Indsamling til Læs for livet 2017

Kæmpe bogstak blandede bøger Close up af bogstak blandede bøgerEnhver lystlæser med trang til at eje bøger kender formentlig den nærmest kvældende fornemmelse, som opstår, hver gang man kigger på sin bogreol og indser, at man igen er ved at løbe tør for plads. Eller er det bare mig? Jeg grubler i hvert fald ofte over, hvad vi dog skal gøre, når vores bogreol atter må melde “alt optaget”, og det må seriøst være noget nær det største i-landsproblem, der findes!

Derfor har jeg besluttet at gøre noget ved det på en måde, som ikke bare gavner vores overbelastede hylder, men heldigvis også en masse andre mennesker. Jeg har nemlig tænkt mig at donere en stor stak af vores bøger til Læs for livet. Kender I dem? Det er en non-profit organisation, som årligt samler bøger sammen via donationer, som de så bruger til at skræddersy små biblioteker til udsatte unge landet over. Det er så sejt! I mine øjne er det virkelig en smuk tanke, at alle mine gamle bøger, som jeg alligevel næppe kommer til at åbne igen, kan få nyt liv og måske endda bidrage til at hjælpe unge mennesker, som har det svært. Det er i hvert fald noget, jeg meget gerne vil støtte op om.

Jeg har derfor haft gang i den helt store sortering, ligesom jeg bad Bageren om at gøre det samme med hans bøger, før han rejste udenlands. Det har tilsammen resulteret i 36 bøger, som nu står pakket og klar til at blive afleveret i morgen. Jeg gentager lige; 36! Jeg anede slet ikke, at vi havde så mange bøger…

I stakkene ligger alt fra biografier og krimier til dystopiske ungdomsromaner og hede kærlighedshistorier. De tæller alt lige fra bøger, som jeg har elsket, men er vokset fra, over dem som jeg hadede og aldrig ønsker at se for mit åsyn igen, og til nogle af de mange jeg har fået i gave gennem tiderne, men som jeg bare aldrig får læst. Det kan måske lyde forkælet, sådan at give gaver bort, uden overhovedet at have givet dem chancen for den kærlighed de fortjener endnu, men jeg tror og håber, at de kan bringe meget mere glæde et andet sted end her hos mig.

Så i morgen efter arbejde vil jeg slæbe mig selv og mine 36 bøger ned i den nærmeste boghandel og forhåbentligt sprede lidt glæde. Årets indsamling løber fra i morgen den 24. til på onsdag den 26. april, og du kan finde din nærmeste boghandler, som deltager i indsamlingen, lige her, hvis dine reoler også trænger til lidt aflastning.

Kæmpe bogstak blandede bøger

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.