Ét ord for 2018

2018 i sølvglitter2018 i sølvglitterFulgte I også al snakken sidste nytår om det med at droppe de klassiske nytårsforsæt og i stedet vælge sig ét ord, som skulle guide jer for det kommende år? Jeg havde aldrig hørt om den tilgang til det nye år før, men jeg blev meget grebet af tanken, og i år er snakken bare endnu større!

Det handler kort sagt om, at du ganske simpelt vælger ét ord, som betyder noget for dig, og som du vil kunne lade dig guide af i det kommende år. Det ord skal så være din rettesnor for dine valg og handlinger igennem hele året, så godt som muligt.

Jeg valgte egentligt et ord sidste år, men jeg var nok ikke helt engageret nok i det. Det er endt med mere at blive et ord, jeg har påført efterrationaliserende, i stedet for at bruge det, før jeg tog mine beslutninger. Netop derfor var jeg egentligt heller ikke rigtigt sikker på, at jeg ville vælge et igen i år.

Ikke desto mindre kom ordet alligevel lige pludselig snigende ind på mig, som om det valgte mig, mere end jeg egentligt valgte det. Så jeg giver konceptet en chance mere, og jeg glæder mig faktisk ret meget til at lade mig guide!

Mit ord for 2018 er derfor blevet bevidsthed.

Hvordan skal det så forstås? Jo, det skal forstås på mange måder. Delvist handler det om, at jeg gerne vil gøre en indsats for at være mere nærværende i min hverdag. Lige 2018 bliver et ret omvæltende år for mig, for jeg skal skrive mit speciale, afslutte min uddannelse og forhåbentligt finde et voksenjob. Netop derfor bliver jeg også nødt til at holde ekstra fast i mig selv og træffe bevidste valg. Både om de store ting, men også de lidt mindre i hverdagen. Det hele behøver ikke nødvendigvis køre på rutinen!

Et andet element i det er at øge min bevidsthed om de ting, der interesserer mig, og på den måde forsøge at lære mere om det hele. Jeg har en tendens til at bevæge mig meget overfladisk i min viden om mange områder, fordi det ofte kan virke så uoverskueligt for alvor at dykke ned i det, så det kunne også være fedt at få ændret på.

Det sidste lag (af hvad jeg i hvert fald er bevidst om lige nu) er en øget bevidsthed i forhold til min livsstil, for nu at sige det så bredt som muligt. Det er nok ikke gået nogens næse forbi herinde, at jeg er begyndt at gå mere og mere op i bæredygtighed, og hvad det bringer med sig. Derfor vil jeg i 2018 forsøge at gøre mig selv mere bevidst om, hvilke muligheder der er for at indtænke det i hverdagen, uanset om det så gælder mad, tøj, indretning, husholdning eller kosmetik.

2018 i sølvglitterSå det er altså den retning, jeg håber ‘bevidsthed’ kan hjælpe mig i gennem hele 2018. Jeg har ingen anelse om, om jeg kan få drejet mit tankemønster nok til at lægge det ind over mine beslutninger, men jeg vil i hvert fald prøve!

Har I også valgt et ord, som skal guide jer gennem 2018? Jeanette har lavet en virkelig fin guide, hvis I gerne vil finde et ord, men det måske ikke lige kommer flyvende ind i hovedet på jer, som det gjorde mig.

You may also like

5 Comments

  1. Det er muligvis bare mig der har levet under en sten, men jeg har altså aller hørt om det før :p Men det lyder da meget smart, og tænker at du har valgt et godt ord :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.