En måneds udfordring: Nyd nu den jul!

Gammelrosa adventskrans Lille nissemandLad os bare lige tage den i opløbet; nej, der kom ikke nogen udfordring i november, til trods for at jeg ellers havde lovet det. Ja faktisk var den timet og tilrettelagt – jeg nåede det bare ikke rigtigt. Jeg kunne ikke finde plads til den i mit “skema”, og da jeg pladsen så endelig dukkede op, var måneden mere end halvvejs forbi, og så syntes jeg det virkede lidt fladt at starte den. Alle og enhver ved jo, at en måneds udfordring skal gå fra den første til den første, og ikke fra en eller anden skør dato. Det ville jo være underligt. Ahem…

Men så er det jo godt, at en ny måned begynder i morgen, hvilket betyder, at jeg nu kan løfte sløret for decembers udfordring! Og ja, den ligger jo lige til højrebenet (hvilket selvfølgelig var noget mere sigende, hvis man reelt set var typen, som kunne koordinere bevægelse fra højreben mod imaginær bold, men den slags detaljer taler vi ikke om her). For i december skal vi nyde julen!

Jamen det gør jeg da i forvejen, tænker du måske. Men gør du nu det? Hvis du gør, så bliver månedens udfordring ikke rigtigt en udfordring for dig, men så tag dig bare en velfortjent slapper – du er sgu sej. Rigtigt mange af os andre når bare ikke rigtigt at nyde julen, før den er forbi, og det er så hamrende ærgerligt, for hvad er der helt ærligt, som ikke er værd at nyde, i en hel måned baseret på kærlighed, omsorg og pebernødder? Ja, jeg ved det ikke…

Blåt kalenderlys Gammelrosa adventskrans

Alt for mange af os bliver opslugt af “gavestress” og “arbejdspress” og “hygge på kommando”, men sådan behøver det jo slet ikke være. Køb gaverne på nettet (og tag lige en god bog med i køen på posthuset), planlæg din måned, så fridagene ikke bliver en belastning, og indse at hyggen alligevel kommer helt af sig selv, så snart duften af Karen Volfs æbleskiver spreder sig – det er nytteløst at kæmpe imod!

Derfor hedder månedens udfordring helt simpelt:

Sørg for at nyde julen i minimum 30 minutter om dagen.

Det er da ret lige til, ikke? Det kunne jo eksempelvis være ved at se dagens afsnit af en af de mange julekalendere (rygtet vil vide, at de sender Nissebanden et sted?!) eller ved at pynte hele hytten op. Det kunne være ved at lave lidt julegodter, eller ved at høre julemusik mens du leder efter den helt perfekte julegave (til dig selv). Det kunne også være ved at lytte til Neil Gaimans oplæsning af A Christmas Carol eller bare ved at nyde et velfortjent glas glögg. Mulighederne er uendelige!

Jeg håber sådan, at I har lyst til at lege med på endnu en udfordring her på bloggen. Jeg har i hvert fald tænkt mig at forsøge at dele lidt glimt fra min egen julehygge, og på den måde kan vi måske inspirere hinanden? Jeg har allerede tyvstartet en lille smule med Hella Joof’s 24 juleregler, som er Papmachéreglen iført julesweater og sovs. Der er både gode grin og dybe tanker at finde der.

Nissepar på bænk

Ha’ en skøn december!

You may also like

3 Comments

  1. Skønt indlæg! Og det bliver vist ikke et problem for en ægte julefan som undertegnede at klare månedens udfordring :-)

    /Line

    1. Tak! Det er godt at høre – vi må se at få bragt juleglæden tilbage ;)

      Knus

  2. Pingback: #Juleferie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.