Film fornyligt

Hej søndag <3

Søndag er altså en dejlig dag. Især, når man ikke skal noget som helst, og heller ikke har en truende alarm som går af tidligt mandag morgen. Joeh, søndag er nu en dejlig dag. Og tiltrængt! Min kæreste og jeg var i København det meste af dagen i går i andledning af min svogers fødselsdag. Selve fødselsdagen var super hyggelig, men hold nu op, hvor var rejsen besværlig! Jeg overdriver ikke, når jeg siger, at vi samlet set brugte syv(!) timer på transport. Vi ramte da også alt fra toge stopfyldt med makrelspisende spejdere over hedeslagsgivende bybusser og til de famøse togbusser. Jeg kunne have kysset vores seng, da vi endelig var hjemme igen omkring klokken 02.30 i nat…

På sådan en træt dag som i dag, er der faktisk ikke meget andet at tage sig til, end at sætte en god film på og bare nyde underholdningen. Måske endda en tur i biffen? Hvis andre end jeg skulle føle den trang, så har jeg her samlet en lille liste over biografaktuelle film, som jeg har set for nyligt.

Alice Through the Looking Glass

Med en blog der hedder Moonlit Madness, kunne det jo aldrig være en diskussion, at jeg skulle ind og se den nye film om Alice. Filmen foregår nogle år efter 1’eren, og sender Alice på tidsrejse igennem Wonderland, hvor hun skal forsøge at redde Den Gale Hattemager. Der er en masse små historier, der bliver bundet elegant sammen, og generelt er det bare en rigtigt fin filmoplevelse. Jeg var især imponeret over Sacha Baron Cohens præstation som Time, som virkelig blev en karakter med facetter og mening.

Se den, hvis du elsker Alice i Eventyrland, hvis du er til eventyrfilm, eller hvis du bare har lyst til at se en virkelig smuk film.

X-Men: Apocalypse

Jeg kan på ingen måde få nok af superheltefilm, og især X-Men har en særlig plads i mit hjerte. Denne film foregår efter begivenhederne i Days of Future Past, men før begivenhederne i den oprindelige X-Men trilogi. Forvirret? Perfekt! Denne gang må den unge Xavier og hans elever bekæmpe en ældgammel mutant, som har styrke til at dominere hele verden, samtidig med at gode gamle Erik Lehnsherr aka. Magneto endnu en gang må tage stilling til, hvis side han er på. Det kan måske lyde en anelse trivielt, men det er kanongod underholdning, og vi bliver på ny introduceret til en masse velkendte karakterer.

Se den, hvis du kan lide superheltefilm, hvis du vil have endnu mere forståelse for det samlede X-Men univers, eller hvis du bare virkelig gerne vil vide, hvordan Xavier blev skaldet.

Now You See Me 2

En film om tryllekunstnere med Daniel Radcliffe i en bærende rolle? Jeg. Er. Solgt! The Four Horsemen har levet i skjul siden deres store kup i den første film, og de er ved at blive rastløse. Da de endelig får lov til at træde frem i lyset igen, bliver de dog snørret godt og grundigt af det unge computergeni (og anti magiker/tryllekunstner) Walter Mabry aka. Daniel Radcliffe, og så er det selvfølgelig op til vores helte at få vendt en rådden situation til deres fordel. Helt ærligt, så var jeg ret skeptisk over for den her film, for 1’eren skuffede mig ret meget, og plottet lyder lidt tyndt. Og det er det nok også en smule, men er du gal den er fed! Der er den vildeste energi hele vejen igennem, og hver eneste scene er bare mega dragende. De får endda ganske elegant fortalt sig ud af at Isla Fisher er blevet til Lizzy Caplan. Well done!

Se den, hvis du vil have gengæld for en lidt skuffende 1’er, hvis du kan lide film med helt fantastiske casts, eller hvis du bare gerne vil have et par timers virkelig god underholdning.

 

Nu hvor jeg har remset alle filmene op, går det lidt op for mig, at de alle sammen er en form for efterfølgere, men fortvivl ej. Jeg vil vove at påstå, at man godt kan se dem, uden at have set deres forgængere og stadig være ret godt med. Underholdningsværdien i dem alle er nok til at bære dem!

Den eneste film, jeg føler jeg stadig mangler at se lige nu må være den famøse Mig før Dig, som jeg nok ikke når at fange i biffen. Og så er det jo i næste uge, at The Legend of Tarzan får præmiere. Juhuu! ;)

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.