Hvordan gør jeg den sure kælling til en inspirerende kvinde?

Dagens i blomsterkjole fra H&M x Morris & Co.; genbrugsfund; foto af Katarina Natalia
Fotokredit: Katarina Natalia

Jeg har altid været kendt for at være lidt af et brokkehoved, men det er bare så nemt at brokke sig, når man ser noget i verden, som man er utilfreds med. Det er straks sværere at tage stilling til brokkeriet, og faktisk udrette noget med det! Som eksempelvis for nogle uger siden, hvor jeg endte i en samtale om tørretumblere, og røgen stille og roligt begyndte at stå ud af ørerne på mig.

Der findes næppe noget mindre sexet end tørretumblere, men se dem lige som et billede på noget større. Bare et øjeblik. For de er sgu da bare et unødvendigt onde. De slider på dit tøj, de smadrer din el-regning og de forpester planeten. For noget så basalt som at tørre dit tøj. Noget som helt seriøst sker, uanset om vi vil det eller ej. Den eneste variabel er tiden. Og ja, tid er den mest dyrebare ressource vi har, men det er jo ikke fordi du behøver sidde og kigge på tøjet, mens det tørrer, vel? Og I Danmark har vi jo alligevel meget mere tøj, end vi nogensinde kan nå at bruge – so what’s the rush?

Samtalen handlede om noget med pladsmangel og flytbare tørrestativer, som vedkommende ikke gad rykke rundt på. Og lige der bliver jeg bare så uendeligt træt. Selvfølgelig skal vi ikke rykke tilbage til stenalderen for at redde planeten, men gider vi seriøst ikke ofre os bare en lille smule? Især, når det her “offer” rent faktisk også kommer til vores fordel her og nu, yderst håndgribeligt? Jeg har det stramt med gider og folks evige tendens til at føle sig berettiget til, at alt drejer sig om dem selv.

Og nu til sløjfen på det her efterhånden halvlange indlæg. For i den her situation havde jeg mest af alt bare lyst til at komme med en moralprædiken om smeltende poler og kvælende hedebølger – men det rykker bare ikke en skid hos dem, der ikke er klar til at blive rykket endnu. Som jeg havde en lang samtale med min veninde om her til aften, så handler det om at inspirere i stedet for at prædike. Moralprædikender har aldrig inspireret til andet end utroligt lange løg…

Så jeg skal bare lige finde ud af, hvordan jeg får vendt min kællingeside til noget inspirerende, når vi taler om tørretumblere og andre fjollede opfindelser. Nemt nok, ikke?

Dagens i blomsterkjole fra H&M x Morris & Co.; genbrugsfund; foto af Katarina Natalia
Dagens i blomsterkjole fra H&M x Morris & Co.; genbrugsfund; foto af Katarina Natalia

You may also like

2 Comments

  1. Jeg kan SÅ meget genkende der her med, at jeg gerne vil prøve at lægge det negative væk og fokusere på det positive. Og du har virkelig udtrykt det så fint med, at vi skal inspirere og ikke prædike. Virkelig fint indlæg!

    Knus

    1. Tusinde tak, søde! Det er en balance, for livet er jo ikke rent enhjørninger og blomstermarker, men de motiverer klart mere end sure miner – og det er jo dét, vi gerne vil :)

      Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.