Hverdagsstruktur

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er et dovent røvhul. Tror helt ærligt ikke, at jeg ville kunne skjule det for nogen, selv hvis jeg prøvede… Men det der med at være doven hænger bare ufatteligt dårligt sammen med at være studerende med fire undervisningstimer om ugen, hjemmearbejde og BA-skrivning. Mit ude-job kommer lidt mere af sig selv, for hvis jeg ikke møder op, så mister jeg det jo! Men resten af det? Not so much.

Så nu hvor der er under en måned tilbage før BA-deadline, og jeg så småt begynder at kunne ane panik og stress derude et sted i horisonten, så føles det som om, at det nok er ved at være tid til at få noget struktur på de resterende uger. Tænk sig, bare en måned mere, og så er den ged ude af verden!
 photo 67334f8e-b1f5-4893-a75e-9d1709fb1d06_zps5zrvjq0f.jpg
Jeg er helt klart typen, der reagerer rigtigt godt på struktur, planer og lister. Åh hvor vi elsker lister, ikke? Derfor har jeg downloadet denne fine weekly planner hos Den Pæne Overflade, som jeg hver søndag (okay, af og til når det at blive mandag, men det siger vi ikke til nogen) printer ud og udfylder med ugens gøremål. Der er en rubrik til hver af ugens syv dage, hvor du kan lave lige præcis den form for struktur, der gør dig vild i varmen – og effektiv, natürlich. Derudover er der plads til fire store punkter på ugens to do-liste, som ligesom fungerer som ugens helt store mål.

I de daglige bokse laver jeg en slagplan med timeinddelinger og det hele. Så har jeg struktur på, hvor meget tid jeg må bruge på mail, blog og den slags, og hvilken tid der er helliget til studiearbejde. Jeg er ikke et morgenmenneske, så min plan kører fra klokken 9:00 til 16:00, hvilket for mig er en fornuftig arbejdsdag. Derudover forsøger jeg også at have styr på en madplan, så jeg hver dag kan notere, hvad menuen står på om aftenen. Udflugter, møder, rejser og andet spas står naturligvis også noteret – så kan min kæreste følge med, hvis han ellers har lyst. #overblik!
 photo 9e021947-2763-4c30-8708-e9dcc2c9dfa6_zpsmoiwx5ob.jpg
To do-listen bruger jeg lidt mere varieret. Lige nu står der “Skriv +5 sider BA”, “Indkøb” og “Book Exceed”, som er arbejdsrelateret. For et par uger siden havde jeg skrevet, at jeg skulle læse min bog færdig, og at jeg skulle koordinere med min søster. Igen – whatever floats your boat!

Selvfølgelig overholder jeg ikke strukturen på minuttet – det er jeg slet ikke kontrolleret nok til – men den giver mig et vildt godt overblik, og så føler jeg mig på en måde mere forpligtiget til at gøre ting, når de står skrevet ned, haha.
 photo fa827990-b80a-4a45-9a6f-bfff2a5a2a10_zpsm4edocoa.jpg
 photo 2a76110d-d557-4dba-b9e1-50b4216a9f12_zpsyigamf8z.jpg

Hvad gør I for at holde styr på hverdagen? Har i 8-16 hver dag, eller er I også nødt til selv at skabe noget struktur for at få det hele til at hænge sammen?

You may also like

7 Comments

  1. Shit du giver mig stress med de lister der :O madplan og det hele. Det er nok lidt for vildt til mig. Lidt spontanitet skal der jo til :D og længe leve den gammeldags kalender i papirsform <3

    1. Haha, der er skam stadig plads til spontaniteten, hvis behovet skulle opstå. Synes bare det er meget rart, at have et lidt større overblik på den her måde. Madplanen er dog mere et desperat forsøg på at spare penge, haha! :D

  2. Jeg ELSKER lister og planlægning.. er bare super dårlig til at overholde dem. Laver lister i lange baner med alt muligt halløj som jeg skal nå, og får – stort set – aldrig nået noget af det, men synes de er pæne og giver sådan et “jeg har totalt styr på mit liv” overblik;) hvilket jo skulle være topmoderne:D

    1. Haha, der er også en del “fake it till you make it” inkluderet fra min side af, men jeg føler det hjælper til en hvis grad. Overblik er bare så rart! :)

  3. Pingback: Her går det godt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.