Fierce feminister der gør dig glad

Dagens i blomsterkjole fra Envii; genbrugsfund; Veras Market

I løbet af den sidste uges tid har jeg været sengeliggende tre gange med forskellige afarter af menstruationsbetingede smerter, jeg har brugt +600 kroner på udstyr til at holde mine bryster på plads (ja, bryster kan sagtens hænge løst, men for mig er det decideret smertefuldt, såeh…), jeg har daglige hældt kemi i svælget for at afværge graviditet og mit ansigt ligner en 15-årigs, fordi – yes, menstruation fucker med dig på alle måder.

Mon grunden til at kvinder traditionelt er blevet omtalt som “det svage køn”, skal findes i, at vi seriøst tabte kønskampen med bravour, dengang det store genetiske spil skulle afgøres, og de mandlide og kvindelige attributter skulle fordeles?

Dagens i blomsterkjole fra Envii; genbrugsfund; Veras Market

Jeg går med mange tanker om feminisme lige for tiden – en af sidegevinsterne ved arbejdsløshed; du har sygt meget tænktetid. Jeg har stakkevis af kladder, strøtanker og generelle overvejelser liggende, men det er som om, det ikke rigtigt er noget, der rykker, så for nu får de lov til at blive i deres skjul. I stedet vil jeg dele et par links med jer til inspirerende kvinder, som rent faktisk gør det! Kvinder, som forstår det store billede, som hver dag gør deres til at afmystificere kvindekroppen og som tager bladet fra munden (kæmpe sidespring, men hvad er det for en fucked udvikling af sproget, der gør, at jeg troede, det hed at tage bladet for munden? Det er jo to vildt modsigende udtryk!), og siger tingene som de er. Ret seje kvinder, hvis I spørger mig.

Vi starter blødt, og så bliver de ellers mere hardcore, som vi bevæger os ned af listen!

Dagens i blomsterkjole fra Envii; genbrugsfund; Veras Market

STINE MO

Instagram // Blog

Stine har jeg fulgt on/off i en del år, og lige pludselig føler jeg bare, at hun er blevet mit spirit animal. Hendes stil, hendes udtryk, hendes tatoveringer! Yes, I love her. Hun er feminist på den vidunderligt hverdagsaktivistiske måde, hvor det ikke nødvendigvis er udpenslet i hvert eneste post, men det ligger tydeligt mellem linjerne. Kvindekroppen er fantastisk i alle sine udformninger, og skønhedsidealer er en bizar konstruktion.

det_fordi_jeg_er_tyk

Instagram // hvorforialverdenharduikkeenblog?!?

Jeg ved ikke, om Malene selv ville definere, det hun har gang i som feminisme, men det gør jeg. For hun frigør kvindelivet! Huuuuuudløs ærlighed (af og til helt bogstaveligt, det var nogle nasty vabler i spil efter TB18!) og helt almindelig hverdag. Malene har taget kampen op imod tabuer om mere eller mindre alt, og selvom det nogle gange er vildt grænseoverskridende, og jeg ikke altid er enig i alt, så elsker jeg hende. Faktisk har jeg i al hemmelighed tænkt mig at tvinge hende til at blive veninder med mig en dag, for hun er vidunderlig.

Katrine Blauenfeldt

Instagram // Blog

Jeg ved ikke, hvordan Katrine er undgået min opmærksomhed indtil nu, for hun har åbenbart været en ret så offentligt stemme i mange år (jo, det ved jeg godt – det er fordi jeg går med skyklapper og sjældent fanger, hvad der sker omkring mig, men altså…), men hun er benhård. Tingene bliver sagt, som de er, og hun er skide god til at forklare det, så vi andre kan følge med. Og det er som sådan ikke kun mand/kvinde problematikker, hun giver en kærlig behandling, men generelt udfordringer for minoritetsgrupper. Kom, bliv forarget, bliv underholdt og gå en lille smule klogere derfra.

Dagens i blomsterkjole fra Envii; genbrugsfund; Veras Market
Dagens i blomsterkjole fra Envii; genbrugsfund; Veras Market
Dagens i blomsterkjole fra Envii; genbrugsfund; Veras Market

Og ja, jeg deler et indlæg om fremmede, seje kvinder, udelukkende illustreret med billeder af mig selv. That’s just how I roll.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.