Film for nyligt: Hidden Figures

[Biografturen var arrangeret af Harper Collins Nordic. Alle ord og holdninger er mine egne]

Hidden Figures af Margot Lee Shetterly Hidden Figures af Margot Lee ShetterlyOscar-nomineringerne er inde, og jeg er  klar på at nørde mig igennem flest mulige film, inden det store show løber af stablen den 26. februar! Jeg er virkelig blevet fanget af hele den hype og den sensationsstemning, der hersker omkring Oscaren, og de senere år har jeg virkelig forsøgt at følge med. Jeg har også allerede sikret mig fri om formiddagen efter nattens festligheder i år, og nu er kampen så småt gået ind, for at se så mange af de nominerede film som muligt. 

Derfor kom det også meget belejligt, da forlaget Harper Collins Nordic skrev og inviterede til forpræmiere på filmatiseringen af Hidden Figures. Ganske vidst var den ikke nomineret endnu på daværende tidspunkt, men det lå ret meget i kortene, at den ville blive nævnt en gang eller to, og minsandten om ikke den er med i opløbet til hovedprisen!

Filmen er baseret på bogen af samme navn, som altså skildrer virkelige hændelser fra 1960’ernes Amerika. Tre sorte kvinder kæmper for at få den anerkendelse og de muligheder, de fortjener for deres imponerende og hårde arbejde, som blandt andet bidrog til at sende den første amerikaner i rummet. Big stuff, I tell ya! Og hjerteskærende stuff, for “sort kvinde” kunne vitterligt lige så godt staves “ingenting” dengang, og da slet ikke i så mandsdomineret en verden som NASA.

Julia Lahme var blevet bedt holde et kort oplæg om filmen (2 dage efter Trump Day – selvfølgelig skulle der feminisme til, tak!), og hun advarede fra starten om, at det var en tåreperser. Jeg fik bestemt også trænet musklerne i øjeregionen! Ikke nok med at der bare er så hamrende meget uretfærdighed i den film, så spiller den også bare tungt på følelserne, og med den hollywoodificering historien har fået samt en smuk, smuk, smuk billed- og lydside, så var kampen altså nærmest tabt på forhånd.

Hvis der er noget, vi ikke kan, så må vi sætte os ned og lære det. Hvis der er noget, vi ikke ved, så må vi stille de rigtige spørgsmål.

– Julia Lahme

Jeg var virkelig godt underholdt hele vejen igennem historien, og selvom der ikke herskede tvivl om, at virkeligheden havde fået en ordentligt omgang igennem Hollywood-maskinen, så følte jeg alligevel, at jeg fik en vis indsigt i en hidtil ukendt og lukket verden, som jeg virkelig sætter pris på.

Hidden Figures kommer ikke til at vinde årets pris til Oscar-uddelingen. Det er historien gjort alt for sukkersød og velpoleret til. Men det er stadig en fantastisk film, som jeg bestemt vil anbefale enhver med bare en smule interesse for racediskrimination, feminisme eller rumkapløbet at se. Nyd traileren lige her.

Hidden Figures af Margot Lee Shetterly

Skal I se det store Oscar-show? Hvis ja, hvordan ser I det så, og forsøger I også at se så mange nominerede film som muligt på forhånd? 

You may also like

6 Comments

 1. Den var rigtig god, og er stadig taknemmelig for, at du valgte at slæbe mig med :D
  Jeg har planer om at se oscarshowet, og gerne nå så mange film som muligt inden. Godt der er noget som hedder Telia tirsdag ;)

  1. Velbekomme, det var noget så hyggeligt! :)
   Martin og jeg var på vej i biffen i tirsdags, før jeg kom i tanke om at vi kunne spare pengene. Reddet på målstregen! :D

   Knus

 2. Jeg elsker også the Oscar’s. Det er så mondænt og rørende. Jeg har ikke se Hidden Figures endnu, men så reklamer og trailere over alt for filmen i New York i starten af januar, så jeg glæder mig helt vildt til at opleve den.<3

 3. Det lyder som en skøn film – håber, at jeg får den set en dag.

  Før i tiden (læs: før jeg gik hen og blev mor) var jeg altid oppe om natten og se Oscar-show, med voldsomme mængder slik. Nu går jeg i seng kl. 21 :-D

  1. Haha, jeg troede ellers at sådan nogle små rollinger var garant for at være oppe hele natten? Jeg stemmer for, at du bevidst ødelægge babys søvnmønster, så I kan sidde og se det sammen :p

   Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.