Ferien er forbi

 photo 6af25396-1939-45f0-bbd2-d08d46bf9b42_zpss7morftm.jpg

Jeg formår at glemme det hvert år, og hvert år kommer det tilbage til mig med samme styrke som elefanter på flugt: studiestart er et helvede! Jeg har i dag overlevet min fjerde studiestart (hvis man altså ikke tæller vinterstart med, som kan være næsten lige så slem), og lad mig fortælle jer, at det bliver ikke bedre med årene.

Hvert år starter der flere og flere nye studerende på SDU, og hvert år bliver gangene mere og mere klaustrofobiske i de første uger. Tusindvis af nye ansigter vandrer halvpaniske rundt og er bange for at fare vild. Tusindvis af studerende færdes i flokke, hver gang det akademiske kvarter træder i kraft. Og tusindvis af pendlere tror, at hovedindgangen er den eneste indgang, det eneste sted at mødes – det absolut eneste sted at parkere sin cykel!

Lige så fantastisk som det kan være at komme tilbage og møde nye udfordringer, lige så forfærdeligt er det altså at overleve de der første uger. Heldigvis er studerende i udpræget grad et dovent folkefærd, så det bliver hurtigt bedre, når folk begynder at skippe undervisningen, haha.

Men nu var det slet ikke de forvirrede nye studerende og mine aggressioner, det skulle handle om, men derimod mine dårlige vaner og mit ikke-eksisterende overblik. Sidste semester stak det nemlig helt af for mig, og jeg missede uanede mængder af undervisning, pensum og afleveringer. Og det kunne ses på bundlinjen. Derfor har jeg (som man vel gør ved hver semesterstart?) sat mig for at forsøge at ændre på den dårlige statistik dette semester.

Jeg har brug for nogen, der siger til mig, at jeg skal huske at læse mine tekster og skrive mine opgaver, men eftersom jeg ikke længere har moar hængende over skulderen hele tiden, bliver jeg nødt til at gøre det selv. Og til det formål har jeg virkelig gjort en indsats for at sætte min hverdag i skema og skabe en struktur, så jeg har større chance for at nå alt det jeg skal.

Det er selvfølgelig ikke fordi, at jeg regner med, at jeg på magisk vis lige pludselig bliver en superstuderende, men indsatsen kan bestemt ikke skade, og håbet er som bekendt lysegrønt!
Så nu er alt altså sat i skema – lige fra hvornår jeg har undervisning, og hvornår jeg skal studere, til hvilke dage der skal handles ind, og hvornår fitness centeret skal besøges (hvis jeg er vild slår jeg to fluer med ét smæk, og får også styr på træningen). Det er selvfølgelig ikke skåret i sten, men det er et stabilt udgangspunkt.

Hvad med jer? Kan I sagtens bare få hverdagen til at fungere, eller behøver I også lister, kalender, skemaer og systemer for at nå det hele? Jeg kunne nok godt bruge et par gode tips og tricks med på vejen.

You may also like

6 Comments

 1. Jeg har det PRÆCIS ligesom dig! Det kunne have været mig, der havde skrevet et indlæg som det her.
  Jeg starter først på studiet i morgen igen, men jeg løber rundt som en stukket gris og prøver DESPERAT at få styr på alt. Skal sætte ting i skemaer, skal have læst til de første forelæsninger, forberede mig og yada yada yada. Jeg vil så gerne, og prøver virkelig at se, om det ikke kan fungere. Så rart at vide, at jeg ikke er alene i dén båd :D

  Jeg håber du får en god studiestart og at du overholder dine skemaer.. Jeg må hellere begynde at lave mine nu xD

  1. Åh ja, det kan simpelthen være så uoverskueligt. Meget af det kan man bare heller ikke få styr på, før man er kommet i gang, men et godt grundarbejde kan føre langt!

   God start i morgen :)

 2. Jeg synes efterhånden jeg er blevet rimelig god til at få struktur og system på det hele (for ja, det er der brug for). Nogle af de ting der virker for mig er at lave en fast uge-plan ift. læsning (så må man jo prøve at overholde den), og så især at bruge en times tid en gang om ugen på at få overblik over alt næste uges arbejde, og så plotte det ind i et skema af en art. Så er jeg aldrig i tvivl om hvad jeg skal lave hvornår. Plejede bare at bruge en notesbog, men er lige begyndt at bruge noget der hedder “Trello”, som faktisk fungerer ganske fremragende til formålet. :) Men generelt, som du også selv er inde på; planlægning, planlægning, planlægning!
  PS: Jeg kan altså godt lide studiestart! Hilsen den pisseirriterende positive type :p

  1. Ja, jeg tror også det bliver noget alá det jeg går efter i år. Slacker stilen fungerer i hvert fald ikke for mig længere :b

   Der er nu også noget dejligt livsbekræftende over studiestart, men det er op af bakke når man forsøger at krydse 500 meters gang effektivt, haha (:

  1. Tænker at hvis vi nu giver den ekstra meget gas med pensum kan vi bedre slippe omkring at space ud i undervisningen? Det spiller bare ikke det fag…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.