbagevenden til hverdagen. På tirsdag starter 2. semester op, og jeg er allerede i fulde gang med pensumlæsning og projektforberedelse. Heldigvis bliver der også tid til en masse dejligt. Vi fylder blandt andet vores lille palads med en masse dejlige mennesker, bare fordi vi kan. En sød veninde kommer forbi i et par dage, hvor vi blandet andet skal diskutere månedens bog i læseklubben; Patrick Ness’ More Than This. Jeg håber på en masse fastelavnsboller, og generel nydelse af de tilbagevendende dagslys – og der går også rygter om sne i næste uge! Og så skal jeg bruge timevis på at planlægge, hvad vi dog skal se og opleve, når mine veninder og jeg i næste måned tager et smut til Budapest! Februar bliver uden tvivl dejlig :)

 


Hvad har I af planer for februar, og hvordan har januar behandlet jer? Var det en forfriskende ny start, eller var det bare en måned, som skulle overstås hurtigt? Del, del, del.

You may also like

6 Comments

 1. Lyder som om at januar har været rigtig dejlig! Og skønt at kunne tænke tilbage på den uden kun at komme til at tænke på eksamens stress. Glæd dig til at komme til Budapest, det er en helt fantastisk by! Jeg var der i sommers og vil rigtig gerne tilbage igen :)

  nouw.com/frejjack

  1. Ja, det er virkelig skønt, at den ikke behøvede at drukne i det negative. Og vi glæder os helt vildt til turen! Har du nogen absolutte must sees or goes? :)

   Knus

 2. Årh, Budapest! Den by vil jeg gerne besøge på et tidspunkt – skulle være et fedt sted at holde miniferie :-)

  Min januar var… bare sådan lidt triviel januar-agtig. Ingen særlige oplevelser. Februar kommer dog nok til at byde på lidt af hvert – dog ikke Metallica-koncert i aften, da den er aflyst (ÆV!).

  1. Ja, jeg glæder mig virkelig også meget til at opleve byen!
   Det er bare så ærgerligt med den koncert – har godt hørt, at der er mange der bliver ramt. Krydser fingre for, at alt snart er godt i bandet igen, så I kan få en fed oplevelse til september :)

   Knus

 3. Pingback: Lørdagens Links
 4. Pingback: Februar sum up

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.