Endnu et readathon

På lørdag sker det endnu en gang. Om bare én uge sidder ivrige læsere verden over med snuderne dybt begravet i deres bøger, og jeg er en af dem. Det er igen blevet tid til det halvårlige Dewey’s Readathon!

Jeg deltager i år for 3. gang i træk, og denne gang føler jeg virkelig, at jeg har en chance for at nå en hel masse. Nu ved jeg endelig, hvad det handler om, hvad jeg kan forvente af de sene timer, og hvad der er den bedste strategi. Og derfor har jeg også udvalgt nogle helt specielle bøger denne gang.
 photo a7082db4-3160-4d8b-89f5-f1154e05f7f4_zpsgfq4otnk.jpg

Aller øverst på listen står selvfølgelig bogen, som alle taler om i øjeblikket. Jeg har tænkt mig at tage tilbage til barndommen, tilbage til dengang troldmandsverdenen vågnede op at sin dvale, og tilbage til det første eventyr med Harry Potter! Bogen kom ind af min hoveddør i dag, og jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg allerede har sukket højlydt over dens skønhed. Det bliver en magisk oplevelse at genlæse bogen på lørdag!

Den investering betød desværre, at månedens bogbudget et tømt, og derfor bliver resten af årets læsebunke lånere. Efter Harry og jeg endnu engang har stået ansigt til ansigt med Voldemort, vil jeg på ny lade mig begrave i Neil Gaimans fantastiske univers. Jeg vil tage på opdagelse under Londons gader sammen med Richard Mayhew i det mystiske Neverwhere, hvor monstre hærger blandt engle og helgender.

Når jeg er nået igennem de to, forestiller jeg mig, at øjnene er ved at være trætte, og der skal noget ekstraordinært stort til at holde mig kørende. Derfor har jeg valgt en klassiker, som jeg alt for længe har udskudt: The Catcher in the Rye af J. D. Salinger. Det kyniske teenageliv og beskrivelser af verden som skulle være chokerende selv i dag til trods for at være blevet nedfældet på papir for mere end 60 år siden! Det kan kun være den perfekte afslutning, på hvad jeg er sikker på, bliver et hæsblæsende døgn.

Hvis alt går efter planen skulle det gerne betyde, at mit efterårslæsedøgn vil føre mig igennem 843 sider, hvilket jeg har store forhåbninger om, at nok skal kunne lade sig gøre.
Dewey’s Readathon October 2015 starter officielt på lørdag den 17. klokken 14.00 i Danmark og varer i 24 timer. I kan læse meget mere om det halvårlige marathon lige her og selv melde jer til lige her.

Skal I læse med i år? Hvis ja, så fortæl endelig, hvad I læser, og hvor jeg kan følge jeres læsedøgn! :)
 photo a99aaace-6274-46a0-bc6b-633e28d9da0f_zpsms5l06nj.jpg photo e9305896-a1ce-4dd0-ba4f-b0f6bf63ce45_zpsvsr0klwt.jpg

You may also like

9 Comments

 1. Åh, hvor hyggeligt at starte læsedøgnet med genlæsning! Og – åh! Glæd dig til ‘Neverwhere’. Den er så skør og skæv og helt igennem fantastisk.

  1. Jeg er bare bange for, at jeg bliver fortabt i de smukke illustrationer, haha!
   Jeg glæder mig helt vildt, men veninde anbefalede mig den med det samme efter hun selv havde læst den :)

 2. Det lyder virkelig hyggeligt – god læseliste! Jeg endnu ikke helt, om jeg deltager – skal til fødselsdag lørdag aften og kan under ingen omstændigheder holde mig vågen om natten :-D Men det kan være, at jeg deltager i de timer jeg kan – det er SÅ hyggeligt at deltage.

  1. Jeg har bestemt heller ingen forventninger om at holde den kørende alle 24 timer, men det er nu alligevel sjovt at udfordre sig selv. Håber du når at få et par timer med :)

 3. Hm, måske man skulle overveje at være med, når nu det er ferie og alt muligt. Om ikke andet så noget af tiden i hvert fald :)

  1. Det er jo aldrig mere forpligtigende, end at man bare kan stoppe, når man ikke gider mere. Elsker bare udfordringen i det! ?

 4. Sikke en fin læsestak du har sat sammen! Gaiman og Rowling kan man vist aldrig gå helt forkert med! :D
  Jeg deltager også for tredje gang og har en stak der blandt andet byder på ‘The Wizard of Oz’ og ‘Once Upon a Time: Red’s Untold Tale’ – begge to nogle bøger, som jeg glæder mig meget til at læse! :)
  Jeg glæder mig til at følge dit læsedøgn og mit eget kan følges på bloggen. :)

  1. Hvor lyder det også bare godt! ‘Oz’ er for mig en af de der bøger, der bare altid ligger og venter på at blive læst, så jeg glæder mig til at læse dine tanker om den :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.