Hey, det behøver altså ikke gøre ondt, før det virker!

Yogapositur hjemme i stuen

Skal vi lige starte med en disclaimer og understrege, at det her indlæg altså ikke handler om sex. Jeg ved ikke, om det bare er mig, der har hørt for meget GWF, men jeg kunne bare lige se, hvordan overskriften hurtigt kunne misforstås, heh. Så click bait afværget – for det handler nemlig om sport!

Sport, og hele mentaliteten omkring sport. For jeg kan ikke lide den. Hvor mange af jer har ikke set citater som det her nedenunder i fitness centeret eller hos jeres yndlings super-model-fitness-blogger?

Sweat is just your fat crying!

Hvis jeres yndlings super-model-fitness-blogger deler den slags citater, så ville jeg helt seriøst overveje, om det gjorde noget godt for mig, at følge hende længere… Dét citat og andre lignende “pryder” væggene i mit fitness center, og helt ærligt så får jeg lyst til at melde mig ud, hver gang jeg ser det. Enten det, eller måske at snige mig ind midt om natten med en spand maling?

Heldigvis (og temmelig noget mindre lovovertrædende end den sidste løsning, ahem) er jeg født med overordentligt effektive skyklapper på siden af hovedet. Det betyder delvist, at jeg sjældent registrerer folk omkring mig på gader og stræder, men det betyder også, at jeg kan ignorere the shit outta de der citater nede i fitteren. Hvad der derimod er noget sværere at ignorere – og uhøfligt – er folk omkring mig. Men nøjh, hvor kan folk godt lide at få træning til at handle om smerte! 

Yogapositur hjemme i stuen
Yogapositur hjemme i stuen
Selvom min yoga-træning alle dage har været sporadisk, for at sige det pænt, så kan jeg i dag næsten nå gulvet med hælene i et hundestræk!

Første gang jeg dyrkede yoga var i gymnasietiden, og selvom jeg ikke rigtigt kunne sætte en finger på det dengang, så elskede jeg det fra starten. Mine stive lemmer kunne ikke nå ud i halvdelen af øvelserne, og mine slappe muskler kunne ikke holde til den anden halvdel, men jeg var stadig vild med det og har været det lige siden – også selvom jeg stadig er stiv og slap, og kommer af sted alt for sjældent. Og så for nyligt, så faldt det hele pludselig på plads, da min yndlingsinstruktør (løst citeret) sagde det her midt under en time:

Målet med yoga er ikke smidighed, styrke eller balance; det er et resultat af det. Målet er at mærke sig selv i en meditativ tilstand og have det sjovt undervejs! 

YogaJette

Start venligst det himmelske englekor, for dét der er sgu da visdom! Visdom, som seriøst burde overføres til alle andre former for træning også. Hvis jeg havde fået en 10’er, hver gang jeg hørte nogen sige, at motion var det mest afstressende i verden, fordi de fik ro på deres tanker, ja så behøvede jeg da ikke søge om dagpenge i næste måned! Og ved I, hvad den slags ro kaldes? Nårh ja, det er jo en meditativ tilstand. Så hvorfor pokker er det lige, at der er så mange, der (fejlagtigt) mener, at smerte behøver at være en del af det, før det “virker”? 

Med “virker” mener de naturligvis, at de får større muskler, bliver stærkere og får større muskler. For det er jo det, træning handler om. Mig Tarzan – du Jane.

Hvis vi lige kravler ud at hulen en gang og kigger op i dagslyset, så vil jeg mene, at træning er noget vi gør, for at gøre det sjovt at leve. For at kunne holde ud at være i vores egne hoveder (her kunne en terapeut sikkert også hjælpe, men det må være en helt anden historie). For ikke at have ondt i kroppen. For at kunne holde til latterkramperne en sen nattetime i bare lidt længere tid!

Yogapositur hjemme i stuen

Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, hvad der virker for folk, og hvad vi hver især finder glæde i. Jeg kommer bare med et kærligt opråb. Et opråb om at gøre ting, som føles godt for dig. Et opråb om, at det ikke behøver gøre ondt, før det virker. Kald mig bare skør, men jeg tror altså, at en motivation drevet af nydelse i stedet for smerte holder længere #lifehack. 

You may also like

4 Comments

 1. Du har evig ret. Men jeg er en af dem, som nu stadig godt kan lide, når jeg kan mærke, at jeg har brugt mine muskler :)
  og det kan man så sandelig også med yoga, hvor jeg også altid får sved på panden.

  1. Ja for pokker, man skal kunne mærke, at man bruger kroppen, men i min verden er der uendeligt langt fra at kunne mærke, at man er blevet brugt, og så til at det gør ondt. En jeg kender har decideret blodskudte øjne efter hver træning, fordi han anstrenger sig så meget! 😲
   Men sved på panden er herligt 😊

   Knus

  1. Ja for pokker! Jeg sveder så det driver af mig, men der er også stor forskel på at svede og på at smerte sig selv :)

   Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.