Ét ord for 2021

… skal vi ikke bare blive enige om, at vi springer let og elegant hen over den larmende stilhed, der har hersket herinde siden maj (hvad snakker du om, det er da helt normalt at forsvinde i 8 måneder?!), og i stedet bare gå direkte til makronerne? Fedt, I er sgu altid så medgørlige. Så lover jeg at gøre det mega hyggeligt, når vi nu skal sludre om mit ord for 2021 – let’s go!

Læs også: Ét ord for 2019

Lidt kontekst til dem, der ikke aner, hvad jeg taler om, så er det i bund og grund simpelt nok. I stedet for nytårsforsætter har jeg de sidste par år valgt et enkelt ord, som jeg bruger til at guide mig igennem året. Kald det en rød tråd, kald det bullshit – jeg kalder det en dejligt udramatisk måde at skubbe mit liv i en mere konstruktiv retning. Jeg har i øvrigt totalt planket det fra Jeanette for en mindre evighed siden. Det er noget med store hjerner, ikke?

Men hvordan gik det med 2020?

Oh sweet lord, don’t get me started. Jeg mener, mit ord for 2020 var for helvede ‘sjov’. SJOV, folkens! Sjældent har et blogindlæg formået at ældes så dårligt på så kort tid…

Dér sad jeg ellers så fint og hyggede mig på café (kan I huske de gode gamle dage, hvor man kunne gå på café helt uden mundbind, og hvor håndsprit var noget, man kun brugte på festivaler?! Suk…), og proklamerede mine planer om at tilbringe sommeren alverdens eksotiske steder. Jeg ville gerne sige, at jeg jixede den, meeeeen. Det virker ekstremt at tage skylden for en verdensomspændende pandemi på den måde, hah!

Okay, så det kan godt være, 2020 ikke blev det sjove år, jeg havde drømt om, men derfor ryger det satme alligevel direkte i mindebøgerne! Hvorfor? Jamen min kæreste og jeg har såmænd bare taget det lillebitte skridt i voksenlivet, som kaldes at blive motherf*cking HUSEJERE. Hvad gi’r I mig?!

Ja ja, de fleste af jer der læser med herinde, læser nok også med på Instagram, og det er dermed på ingen måde nogen nyhed, for vi overtog huset i højsommeren. Men jeg synes alligevel, det fortjener at blive nævnt (forsinket som altid) herinde. Og hey – så var der måske alligevel noget om snakken med den der voksenalder, jeg havde så travlt med?

Kom så med det – ét ord for 2021

Og så til humlen med det hele! Det er blevet tid til at smage på det ene ord, som jeg vil lade guide mig i 2021. For jeg har som sædvanligt valgt et. Eller – det er nærmere ordet, der har valgt mig. Det er som om, at årets ord har fået for vane at snige sig ind på mig, efterhånden som det gamle år rinder ud, og det passer mig absolut fremragende. Det føles så skide organisk, og jeg ka’ li’ det.

Læs også: Ét ord for 2018

Derfor kan jeg også med nogenlunde ro i sindet præsentere mit ord for 2021:

enjoy

Jep, i 2021 har jeg tænkt mig at nyde livet alt hvad jeg overhovedet kan (‘nyd’ lyder bare ikke lige så lækkert som ‘enjoy’ – hurra for det engelske sprog). Ikke dermed forstået, at jeg forventer det hele bliver en dans på veritable roser. Den fejl begår jeg sgu da ikke to gange!

Drømmen er nærmere, at jeg lærer at sætte tid af til de ting, jeg virkelig holder af og prioritere dem. Jeg vil også blive bedre til det der med, at det er helt okay at vælge nogle ting til, udelukkende fordi de gør mig glad. Selvfølgelig ikke på den der muhahah-nu-går-jeg-amok-fordi-det-passer-mig-måde, men mere på den der jeg-kan-sagtens-nyde-uden-at-det-går-ud-over-andre-måde. Dét er mit mantra for 2021: Enjoy.

Hvad tænker I om det? Ruller I klassiske nytårsforsæt for 2021, har I valgt ét ord ligesom mig – eller er 1. januar bare en fucking dag ligesom alle andre, som ikke skal diktere jeres livførelse? You do you, honey – jeg er bare pisse nysgerrig, haha!

You may also like

2 Comments

  1. Det er virkelig et eftertænksomt ord du har fået valgt dig. Jeg er vild med det. Er sikker på, at det vil bidrage til mange gode tanker om, at vi kan nyde ting og fravælge andre ting, fordi det er helt okay at sætte os selv først. Glæder mig til at følge med!

    1. Tak skal du have! Det giver i hvert fald en god mavefornemmelse 🙏
      Hvordan går det med at finde dit ord?

      // Lisbeth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.