Film for nyligt: Paper Towns

 photo f3a2454d-6639-46ad-bb19-b8edd205a384_zps7syfupgz.jpg
For en uge siden var jeg inviteret til hovedstaden af Rosinante&Co. Anledningen var filmatiseringen af Paper Towns, som de mente, jeg fortjente at se før alle andre. Øhm, ja tak?! Raskt tog jeg min veninde under armen, krydsede landet og landede i biografmørket sammen med resten af de heldige gæster.

Filmen er baseret på John Greens bog af samme navn, og er første forsøg på at hamle op med den kæmpemæssige succes, som var The Fault in Our Stars. Den handler om nørdede Q, som er håbløst forelsket i skolens dronning, Margo Roth Spiegelman, som oven i købet er hans nabo. Forelskelsen taget i betragtning bliver Q temmelig begejstret, da Margo pludselig står i hans vindueskarm midt om natten og inviterer ham på eventyr. Modvilligt tager han med hende og får sit livs oplevelse. Efter en nat som denne er Q overbevist om, at han og Margo endelig skal være sammen, men næste morgen er hun væk, og den vilde jagt på hans livs kærlighed går ind.

I’m a big believer in random capitalization. The rules of capitalization are so unfair to words in the middle.”

 

Jeg læste bogen tilbage i december, så handlingen stod stadig rimeligt klart i min hukommelse, og jeg må sige, at de virkelig har ramt bogens tone fantastisk godt. Både film og bog er fyldt med hjertelig humor og intense følelser, som underholder fortrinligt fra start til slut. Op til flere gange måtte jeg le højlydt sammen med resten af salen, og i et enkelt tilfælde måtte jeg også hvine af begejstring over en lille surprise-appearance, som var prikken over i’et i en perfekt scene.

Mit eneste problem med hele filmen (og bogen) er faktisk slutningen, som desværre oftest er det man husker. Slutningen fungerer bare ikke for mig, og dermed fungerer historien som en helhed ikke, hvilket er super ærgerligt, for alt op til er fantastisk.

Every couple minutes, Radar says, “Do you guys remember that time when we were all definitely going to die and then Ben grabbed the steering wheel and dodged a ginormous  freaking cow and spun the car like the teacups at Disney World and we didn’t die?”

 

Se den, hvis du trænger til et godt grin, og nyder en skøn ungdomshistorie. Og pæne mennesker. Og roadtrips. Og god humor. Fik jeg sagt, at den er virkelig sjov? Den er sjov!


Tak til Rosinante&Co for invitationen.

Paper Towns har præmiere i landets biografer om bare én uge. Det er lige præcis tid nok til at nå at læse bogen først og så se filmen! I kan finde bogen lige her og traileren til filmen lige her.

You may also like

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.