Genbrugsshopping for nybegyndere

Dagens outfit i 100% genbrug, hvid kjole med sorte striber, sorte shredded jeans og sort blonde-body
{Alt her er købt brugt, og det er nogle af mine absolutte yndlings!}

Sorte støvletter fra ZARA, købt brugtDet her indlæg kunne i realiteten også have heddet ‘Sådan fylder du kun dit skab med de ting, du virkelig mangler og ønsker’, men i og med at jeg primært shopper genbrug for tiden, og den form for shopping i øvrigt har et helt ekstra lag, så synes jeg bare, at det her er mere relevant – men indlægget er altså fyldt med guldkorn, uanset om du loppeshopper eller ej.

For lad os lige få én ting helt på det rene: mit forhold til genbrugstøj og loppeshopping generelt er stukket helt af. Hvor jeg for et års tid siden stadig kun havde tre genbrugsitems i min garderobe, og det kun var ét af dem, der var i fast rotation, har jeg nu komplet mistet overblikket. Og jeg er ikke rigtigt til at styre, haha! Jeg burde oprigtigt være på 100% shoppestop, for flytningen har ikke ligefrem været billig, og den der skattegæld betaler jo ikke sig selv, men… Nogle chancer kommer jo kun én gang, som et gavekort der udløber, eller et pop up-loppemarked der er væk igen i morgen. Og så må man jo slå til, ikke? Problemet er så bare, at når først jeg begynder, har jeg virkelig svært ved at stoppe igen.

Det er dog sværere at shoppe genbrug, end det er at gå et smut i H&M og svinge dankortet, for der er ikke 10 styk af hver størrelse, den fås ikke i fem forskellige farver, og du kan ikke bare bytte den, hvis den alligevel ikke sad helt, som du ønskede. Men ligesom du generelt set får en meget flottere og mere funktionel garderobe ved at planlægge dine køb (farvel tøjkriser!), på samme måde bliver det også meget nemmere at finde det du leder efter, når du genbrugsshopper.

Så jeg har altså samlet en bunke råd, som virkelig har hjulpet mig meget her i mine spæde skridt mod mere genbrugsshopping:

 • Tag dig god tid til det. Når du shopper genbrug skal du lede lidt mere efter guldkornene, men til gengæld er der både penge og fejlkøb at spare!
 • Hvad mangler du? Er det den perfekte blomstrede nederdel eller den tykke, varme trøje, der mangler i garderoben? Den er stensikkert derude, men gør dig selv bevidst om, hvad det er du går og sukker efter, før du begynder at shoppe – på den måde kan du hurtigt sortere alt det overflødige fra, og gå målrettet efter det du søger.
 • Kend din størrelse og din kropsform. Du kender bedst din egen krop, og selvom den selvfølgelig kan ændre sig ofte og meget, så har du nok stadig en idé om, hvad der klæder dig, og hvad der ikke gør. Jeg har en bred fod og kan ikke bære det der slå om-look, der nærmest adskiller brysterne, så jeg holder mig fra den slags toppe og smalle sko.
 • Prut om prisen. Hallo, vi taler loppemarkeder og genbrugskøb her – folk sælger deres ting, fordi de ikke selv bruger dem og gerne vil have nogle penge i stedet. De er formentlig villige til at handle om prisen. 10 kroner har også ret, hvis du som jeg synes, det er mega intimiderende.
 • Lad nu være med at lade dig friste over evne! Jeg har fundet den smukkeste, lange, lyderøde tylnederdel, som jeg er dybt forelsket i, men jeg har ingen andledninger til at bruge den, og jeg er ikke helt nået dertil endnu, hvor jeg ville turde gå i den til hverdag (omend jeg øver mig!). Så for nu bliver den i drømmene, for den ville bare samle støv i klædeskabet.
Sorte støvletter fra ZARA, købt brugt
{Husk, at det kan være meget skadeligt at gå andre menneskers brugte sko, så tjek altid skosålerne for slid, inden du køber}

Det er på ingen måde raketvidenskab, men det virker altså! Jeg har aldrig været så glad for at klæde mig på hver morgen, som jeg er lige for tiden. I og med at alt ikke er tilgængeligt betyder det, at jeg finder nogle meget mere kreative bud, som virkelig giver min stil kant og liv. Og jeg har god samvittighed, hver gang jeg shopper, for jeg belaster ikke planeten det fjerneste!

Mangler du et godt sted at starte, så prøv på Tradono. Her kan du filtrere efter type og størrelse, og du kan købe fra hele landet (de fleste sender gerne med DAO for lige under 40 kroner (og ja, så belaster du planeten en smule med transport, men fordelt på alle de pakker der fragtes + alternativet ved nyproduceret tøj, så vinder miljøet stadig stort)). Og du kan handle i fred og ro! Ellers kan jeg anbefale at kigge ind hos Veras i Odense og København, eller diverse lokale loppemarkeder.

God loppeshopping 😄
Dagens i bæredygtig jakke, plisseret nederdel og crop topDagens i blomstret skjortekjole fra VRSDagens, hvid t-shirt, økologisk bomuld, hvide culottes med sorte prikker, genbrug, Veras Market

You may also like

5 Comments

 1. Elsker genbrug! Det er virkelig en fin guide, jeg plejer også altid at overveje om det jeg prøver passer med noget jeg har i forvejen og forestille mig looks det passer ind i :)

  1. Ja, lige præcis! Og jeg bliver altid så glad, når jeg med det samme kan forestille mig det i fem forskellige kombinationer 😊

   Knus

 2. Efter jeg har hentet Tradonos app har det også stukket en lille smule af for mig ;) Det er altså også nemt, når man kan indstille den til, at det ikke skal være langt væk, og man derfor har mulighed for at komme og prøve tingene. Det er altså også et godt tip. Det mindsker bestemt også fejlkøb :D

  1. Ja, det er også min default at søge inden for 2 kilometers radius, men for det første så bryder jeg mig ikke om at prøve tingene hjemme hos folk, og for det andet så er det ikke altid, at udvalgte er kæmpe stort her i Odense, så det begrænser en smule. Men mine nye sko her, dem hentede jeg da 350 meter fra, hvor jeg bor, hehe :D

   Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.