Film for nyligt: Doctor Strange

snacks, biografbilletter, Doctor StrangeKender I de der dage, hvor man har hammer mange planer på forhånd, men når man så endelig står på dagen, bliver det meget klart, at det på ingen måde kommer til at ske? Jaeh, sådan en dag har jeg haft i dag. Jeg vågnede tidligt, men lagde mig til at sove igen. Næste gang jeg vågnede var det ikke engang tidligt ifølge vintertiden længere, og jeg kunne nærmest ikke få luft. Jamen halløj, kære efterårsforkølelse…

Så røg alle planer ligesom i vasken. Jeg har ikke engang orket at lave det indlæg om fødselsdagsgaveønsker, som jeg ellers havde planlagt til jer i dag! I stedet har jeg været mega meget oppe at slås med bloggens tema uden at udrette noget som helst, taget hul på seneste chick lit i læsestakken og spillet Googles Halloween-spil en lille smule for meget #noregrets

Men når nu jeg ikke orker at snakke om fødselsdagsgaveønsker, så kan jeg i stedet fortælle om den film, Bageren og jeg var inde at se i går! Det er  sjældent, vi får set film, mens de stadig er aktuelle, men denne gang var vi hurtige på aftrækkeren med det seneste skud på Marvel-stammen; Doctor Strange.

For har jeg nogensinde fortalt jer, at jeg virkelig elsker superheltefilm? Det tror jeg nu nok jeg har, men I får den lige én gang til. Jeg elsker superheltefilm. Jeg kan slet ikke få nok af den kæmpe bølge, som vi er ved at drukne i lige for tiden, og når genren så bliver krydret med fantastiske skuespillere som Benedict Cumberbatch og Tilda Swinton, så er jeg solgt.

Og Doctor Strange er virkelig underholdende! Marvel har som altid leveret en solid historie, med alt hvad den kan trække af drama, kærlighed, action og humor. Der er ikke et kedeligt øjeblik i løbet af filmens 115 minutter! Marvel fører uden tvivl stadig godt og vel 37-3 over DC, men desværre kan Doctor Strange langt fra prale af at være Marvels bedste…

Problemet er nok, at den ligger i skyggen af alt for store præstationer. Det er som om, de har forsøgt at krydse Iron Man med Sherlock, men det fungerer ikke helt. Cumberbatch er type castet for vildt (empatiløst, egocentrisk geni med fotografisk hukommelse og en hang til opslåede kraver – ring any bells?), men Sherlocks stoiske attitude fungerer bare ikke rigtigt sammen med Iron Mans fald-på-halen humor. Havde filmen bare formået at løsrive sig fra de to giganters skygge, så havde den siddet lige i øjet!

Ikke desto mindre var den hamrende underholdende. En eller anden i mit facebook feed beskrev den som “Inception på LSD“, og det er virkelig en beskrivelse der holder stik! Ta’ ind og se filmen, hvis du kan lide superhelte, imponerende grafik, eller hvis du bare har de vildeste Sherlock-abstinenser.

You may also like

2 Comments

  1. Inception på LSD er virkelig godt ramt i en beskrivelse af den film.
    Jeg var også imponeret af hvor flot den var, men derudover var den virkelig også bare syret. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.